arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۰۸۲۸
تاریخ انتشار: ۳۸ : ۰۸ - ۰۷ آبان ۱۳۹۵
سیدعباس عراقچی:

خطر استفاده داعش ازسیستم مالی ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون امور بین الملل وزیر امور خارجه با اشاره به احتمال خطر استفاده داعش از سیستم مالی ایران، بر لزوم مبارزه با داعش در حوزه مالی و بانکی تاکید کرد.

سید عباس عراقچی صبح پنج شنبه در مراسم رونمایی کتاب«تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه» که به همت اداره کل ارشاد اسلامی البرز برگزار شد، اظهار کرد: امنیت، عزت، شرف و استقلال کشور به برکت ایثارگری مردم  و شهیدان حاصل شده است.

وی با اشاره به اینکه در مذاکرات هسته ای دستاوردهای بزرگی حاصل شد، گفت: یکی از این دستاوردها نشستن شش قدرت بزرگ دنیا سر میز مذاکره با ایران بود.

عراقچی در ادامه گفت: این شش قدرت بزرگ دنیا تا پیش از این مقابل همدیگر بودند ولی در موضوع هسته ای ایران با هم متحد شده و در مقابل ما نشستند.

معاون امور بین الملل وزارت امورخارجه اضافه کرد: خواسته شش قدرت بزرگ دنیا از ایران تعطیلی غنی سازی بود و برای دستیابی به این خواسته تحریم ها و تهدیدهای زیادی را علیه ایران اعمال کردند.

وی با تاکید بر اینکه انرژی هسته ای حق مسلم مردم ایران است، گفت: قدرت های بزرگ دنیا که پشت میز مذاکره مقابل ایران نشستند مدعی بودند که از غنی سازی ایران نگران هستند.

قدرت های بزرگ دنیا بدنبال ممنوعیت برنامه هسته ای ایران بودند

وی با اشاره به اینکه این انرژی و فناوری جدید مورد نیاز کشور است، افزود: ما در سالهایی که تحریم ها علیه ایران اعمال می شد غنی سازی را حتی یک روز به حالت تعلیق و یا تعطیل در نیاوردیم بلکه ارتقا نیز پیدا کرد.

عراقچی با تاکید بر اینکه اجازه نمی دهیم کسی خواسته اش را به ما تحمیل کند، گفت: در حقیقت دعواها بر سر این بود که ایران زیر بار هیچ حرف زوری نرفت.

وی در ادامه اضافه کرد: قدرت های بزرگ دنیا تحریم ها را علیه ایران اعمال کردند و از کشورهای دیگر خواستند که با ایران قطع همکاری کنند؛ کار به جایی رسید که دانشجویان ایرانی نیز نمی توانستند در رشته های مرتبط با هسته ای در خارج از کشور تحصیل کنند.

معاون امور بین الملل وزارت امورخارجه تاکید کرد: شش قدرت بزرگ دنیا برنامه هسته ای ایران را به یک برنامه ممنوعه تبدیل کرده بودند ولی به یک باره پای میز مذاکره حاضر شدند.

عراقچی با اشاره به اینکه آمریکا مدعی بود که ایران باید غنی سازی نداشته باشد، گفت: پس از مذاکرات، آمریکا به این نتیجه رسید که غنی سازی ایران نباید تعطیل شود.

حمله نظامی به ایران برای دشمن هزینه دارد

وی با تاکید بر اینکه شش قدرت بزرگ دنیا در برجام پذیرفته اند که ایران رآکتور آب سنگین داشته باشد گفت: دنیا برنامه هسته ای ایران را به رسمیت شناخته است و همان قدرت هایی که کشورهای دیگر را از همکاری با ایران منع می کردند بعد از برجام خواستار همکاری کشورهای دیگر با ایران هستند.

معاون امور بین الملل وزارت امورخارجه  با اشاره به اینکه برخی می گویند پیروزی در مذاکرات کار دیپلمات ها بوده است، افزود: من به صراحت می گویم این پیروزی کار دیپلمات ها نیست، کار مردم ایران، فرزندان این سرزمین و شهدای هسته ای است.

عراقچی با تاکید بر اینکه دشمنان چاره ای جز مذاکره نداشتند، ادامه داد: دشمن اگر می دانست که قادر است تاسیسات هسته ای ایران را بمباران کند حتما این کار را می کرد ولی با شناختی که از توان نظامی ایران داشت پای میز مذاکره حاضر شد.

وی با تاکید بر اینکه دشمن می داند که حمله نظامی به ایران برایش هزینه های سنگینی در پی خواهد داشت، گفت: قدرت نظامی ایران فکر حمله را از دشمن گرفته است و این مهم مدیون ایثارگری های مردم، شهدای هسته ای و متخصصان داخلی است.

قدرت نظامی و علمی کشور مهارناپذیر است

عراقچی با اشاره به اینکه دشمن به این نتیجه رسید که کوچکترین دست درازی به خاک ایران هزینه در بر خواهد داشت، گفت: توانایی های علمی و نظامی ایران قدرت های بزرگ دنیا را پای میز مذاکره کشاند.

وی با طرح این سوال که اگر دانشمندان هسته ای ایران توانایی غنی سازی و ساخت سانتریفیوژهای جدید را نداشتند آیا دشمن پای میز مذاکره می آمد، گفت: اگر شش قدرت بزرگ دنیا می دانستند که ایران نمی تواند غنی سازی کند پای میز مذاکره نمی آمدند.

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه قدرت نظامی و علمی کشور مهارناپذیر است، به قدرت های درونی کشور اشاره کرد و گفت: قدرت مقابله مردم در مواجهه با فشارهای اقتصادی منجر به پیروزی در مذاکرات هسته ای شد، صبر و تحمل مردم در مقابله با تحریم ها ستودنی است.

وی اضافه کرد: اگر دشمن به این نتیجه می رسید که اگر تحریم ها شش ماه دیگر ادامه پیدا کند ایران تسلیم می شود پای میز مذاکره نمی آمد این در حالی است مردم ایران در همه عرصه‌ها ثابت کرده اند کوتاه نمی آیند و تا پای جان برای تحقق خواسته هایشان ایستادگی می کنند.

تحریم های کلیدی لغو شد

عراقچی به ثبات سیاسی کشور اشاره کرد و گفت: اگر امنیت داخلی در کشور حکمفرما نبود دیپلمات ها پای میز مذاکره موفق نمی شدند.

وی تثبیت حق هسته ای ایران را نتیجه قدرت های درونی کشور دانست و گفت: توانمندی کشور در حوزه های مختلف باعث شد که دشمنان ایران را یک قدرت جهانی بدانند.

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه در خصوص تحریم ها گفت: در این زمینه بحث هایی وجود دارد، علی رغم بدعهدی های غربی ها به ویژه آمریکایی ها تحریم های کلیدی برداشته شد.

عراقچی تاکید کرد: وضع کشور در حوزه های انرژی، نفت، گاز، پتروشیمی، حوزه حمل و نقل و کشتیرانی هر روز بهتر می شود و گشایش های بیشتری را شاهد هستیم.

وی با تاکید بر اینکه در حوزه بانکی مشکلاتی وجود دارد، گفت: در این حوزه نیز شاهد گشایش در آینده ای نزدیک خواهیم بود.

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه در بخش دیگری از سخنان خود به رونمایی از کتاب «تروریسم و فضای مجازی در خاورمیانه» اشاره کرد و گفت: اهمیت موضوع تروریسم را مردم ایران به خوبی درک می کنند زیرا مردم ایران در برهه های مختلف قربانی این پدیده بوده اند.

تروریسم محدود به داعش نیست 

وی با تاکید بر اینکه تروریسم یک خطر بزرگ برای بشریت است، گفت: ایران همچنان هدف تروریسم قرار دارد.

عراقچی با اشاره به اینکه شهدای مدافع حرم با گروه تروریستی داعش مبارزه کرده و به شهادت رسیدند، گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند تروریسم را نباید محدود به داعش و گروه های تکفیری کرد بلکه تروریسم دولتی هم وجود دارد در راس این پدیده رژیم غاصب اسراییل وجود دارد.

وی به جنایات رژیم غاصب اسراییل در فلسطین اشاره کرد و گفت: حرکت های کور تروریستی اسراییل در فلسطین بر کسی پوشیده نیست و زنان و کودکان و مردم بی دفاع هدف بمب و موشک های اسراییل قرار می گیرند.

عراقچی گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند فجایعی که توسط دولت عربستان در یمن به وقوع می پیوندند مصداق واقعی حرکات تروریستی است برای نمونه به مجلس ختمی حمله می کنند و در پی این حمله ۷۰۰ نفر جان خود را از دست می دهند.

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه باید نسبت به پدیده تروریسم شناخت کافی پیدا کنیم، گفت: تروریسم در سال های اخیر تحولات جدی پیدا کرده است.

استفاده داعش از فضای سایبری

وی به تروریسم سنتی اشاره کرد و مصداق این حرکت را ترور افراد و به شهادت رساندن شهدا اعلام کرد و گفت: تروریسم سنتی با هدف دستیابی به خواسته ای سیاسی انجام می شود.

عراقچی به پدیده تروریسم مدرن اشاره کرد و گفت: گروه القاعده و گروه های تکفیری حاصل پدیده تروریسم مدرن هستند و با شیوه های جدید مردم را در گوشه گوشه دنیا به خاک و خون می کشند.

وی با اشاره به پدیده تروریسم پسامدرن گفت: این پدیده تلفیقی از روش های تروریستی سنتی و مدرن است، داعش مظهر تروریست پسامدرن محسوب می شود زیرا تفکری عقب مانده و ارتجاعی دارد ولی به لحاظ استفاده از ابزارهای مدرن بسیار پیشرفته است.

عراقچی به استفاده داعش از فضای مجازی برای پیشبرد اهداف خود اشاره کرد و گفت: استفاده داعش از فضای مجازی و سایبری قابل توجه است و این گروه توانسته از فضای مجازی بهره برداری ویژه کند.

داعش در فضای مجازی نیروی انسانی جذب می کند 

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه تالیف کتاب «ترویست و فضای مجازی در خاورمیانه» را یک کار دانشگاهی دانست و گفت: تیم تالیف این کتاب بیش از یکسال برای جمع آوری مستندات زحمت کشیدند تا آماده چاپ شود.

وی تالیف این کتاب را در راستای شناخت بیشتر از پدیده تروریسم دانست و گفت: شناخت پدیده تروریسم و استفاده از فضای مجازی توسط گروه های تکفیری ضروری است.

عراقچی استفاده داعش از فضای مجازی را استثنایی دانست و گفت: داعشی ها با انتشار فیلم های جنایات وحشیانه سربُری و آتش زدن انسان ها اقدام به جذب نیروی انسانی می کنند.

وی با تاکید بر اینکه وحشیگری داعش به خاطر استفاده از اینترنت تبدیل به زنجیره جذب نیرو شده است، به حضور داعش در سوریه اشاره کرد و گفت: یکی از مقامات عربستان گفته بود که با حضور داعشی ها و گروه های تندرو در سوریه ارتش این کشور به جان آنها خواهد افتاد و از این طریق از دست همه آنها راحت خواهیم شد.

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه گفت: با جنایات بیشتر داعش، نیروهای اروپایی و حتی از کشورهای عربی به آنها پیوستند.

لزوم مبارزه جهانی با تروریسم

عراقچی با تاکید بر اینکه مبازره با داعش نیازمند شناخت شیوه ای تبلیغاتی جدید است، گفت: همانطور که مدافعان حرم در سوریه با داعش می جنگند نیازمند مبارزه با داعش در فضای مجازی نیز هستیم.

وی با اشاره به منابع مالی مورد استفاده داعش گفت: داعش برای تامین مالی خودش از سیستم های مالی بین الملل استفاده می کند و ابزارهای FATF برای مقابله با تامین مالی تروریست ها شکل گرفته است.

عراقچی گفت: فراموش نکنیم نوک حمله دنیا برای مبارزه با تروریسم رو به گروه های تروریستی داعش، القاعده و طالبان است و دنیا بر این مسئله تمرکز کرده است که داعش و گروه های تکفیری از سیستم های مالی بین المللی استفاده نکنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به گروه های اصیل مقاومت اشاره کرد و گفت: نباید حزب الله و گروه های مقاومت به اشتباه وارد ادبیات تروریستی شوند.

ضرورت مبارزه با داعش در حوزه مالی و بانکی  

عراقچی اضافه کرد: اگر مراقبت نکنیم چه بسا داعش از سیستم های مالی ما برای تامین نیازهای مالی خود استفاده کند برای تحقق این مهم از حساب های مخدوش استفاده می کنند و با توجه به اینکه ایران در مجاورت افغانستان قرار دارد ممکن است گروه های موادمخدر در سیستم های مالی ما اقدام به پولشویی کنند.

معاون امور بین الملل وزارت امور خارجه در خاتمه گفت : همانطور که در صحنه میدانی باید با داعش و گروه های تکفیری مبارزه کنیم،  در حوزه بانکی، مالی و همچنین فضای مجازی نیز نیازمند مبارزه با داعش هستیم.

منبع: مهر
نظرات بینندگان