پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبیرکل حزبالله لبنان اعلام کرد که گروهی از تجاوزات اسرائیل به لبنان حمایت و گروهی نیز همدلی و گروهی نیز مواضع بیطرف اتخاذ کردند، اما در این میان عدهای خطرات این تجاوزگریها را متوجه شدند، از همین روی با اراده وارد کارزار شدند.
به گزارش «انتخاب» ، سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در ابتدای سخنرانی دوشنبه شب خود به مناسب روز عید مقاومت و پانزدهمین سالگرد مقاومت و آزادسازی جنوب این کشور، حادثه تروریستی اخیر قطیف را به خانواده شهدا و شیعیان تسلیت گفت.
سید حسن نصرالله دبیر کل حزبالله لبنان گفت: قبل از شروع سخنانم، به برادرانمان در روستای «القدیح» قطیف عربستان به خاطر انفجار تروریستی تسلیت عرض می کنم و برای مجروحان این حادثه از خداوند طلب شفا و عافیت میکنم و از خداوند میخواهیم تا برادرانمان را در مواجهه با این خطر محفوظ بدارد.
دبیر کل حزبالله لبنان ادامه داد: این روزها، ایام پیروزی خون بر شمشیر است و به تمام لبنانیها، اعراب و مسلمین و آزادگان جهان این عید را تبریک میگویم.
سید حسن نصرالله گفت: به همه شهدا، مجروحان، اهل مقاومت و خانواده های آنها و همه کسانی که سال های متمادی صبر و تحمل پیشه کردند و همچنین به موسسان مسیر مقاومت مانند امام موسی صدر، سید عباس موسی، شیخ راغب و شهید عماد مغنیه سلام و درود می فرستم.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان گفت: مقاومت از اینجا بیروت آغاز شده و به ضاحیه و صیدا و بقاع غربی رسیده است.
وی در ادامه افزود: از زمانی که مقاومت آغاز شد، مواضع سیاسی و رسانه ای لبنانی ها تقسیم شده است و برخی ها از آنها تیز اسرائیل را دوست و هم پیمان خود می دانند ، اما هنگامی که بحث تجاوزات اسرائیلی علیه لبنانی ها به میان می آید، ان را توجیه می کنند و مقاومت را مسئول می دانند.
نصرالله تاکید کرد: گروهی از تجاوزات اسرائیل به لبنان حمایت و گروهی نیز همدلی و گروهی نیز سکوت پیشه کردند و مواضع بی طرف اتخاذ کردند، اما در این میان عده ای خطرات این تجاوزگری ها را متوجه شدند و با اراده وارد میدان شدند و به رسیدن به پیروزی ایمان داشتند.
حسن نصرالله ادامه داد: هنگامی که حمله اسرائیل در سال 1982 شروع شد، لبنانیها در فهم و تفسیر آن به اختلاف خوردند، برخی لبنانیها اهداف این حمله و خطر اسرائیل را به خوبی فهمیدند و صحبتهایی که میشد را باورد نداشتند؛ اما متأسفانه برخی تفکرات دیگری داشتند، برخی با این حمله همراه شدند و حتی آرزوهایشان را به این حمله گره زدند و همراه با اشغالگران به مناطق اشغال شده وارده شدند و جنایات مختلفی را انجام دادند، برخی دیگر با حمله اسرائیل مشکلی نداشتند اما همکاری نیز نکردند؛ گروهی نیز بودند که کاملا بی طرف باقی مانده و صرفا به فکر مشکلات شخصی خود بودند؛ اما همانطور که گفته شد، عدهای اهداف و خطرات اسرائیل را به خوبی متوجه شدند.
دبیرکل حزبالله لبنان گفت: بر پایه فهم و درک درست از اوضاع و وجود عزم و اراده قوی، مقاومت مسلحانه آغاز شد، مقاومتی لبنانی، عربی و اسلامی؛ این مقاومت در طول سه سال توانست با توانایی و گروههای مختلفش اسرائیل را شکست داده و آن را بدون هیچ شرطی مجبور به عقبنشینی به مرزها کند.
نصرالله افزود: پس از عقبنشینی اسرائیل، جریان مقاومت به سال ۲۰۰۰ رسید تا جایی که اسرائیل بدون قید و شرط شکست خورد و پیروزی واضح و بزرگی نصیب ما شد.
نصرالله ادامه داد: این پیروزی پس از توفیق خداوند توسط برخی لبنانیها به سرانجام رسید، اما این پیروزی که برخی آن را عملی کردند برای تمامی لبنانیهاست؛ تمام ضربه ها و کارشکنیها مانع از این نمیشود که مقاومت این پیروزی را به تمام لبنانیها اهدا کند و این مردم لبنان بودند که از برکات این پیروزی پس از سال ۲۰۰۰ بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: مقاومت بر پایه انسانیت سعی دارد با همه کسانی که اخلاق همکاری را دارند، همکاری کند؛ اما با این وجود برخی سعی دارند گروههای مقاومت را به داعش تشبیه کنند.
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: اگر در میان افراد مقاومت، این فهم صحیح و اراده قوی در مواجهه با تجاوز اسرائیل به لبنان وجود نداشت، الان چه اتفاقی افتاده بود، اگر مقاومت نبود، مناطق جنوب، البقاع، الضواحی و شمال چه سرنوشتی داشت؟ اگر مقاومت نبود، اسرائیل تمام لبنان را اشغال میکرد.
نصرالله در ادامه تاکید کرد که این مقاومت بوده است که برای شکست اسرائیل وغلیه بر آن به اتحادیه عرب و جامعه بین الملل دل خوش نکرده است، بلکه به خداوند توکل کرد و از حامیان مقاومت مانند سوریه و ایران کمک گرفت.
سید حسن نصرالله گفت: امروز تاریخ خود را با عناوین جدید تکرار می کند؛ سناریویی که کشورهای منطقه و ارتش آنها را تهدید می کند، سناریوی تکفیری متوحش است که بارزترین نمونه این سناریو داعش است.
وی افزود: داعش یک گروه کوچک نیست بلکه در حال گسترش است و در سوریه، عراق، سینا، یمن، افغانستان، پاکستان، لیبی، آفریقا و نیجریه حضور دارد.
نصرالله تصریح کرد: ما در مقابل خطری قرار داریم که همانند آن در تاریخ وجود نداشته است، داعش در عراق و سوریه با مردم چه کرد؟ ما در مقابل پدیدهای قرار داریم که وجود دیگران را تحمل نمیکند، پدیده ی تکفیری متوحش که در برابر تمامی مردم منطقه قرار گرفته است و هرکسی بیعت آنان را قبول کند در امان خواهد بود و الباقی جایی در این دنیا ندارند.
وی با بیان اینکه باید از سکوت و بی طرفی پرهیز کنیم ادامه داد: نصیحت من به طرفداران تکفیریها و سکوت کنندگان این است که تجدید نظر کنند؛ چراکه اولین قربانیان داعش و جبهه النصره شما خواهید بود؛ اولین قربانیان تکفیریها رهبران و نمایندگان جریان المستقبل خواهند بود.
حسن نصرالله با مخاطب قرار دادن مسیحیان لبنان پرسید: آیا موضع رهبران ۱۴ مارس شما را از کشتار و خونریزی و تخریب کلیساهایتان در امان نگه خواهد داشت؟
وی افزود: داعش از شهری به شهر دیگری منتقل می شود و تحت نظارت آمریکا از سوریه به عراق می رود. کسانی که به آمریکا متکی هستند نه تنها نمی توانند موصل را باز پس بگیرند، بلکه الرمادی را هم از دست می دهند.
وی تاکید کرد که عراقیهایی که منتظر آمریکا نبودند، توانستند دیاله و بخش اعظمی از صلاح الدین را بازپس بگیرند و مانع پیشروی تکفیری ها شوند.
سید حسن نصرالله همچنین به درگیری های مرزی مقاومت و ارتش سوریه با عناصر تکفیری از جمله منطقه القلمون اشاره کرد و گفت: نبرد القلمون تا امن شدن همه مرزهای لبنان و سوریه ادامه دارد.
حسن نصرالله با دعوت همگان به پذیرش مسئولیت خود در قبال خطرات و لزوم خروج از بی طرفی گفت: برخی در جریان ۱۴ مارس بین نظام بشار اسد و داعش و جبهة النصره ماندهاند و من به آنها میگویم که از پیروی داعش و النصره بترسید، اگر نظام سوریه پیروز شود، ما سلامتی آنها را تضمین میکنیم اما اگر داعش یا النصره پیروز شوند آیا آنها میتوانند جان خودشان را تضمین کنند، چه برسد به امنیت مردم لینان؟
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: اشتباه است که درگیریها در مرزهای لبنان را به جنگ حزب الله جهت همراه کردن ارتش با خود تفسیر کرد؛ بلکه این جنگ دولت لبنان است که ما از ارتش جهت انجام وظایف خود حمایت میکنیم.
دبیرکل حزب الله در ادامه به منطقه مرزی عرسال پرداخت و گفت: به ما گفتند که این نبرد عرسال با عناصر تکفیری بر عهده دولت لنان است و ما هم غیر از آن نمی گوئیم و من می دانم که اغلب ساکنان عرسال سنگینی این مسئولیت را به دوش می کشند. به ساکنان عرسال می گویم که ما آماده کمک به شما هستیم اما دولت باید مشئولیت آن را بر عهده بگیرد.