پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواهان تیم اقتصادی خود را انتخاب کرد: بانکدارها و میلیاردرها. اگرچه او در طول کارزار انتخاباتیاش اتهامات سنگینی به والاستریت وارد کرده بود،اما انتخاب مشاوران اخیرش نشان میدهد وی بینیاز از مشورت پولدارها نیست. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، ترامپ روز جمعه، درست چند روز پیش از مراسم سخنرانیاش در دیترویت، تیم اقتصادیاش را معرفی کرد تا نشان دهد که به دنبال رشد اقتصادی ایالاتمتحده است.
به گزارش انتخاب به نقل از دنياي اقتصاد ترامپ برای این کار 13 نفر را انتخاب کرده است. او میخواهد نحسی عدد 13 را از بین ببرد و با انتخاب این 13 نفر به دنبال رشد اقتصادی و احیای آن در ایالاتمتحده است. در بین این 13 نفر البته نام میلیاردرها و بانکداران هم دیده میشود. آنها قماربازان نیمهحرفهای پوکر هستند که برخی شبها در کازینوها جمع میشوند تا در کنار بررسی و تجزیه و تحلیل اقتصادی آمریکا، دست به ورق هم شوند. بسیاری از این افراد پیش از این با ترامپ مراودات تجاری داشتهاند. حضور چنین غولهایی در تیم ترامپ موجب میشود تا شبکهای از کمکهای مالی والاستریتیها شکل بگیرد و این کمکها به کمپین وی سرازیر شود.
از یک پوپولیست با دیدگاههای عوامگرایانه معرفی این افراد کمی بعید بود اما داستان حضور این افراد به مخالفت برخی از این دانه درشتها با تجارت جهانی و سیاستهای بانک مرکزی این کشور مربوط است. در واقع برخی از این افراد از منتقدان جریان اصلی سیاستهای اقتصادی دوران حاضر هستند و در این زمینه با دونالد ترامپ اشتراک نظر دارند. جیمز پتوکوکیس، یکی از مفسران سازمانهای محافظهکاران میگوید: «آنها میتوانند چشماندازهای مفیدی را ترسیم و در متقاعد کردن ترامپ نقش اساسی ایفا کنند. فقط امیدوارم که متخصصان متنوعی در تیم ترامپ حضور پیدا کنند.» او اشاره میکند که ترامپ باید در تیم خود افرادی از دانشگاهیان، کارشناسان «دره سیلیکون» و بانکداران را جای دهد.
این کارشناس محافظهکار تصریح میکند که برای حل مشکلات اقتصادی آمریکا تعداد زیادی کارشناس در همه حوزههای مربوطه لازم است و ترامپ باید تیمی در این جهت تشکیل دهد. «کوین هاست» یکی از اقتصاددانان آمریکایی با اظهار شگفتی از انتخاب تیم اقتصادی دونالد ترامپ گفت: در طول کمپین به نظر میرسید که ترامپ به دنبال برقراری یک تعادل بین دانشگاهیان و کسب و کار کوچه و بازار بوده است. حالا اما به اعتقاد «هاست» وزن تیم اقتصادی ترامپ بالاتر رفته و تاثیرگذاری کمپین نیز افزایش پیدا خواهد کرد. هاست تاکید میکند که در حال حاضر نیز افراد برجسته و مشهوری به کمپین ترامپ مشورت میدهند و دست او در این زمینه پر است.
در حال حاضر رهبر این تیم استیفن میلر، مدیر برنامههای ترامپ است و دان کوالسکی هم بهعنوان معاون در این تیم حضور پیدا کرده است. از دیگر نفرات میتوان به جان پالسون اشاره کرد که رئیس شرکت سرمایهگذاری پالسون است. پالسون میلیونها دلار درآمد از طریق بازار مسکن بهدست آورده است. او از جمله کسانی است که اعتقاد دارد باید در سیاستهای پولی از پشتوانه طلا بهشدت حمایت کرد. البته در این میان میتوان به نام «استیو نوخین» هم اشاره کرد که در تیم ترامپ وظیفه ساماندهی امور مالی را هم به عهده دارد. او ثروت خود را از طریق «گلدمنساکس» بهدست آورد و سپس به «دانکپیتال» رفت. نوخین همچنین دستی در بازار فیلم و هالیوود دارد و دو فیلم معروف و اسکاری آمریکا یعنی «مکس دیوانه» و «تک تیرانداز» به تهیهکنندگی او روی پردهها بوده است.
البته در تیم ترامپ تفوق با کسانی است که در بازار املاک و مستغلات حضور دارند. یکی از کسانی که در بازار املاک با شهرت بالایی به داد ترامپ رسیده، استیون روث است. او یکی از بزرگترین شرکتهای تبلیغاتی را در حوزه مستغلات دارد. او و ترامپ بارها در این زمینه با یکدیگر همکاری کردهاند. البته زمانی که به نامی مثل «اورالد هام» میرسیم متوجه میشویم که غولهای نفتی هم در تیم ترامپ حضور دارند. آقای هام از سرمایهگذاران نفتی، بهویژه در حوزه نفت ماسهای است. او سال گذشته برای کمپانی خود 3 میلیارد دلار جمعآوری کرد. اورالد هام پیشتر بهعنوان مشاور حوزه انرژی میت رامنی، نامزد انتخاباتی جمهوریخواهان در سال 2012 ایفای نقش کرده است. از دیگر نامها میتوان به افراد زیر اشاره کرد:
هاوارد لوربر:او مدیر اجرایی گروه «وکتور» است. این شرکت، یک شرکت هلدینگ در زمینه تنباکو و مستغلات است. او بهعنوان یکی از بهترین دوستان ترامپ شناخته میشود و حتی در برنامه تلویزیونی «کارآموز» ترامپ هم حضور داشته است.
اندرو بیل: او خود آموخته در رشته ریاضیات و موسس و رئیس «بیل بانک» است. البته او پوکرباز قهاری است و گهگاهی با ترامپ نیز پوکر بازی کرده است. او فعلا همبازی ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شده است. البته این همبازی شدن دلیل بر این نیست که وی از ابتدا در تیم ترامپ بوده است. او در انتخابات مقدماتی حامی رندپال، سناتور کنتاکی بود، زیرا خود را یک «لیبرتارین» و رند را بهعنوان شاخص خوب در این حوزه معرفی میکند.
توماس باراک جونیور:باراک جونیور، بنیانگذار و رئیس اجرایی شرکت «کولونی کپیتال» در لسآنجلس است. او دیر زمانی بود که با ترامپ کار میکرد و وی هتل پلازا را به نامزد جمهوریخواهان فروخته است. او جزو معدود مشاوران تیم 13 نفره است که در کار دولتی هم بوده است. وی در زمان رونالد ریگان در وزارت کشور بوده است. او موسس «super PAC» برای حمایت از ترامپ بود. شعار او نیز تقریبا همتراز با شعار ترامپ انتخاب شده است: آمریکا را از نو بسازید.
استیفن کالک:کالک مدیر اجرایی بانک پسانداز است. کالک یکی از مهمترین منتقدان سیاستهای بانک مرکزی آمریکا است و همواره خواستار تنظیم مجدد سیاستهای پولی است.
دیوید مالپس: مالپس رئیس اقتصاددانان در موسسه «Bear Stearns » بود و بعدها نیز یک شرکت در زمینه مشاوره اقتصادی تاسیس کرد. او نیز جزو معدود کسانی است که سابقه همکاری با دولتها را داشته است. وی در دو دوره، هم ریگان و هم جورج بوش اول در دولت حضور داشته است. او برای هر دو دولت نقش آنالیزور کنگره را داشت. افزون بر اینکه وی در سال 2010 نیز در انتخابات سناتوری شرکت کرده بود.
دان دیمیکو: او رئیس و مدیر اجرایی سابق شرکت «نوکور» است. این شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدی در زمینه تولید استیل است. او سال قبل کتابی با عنوان «ساخت آمریکا: چرا همه چیز دلالت بر بازگشت به دوران شکوه دارد» نوشت و در آن استدلال کرد که رشد بخش تولیدی به رفاه طبقه متوسط میانجامد. او از مخالفان اصلی آمریکا در زمینه حضور در تجارت جهانی است و در این زمینه با ترامپ همآواز است.
استیو فاینبرگ: موسس و مدیر اجرایی «مدیریت سرمایهگذاری سربروس»، یک شرکت با سهام خصوصی است. سربروس در سال 2007 شرکت معتبر کرایسلر آلمان را خریداری کرد و قول داد که این خودروساز معتبر را از نو احیا کند اما در این زمینه موفق نشد و سپس داستان ورشکستگی شرکت سربروس در بحرانهای مالی 2009 پیش آمد.
پیتر ناوارو:پروفسور اقتصاد و مدرس تجارت در دانشگاه کالیفرنیا است. وی پیشتر یک فیلم مستند هم با عنوان «مرگ بر چین» ساخته که رویکرد اقتصادی داشته است. پروفسور ناوارو جزو معدود اقتصاددانانی است که معتقد است تجارت آزاد برای آمریکا عواقب ناخوشایندی داشته و دارد.
استیفن مور: او از طرفداران اقتصاد محافظهکارانه است و پروژه «میراث محافظهکاری در رشد اقتصادی» از یادگاریهای اوست. او از مخالفان برنامههای مالیاتی باراک اوباما است و مالیات زیاد را سمی مهلک برای اقتصاد آمریکا میداند. مور در دور اول انتخابات مقدماتی جمهوریخواهان از مشاوران و حامیان رند پال بود.
ترامپ عقبنشینی کرد
نامزد حزب جمهوریخواه، دونالد ترامپ، که پیشتر حاضر به حمایت از دو چهره سرشناس این حزب در انتخابات کنگره نشده بود، پس از انتقادهای اخیر و واکنشهای درونحزبی، اکنون میگوید از پل رایان و جان مککین حمایت میکند. پیش از این، در واکنش به انتقادهای پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان ایالاتمتحده و سناتور جان مک کین از سخنان ترامپ در مورد خانواده یک افسر مسلمان آمریکایی که در جنگ عراق جان باخته، او حاضر نشده بود در انتخابات کنگره در پاییز آینده، از این دو پشتیبانی کند. این موضوع خود به انتقادهای تازهای از او انجامید. در نهایت نامزد جمهوریخواهان موضع خود را تغییر داد و روز جمعه در سخنانی در «گرینبــِی» از این دو اعلام حمایت کرد. ترامپ گفته: «ما به اتحاد نیاز داریم. ما باید در این انتخابات پیروز شویم.» او افزوده است: «به خاطر هدف مشترکمان برای بازگرداندن عظمت به آمریکا، من از رئیس مجلس، پل رایان، پشتیبانی میکنم.» به گفته دونالد ترامپ، پل رایان «مرد خوبی است» و «شاید ما در برخی مسائل اختلافاتی داریم، اما در بیشتر موارد همعقیدهایم.» او خدمات نظامی سناتور مککین را نیز ستوده و اعلام کرده از او حمایت میکند. نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو، در عین حال تاکید کرده است که همکاری جمهوریخواهان در کنگره آمریکا ضروری است. دونالد ترامپ میگوید «باید متحد شویم... ولی لازم است جمهوریخواهان سنا و مجلس نمایندگان به تمام تغییراتی که باید انجام دهیم، وفادار بمانند.» اخیرا برخی چهرههای جمهوریخواه به انتقاد از ترامپ پرداختهاند؛ از جمله جورج بوش، نیوت گینگریچ، رئیس پیشین مجلس نمایندگان، هانک پالسون، وزیر خزانهداری جورج بوش،برنت اسکاکرافت، مشاور امنیت ملی در دوره ریاست جورج بوش پدر و جرالد فورد. ریچار هانا، عضو جمهوریخواه در کنگره آمریکا نیز روز سهشنبه بهطور رسمی از هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات، در انتخابات پیشرو حمایت کرد.