arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۸۰۰۸
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۷ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۴

متن کامل نطق پیش از دستور علی مطهری

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دکتر مطهری در نطق میان دستور دکتر علی مطهری در نشست علنی ششم مرداد مجلس گفت: بهبود روابط با دنیا می‌تواند ما را در نیل به آرمانهای انقلاب کمک کند.

به گزارش انتخاب ؛ متن کامل این نطق درادامه می آید:

بسم الله الرحمن الرحیم

بدون شک نتیجه مذاکرات وین باید در مجلس به رأی گذاشته شود و این سخن که تنها شورای عالی امنیت ملی باید نظر بدهد و این موضوع فراتر از مجلس است سخنی باطل است زیرا همه معاهدات و قراردادهای بین‌المللی طبق اصول 77 و 125 قانون اساسی باید به تصویب مجلس برسد. مجلس در قانون اساسیِ ما جایگاه والا و اختیارات زیادی دارد و تنها نهاد قانونگذار در کشور است اما ما با ایجاد شوراهای عالی متعدد در کنار آن که گاهی قانونگذاری هم می‌کنند، جایگاه مجلس را تنزل و اختیارات آن را کاهش داده‌ایم. نمی‌شود که شورای عالی امنیت ملی گاهی کار قوه قضائیه را انجام دهد و گاهی کار مجلس را و اصل 176 قانون اساسی هم که سه وظیفه را برای او مشخص کرده است چنین اجازه‌ای را به آن نمی‌دهد. همین طور شورای عالی انقلاب فرهنگی صرفا می‌تواند سیاست‌گذاری در حوزه فرهنگ داشته باشد نه قانون‌گذاری، مطلبی که مقام رهبری نیز به آن اشاره کرده‌اند. همین طور است وضع شورای عالی فضای مجازی یا مجمع تشخیص مصلحت نظام که گاهی قانون‌گذاری می‌کند. این تداخلها باید از بین برود.

اما مسئله مهم این است که مجلس در تأیید یا رد نتیجه مذاکرات وین نباید عجله کند و این اختیارِ خود را تا آخرین فرصت حفظ کند تا اگر بدعهدی و کارشکنی در رفتار طرف مقابل مشاهده شد بتواند آن را رد کند. بدیهی است این کار از طریق ارسال لایحه دولت قابل انجام است.

مطلب دیگر این که در کسب توفیق هسته‌ای همه دولتهای دوازده سال گذشته شریک‌اند گرچه در این میان هنر دیپلماسی دولت فعلی نقش بیشتری داشته است. حتی آقای احمدی‌نژاد رئیس جمهور سابق که با اعتماد به نفس و جسارت، صنعت هسته‌ای را پیش برد در این موفقیت شریک است گرچه می‌توانست به گونه‌ای رفتار کند که تحریمها به راحتی بر ما تحمیل نشود. در رفتار با غربیها زمانی درشتی لازم بود و زمانی نرمی. به قول سعدی:

درشتی و نرمی به هم در به است         چو رگزن که جراح و مرهم‌نِه است

مطلب دیگر این که پس از توافق هسته‌ای باید فرهنگ کار و تلاش و تولید در کشور نهادینه شود چنان که اسلام کار را مقدس و عامل سعادت ملتها می‌داند. مبادا رسانه‌ها انتظارات کاذبی مثل افتتاح مک‌دونالد و فرهگ آسایش و خور و خواب را ترویج کنند. در این میان مدیریت دولت و اِعمال اولویت‌های اقتصادی و اقدام برای کارهای زیربناییِ مطابق با استانداردهای کشورهای پیشرفته از اهمیت فراوان برخوردار است.

عده‌ای به حق نگران‌اند که توافق هسته‌ای و بهبود روابط با دنیای غرب موجب استحاله و تغییر ماهیت انقلاب اسلامی شود، ولی این طور نیست. بهبود روابط با دنیا حتی می‌تواند ما را در نیل به آرمانهای انقلاب اسلامی کمک کند. هرگاه ما در مسئله آزادی فلسطین و حمایت از حزب‌الله و حماس یا در صدور انقلاب اسلامی و داعیه جهانی اسلام و یا در امور فرهنگی و اجرای احکام اسلام کوتاه آمدیم، آنگاه باید برای آینده انقلاب اسلامی نگران باشیم.

مطلب دیگر این که دادگاه حمله‌کنندگان به اینجانب در شیراز نزدیک است. از قوه قضائیه انتظار دارم بیش از آنکه به اتهام چند جوان نادان که ابزار دست منافقان زیرک واقع شدند رسیدگی می‌کند، اتهام آمران و دستوردهندگان و طراحان آن ماجرا را مورد بررسی قرار دهد. اگر از کنار جرم آنها بگذرد عدالت را رعایت نکرده است.

اجرای غلط و تبلیغاتی قانون هدفمندی یارانه‌ها از ابتدا، امروز مشکل جانکاهی برای دولت ایجاد کرده است به طوری که دولت برای اجرای آن،‌ دوازده هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد. عقل سلیم حکم می‌کند که دولت چنانکه قانون او را ملزم کرده است تعداد زیادی از غیر نیازمندان را حذف کند و اگر مدعی است که تشخیص عادلانه آنها عملی نیست پیشنهاد می‌کنم که غیر از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و سازمان بهزیستی مثلا سهم هر فرد را از چهل و پنج هزار و پانصد تومان به سی هزار تومان کاهش دهد و به مرور قطع نماید و در مقابل، سهم افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی را افزایش دهد. باید دولت رودربایستی‌ها را کنار و واقعیت را با مردم در میان بگذارد، آنگاه مردم نیز خواهند پذیرفت. نباید خدای ناکرده به خاطر انتخابات آینده، مصلحت جامعه را نادیده گرفت. حتی اگر دولت این کار را نمی‌کند مجلس با یک طرح دو فوریتی کشور را از شر اجرای غلط قانون هدفمندی یارانه‌ها نجات دهد، چرا که اساساً یارانه‌ با اقتصاد مقاومتی سازگار نیست.

بدون شک پدیده داعش گذشته از این که ساخته دست آمریکا و اسرائیل است، تکرار پدیده خوارج در صدر اسلام است که به تعبیر شهید مطهری عده‌ای زاهدان احمق ابزار دست عده‌ای منافق زیرک قرار گرفتند. به بیان امام علی علیه‌السلام پدیده خوارج مانند بیماریِ هاری بود که به جان جامعه اسلامی افتاده بود و به سرعت به افراد دیگر سرایت می‌کرد و امروز نیز مردی از سنخ امیرالمؤمنین لازم است که چشم این فتنه را در آورد که فرمود «أنا فقأت عینَ الفتنة» من بودم که چشم این فتنه را درآوردم و غیر از من احدی جرأت این کار را نداشت.

اما رفتار ترکیه در چند سال اخیر در قبال مبارزه با تروریسم قابل تأمل است. اگرچه رویکرد جدید دولت ترکیه برای مبارزه با داعش می‌تواند مثبت باشد اما این که همراه با اشغال بخشی از خاک سوریه شده است شک و تردیدها را برانگیخته است. ظاهراً آقای اردوغان برای جبران شکست حزب عدالت و توسعه در انتخابات اخیر و احیای حیات سیاسی خود نیاز به این اقدام داشته است. عربها در جریان حمله اروپایی‌ها به دولت واحد و قدرتمند اسلامی عثمانی در اثر تعصب نژادی از پشت به دولت عثمانی و دنیای اسلام خنجر زدند و نه تنها به هدف خود که تشکیل امپراطوری واحد عربی بود نرسیدند بلکه باعث شدند که کشور جعلی اسرائیل نیز در قلب دنیای اسلام کاشته شود. امروز ترکیه همان خطای آن روز عربها را مرتکب شده و با همکاری با آمریکا و اسرائیل از پشت به دنیای اسلام خنجر می‌زند.

مطلب دیگر برخورد ناخوشایند با تجمع معلمان در روز 31 تیرماه در مقابل مجلس شورای اسلامی است. گذشته از این که این گونه برخوردها ضرورتی ندارد، ‌اساساً برخلاف قانون اساسی است و لازم است در این زمینه تألیف قلوب شود و البته معلمان محترم هم برای رفع مشکل معیشتی خود باید به دولت که اراده این کار را دارد فرصت بدهند. نکته قابل توجه این است که فضای قبلی مقابل درب شمالی مجلس که برای تجمعات استفاده می‌شد در تعمیرات اخیر از بین رفته و تبدیل به فضای سبز شده است. لازم است هیئت رئیسه محترم به رفع این نقص بپردازد ، خصوصاً که همه مجالس دنیا که پناهگاه مردم هستند دارای چنین فضایی هستند.

نظرات بینندگان