arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۸۱۶۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۵

گزارش وال استریت ژورنال از حضور موقت بمب افکن های روسیه در نوژه / چرا وزیر دفاع ایران، روس ها را «بی معرفت» خواند؟

ایران و روسیه حول منافع مشترکشان در سوریه و حمایت از بشار اسد با هم متحد شده اند و روابطشان تنگاتنگ تر شده است. همکاری های آنها در هفته های اخیر از زمانی که روسیه استفاده اش از پایگاه هوایی در غرب ایران را برای انجام عملیات بمباران داعش در سوریه آغاز کرد وارد فاز جدیدی شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
گزارش وال استریت ژورنال از حضور موقت بمب افکن های روسیه در نوژه / چرا وزیر دفاع ایران، روس ها را «بی معرفت» خواند؟

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ وال استریت ژورنال نوشت: ایران و روسیه حول منافع مشترکشان در سوریه و حمایت از بشار اسد با هم متحد شده اند و روابطشان تنگاتنگ تر شده است. همکاری های آنها در هفته های اخیر از زمانی که روسیه استفاده اش از پایگاه هوایی در غرب ایران را برای انجام عملیات بمباران داعش در سوریه آغاز کرد وارد فاز جدیدی شد.

به گزارش «انتخاب»، با استقرار هواپیماهای روسی در پایگاه هوایی همدان برای اولین بار بعد از انقلاب، یک قدرت خارجی اجازه استفاده از پایگاه های نظامی این کشور را دریافت می کرد.

روز دوشنبه وزیر دفاع ایران، روسیه را بابت افشای این مطلب سرزنش کرد و گفت این حرکت روس ها نوعی خود نمایی و بی معرفتی بود.

او گفت: به طور معمول روس ها دوست دارند خودشان را یک ابر قدرت و یک کشور موثر در همه تحولات امنیتی منطقه و جهان نشان دهند. استفاده از این پایگاه نظامی کوتاه مدت و بدون توافق کتبی بود.

بهرام قاسمی سخنگوی وزیر امور خارجه ایران نیز گفت: عملیات روس ها در ایران عجالتا پایان یافت است. او اضافه کرد این حضور برای انجام عملیاتی ویژه بود. آنها آمدند و رفتند و کارشان را تمام کردند.

او همچنین تاکید کرد پرواز روس ها مخفیانه نبود اما پذیرفته بودند که تا زمانی که به اهداف مشخصی دست پیدا نکرده اند چیزی را افشا نکنند.

او احتمال اینکه حملات هوایی ادامه پیدا کند را رد نکرد اما نگفت در چه شرایطی این اتفاق خواهد افتاد.

سخنگوی ائتلاف مبارزه با داعش در سوریه به رهبری آمریکا از اظهار نظر در این خصوص اجتناب کرد.
ارتش روسیه بازگشت هواپیماهای روس به این کشور را بعد از پایان عملیات تایید کرد اما هیچ اطلاعات بیشتری نداد و در حصوص اظهارات وزیر دفاع ایران نیز اظهار نظر نکرد . 

در بیانیه وزارت دفاع روسیه آمده است که : استفاده مجدد از پایگاه هوایی همدان در آینده توسط نیروی هوابرد روسیه به موجب توافق بین دو کشور در زمینه مبارزه با تروریسم اتفاق خواهد افتاد و به شرایط سوریه بستگی دارد.

زمانی که ارتش روسیه از حمله هوایی به داعش در سوریه از طریق ایران خبر داد، تلویزیون دولتی ایران با پانویس هایی مربوط به پرواز پجنگنده های روسی پر شده بود.

بر اساس اخبار، ارتش روسیه برای انهدام مواضع شبه نظامیان در سوریه به خودشان می بالیدند.

کلیف کوپچان رییس گروه مشاوره خطر سیاسی اوراسیا  در این خصوص گفت:  روشن است  که این مساله فراتر از سطح تحمل سیاست داخلی ایران است. راهی که روس ها این مساله را از آن طریق عمومی کردند خیلی از لحاظ سیاسی پر سر و صدا بود و باعث واکنش منفی شد. اظهارات دهقان بعدازآن نیز موید این مسئله است.

وی افزود: ماهیت کم عمر این همکاری نیز میتواند نشانه ای از این باشد که چطور منافع منطقه ای ایران و روسیه که در بخش هایی بکسان است به خوبی در یک مسیرنیستند. او همچنین گفت: هر دو کشور حامی بشار اسدند اما ایران تعهد بیشتری نسبت به حفظ اسد در قدرت تا پایان درگیری های سوریه دارد.

احتیاط در قبال دخالت عوامل خارجی یکی از بخش های روان شناسی ایرانیان است.

روز بعد از آغاز حملات هایی لاریجانی رییس مجلس ایران گفت همکاری با روسیه به این معنی نیست که ایران اختیار پایگاه هوایی اش را به مسکو داده است.

یکی دیگر از نمایندگان مجلس ایران گفت روس ها از این پایگاه تنها برای سوخت گیری استقاده کرده اند.

نماینده دیگری در خصوص اینکه استفاده ارش خارجی از پایگاه هوایی در ایران نقض قانون اساسی است اظهار نظر کرد.

روسیه یکی از شش کشوری است که در جریان توافق هسته ای ایران با ایرانی ها مذاکره میکرد. در خلال دیپلماسی هسته ای روسیه پذیرفت که توافق فروش اس-300 های خریداری شده توسط ایران را به این کشور ارسال کند. بخشی از سامانه های دفاع موشکی یاد شده تا امروز به ایران فرستاده شده است.

نظرات بینندگان