arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۲۴۰۳
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳

در سوگ شاهنامه پژوه ایرانی دارای عالی‌ترین نشان دولتی ژرمن‌ها

توسی‌وند از جوانی در کنار تحصیل در رشته پزشکی به پژوهش در زمینه فرهنگ و تمدن ایران پرداخت. او در دانشگاه فردوسی مشهد به مدت دوسال به تدریس مشغول شد اما به‌دلیل نامساعدبودن موقعیت فرزندانشان که در اروپا به تحصیل مشغول بودند دوباره به آلمان بازگشت. .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمدحسین توسی‌وند، پزشک توانمند، شاهنامه‌پژوه و پایه‌گذار بنیاد فردوسی در شامگاه 25 اردیبهشت 1393همزمان با روز ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی درگذشت.

به گزارش انتخاب، این پزشک نامدار ایرانی که سال‌ها در راه پیشبرد فرهنگ ایران بزرگ تلاش کرد از چهره‌های درخشان انسان‌دوستی به شمار می‌آمد که با راهبری سازمان خیریه پزشکان آلمان خدمت‌های پرشمار و ارزنده‌ای را در کارنامه خود به یادگار گذاشت و به پاس این نیک‌اندیشی در سال 2002 میلادی از دست گرهارد شرودر، صدراعظم آلمان عالی‌ترین نشان دولتی ژرمن‌ها را دریافت کرد. برپایه سفارش ایشان خبر بیماری قلبی و بستری‌شدنشان در بیمارستان برلین در ویژه‌برنامه‌های بزرگداشت فردوسی امسال اعلام نشد. پس از فرجام‌یافتن این آیین‌ها به وصیت زنده‌یاد محمدحسین توسی‌وند، پیکرشان برای تشییع از برلین آلمان به مشهد و سپس روستای پاژ، زادگاه فردوسی برای آیین خاکسپاری منتقل می‌شود که به‌زودی به اطلاع خواهد رسید. محمدحسین توسی‌وند که در سطح جهانی به فعالیت‌های بشردوستانه شهره بود در سال 1315 در روستای پاژ متولد شد و پس از تحصیل در مدرسه‌های استان خراسان با دریافت پذیرش از دانشگاه هامبورگ رهسپار آلمان شد. توسی‌وند از جوانی در کنار تحصیل در رشته پزشکی به پژوهش در زمینه فرهنگ و تمدن ایران پرداخت. او در دانشگاه فردوسی مشهد به مدت دوسال به تدریس مشغول شد اما به‌دلیل نامساعدبودن موقعیت فرزندانشان که در اروپا به تحصیل مشغول بودند دوباره به آلمان بازگشت. .

 توسی‌وند، بی‌گمان یکی از مفاخر ایرانی است که با پژوهش‌ها و فعالیت‌های دامنه‌گستر خود در زمینه‌های پزشکی و فرهنگی برای کشور افتخارهای درخوری را به دست آورد که از آن جمله می‌توان به شهروند افتخاری شهر سن‌پترزبورگ روسیه و همراهی در ثبت جهانی هزاره شاهنامه در یونسکو اشاره کرد.

منبع: شرق
نظرات بینندگان