رییس جمهور گفت: برای رفع مشکل آب در استان یزد یک برنامه کوتاه مدت چند ماهه و یک برنامه میان مدت داریم.
حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی عصر جمعه در نشستی با اقشار مختلف مردم استان یزد افزود: برای رفع مشکل آب در یزد و اصفهان و دیگر مناطق همجوار برنامه ریزی شده است و برخی اقدامات هم آغاز شده که در کوتاه مدت جواب می دهد .
وی با بیان اینکه برنامه مدت داری هم داریم که ممکن است چند ماه حاصل نشود که این هم در دست اقدام است، تصریح کرد: ما در دولت با فعل ماضی با مردم صحبت می کنیم نه مضارع.
به گفته رییس قوه مجریه، در برنامه کوتاه مدت، تامین آب پایدار و اطمینان بخش برای استان یزد پیش بینی کردیم اما در بلند مدت نیاز به کار طولانی مدت است که در مرکز پیگیری شده و در استان هم صحبت شده تا نگرانی مردم که بجاست رفع شود.
آب را مدیریت کنیم
رییسی، آب را مسئله اول استان یزد دانست و با بیان اینکه آب موجود را باید مدیریت کرد اضافه کرد: هم بحث کمبود آب داریم و هم بحث کمبود مدیریت؛ اینجا مدیریت آب مهم است، آب هم اگر درست مدیریت شود می توان استفاده کرد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه باید آب صنعتی ، کشاورزی و شرب را مدیریت کنیم گفت: مردم هم باید مشارکت کنند، موضوع اب یک مسئله استانی نیست، همه استانها مسئله اب دارند باید با تقسیم عادلانه، این مشکل را حل کرد.
وی یادآور شد: این مشکل، دغدغه دولت است که پیگیری شده و استاندار یزد هم رفع مشکل آب را بطور جدی دارند و دنبال می کنند تا انجام شود.
رییسی در ادامه به موضوع توسعه انرژی خورشیدی هم اشاره و گفت: امروز از یکی از مزارع انرژی خورشیدی بازدید کردیم ؛ به نظرم زمینه توسعه این انرژی در استان یزد فراهم است، مزارع خورشیدی برای کشور نیاز است و باید توسعه یابد.
به گفته وی یزد می تواند نه فقط در کشور که در منطقه، قطب انرژی خورشیدی باشد .
زیرساخت های گردشگری در یزد فراهم است اما کافی نیست
رییس جمهور همچنین به مسئله گردشگری اشاره و افزود: گردشگری یکی از امکانات مهم در یزد است؛ اینجا مسئله گردشگری سلامت و گردشگری فرهنگی را داریم که زیر ساختهای آن در یزد آماده شده اما کافی نیست، باید این زیرساختها برای توسعه گردشگری فراهم شود.
به گفته رییس قوه مجریه، اقتصاد گردشگری در یزد می تواند اشتغال زیاد ایجاد کند، اقتصاد دیجیتال و معدن و کشاورزی در یزد بسیار خوب جواب داده است و تا حالا کارهای خوبی انجام شده است اما جای کار بسیار دارد.
رییس جمهور به صنعت ساختمان هم اشاره کرد و گفت: دولت می گوید چهار میلیون ساختمان ایجاد می کند اما مسکن باید توسط بخش خصوصی و فعالان این حوزه هم انجام شود؛ نقش دولت، هدایت و حمایت و نظارت است و مشارکت مردم در همه بخشها گره را باز می کند مهم این است که دولت به صنعتگر و کشاورز میدان بدهد.
بانک ها، کارخانه های تملکی را فعال کنند
رییسی به اوضاع نه چندان مطلوب نساجی در استان یزد هم اشاره کرد و گفت: نساجی جزو صنایعی بوده که در یزد همیشه نام آور بوده و یزد را سالها به نام نساجی و ترمه می شناختند اما اکنون دچار آسیب شده است؛ امروز کارخانه ای را دیدم که بانک آن را معطل کرده است، بانکها کارخانه هایی که تملک می کنند را باید فعال نگه دارند و اگر امکان ندارد واگذار کنند و نباید روی دستشان بماند.
رییس قوه مجریه ادامه داد: مفهومی ندارد که ثروت ملی و اشتغال را در جایی نگه دارند و این همه جویای کار باشند؛ این حق و انصاف نیست که چندین سال یک ثروت ملی یا دولتی معطل بماند؛ بانکهایی که تملک کردند باید ان را فعال کنند و ما نمی پذیریم که معطل بماند.
وی به اهمیت توجه به کالای با کیفیت هم اشاره کرد و گفت: کالای ایرانی بسیار مشتری دارد و با توجه به آنکه در منطقه و دنیا کالای با کیفیت بویژه در مورد صادرات مورد تاکید است باید تولید کنندگان کالای باکیفیت تحویل دهند تا کالای ایرانی در دنیا با کیفیت شناحته شود.
رییس جمهور افزود: در محصولات صنعتی و کشاورزی، رقبایی در دنیا داریم و چون کالای باکیفیت نشان از دقت تولید کنندگان ایرانی است توجه به کیفیت باید مورد تاکید باشد.
رییسی گفت: توسعه یزد از دیرباز با توجه به ملاحظات فرهنگی ساکنان این استان صورت گرفته است و این نگاه سازگار با فرهنگ و ساختار اجتماعی باید در جریان توسعه استان حاکم باشد.
توسعه یزد با توجه به ملاحظات فرهنگی شکل گرفته است
وی در ادامه افزود: باید همه تحولات توسعه با توجه به شاخص های فرهنگ و اصالت های استان یزد باشد و این اصالت نباید در فرایند توسعه گم شود.
رییس جمهور ادامه داد: فرهنگی که پیشینیان یزد بنا نهاده اند مبتنی بر تلاش و قناعت بوده است و مجموع آثار این استان نیز گواهی بر این فرهنگ غنی است که باعث ایجاد توسعه در یکی از خشک ترین مناطق کشور شده است.
آیت الله رئیسی همچنین با تسلیت ایام سوگواری فاطمه اطهر سلام الله علیها گفت: خداوند متعال از عنایات و لطف خودش و به دست مبارک نبی اش هدایای را بر فاطمه اطهر سلام الله علیها ارزانی داشت که یک هدیه ملکی و دیگری هدیه ملکوتی است، هدیه ملکی فدک بود و قصه پر غصه آن و هدیه ملکوتی تسبیحات آن حضرت برای بشریت است.
وی با تاکید بر التزام اندیشه ای و عملی فرزندان به تسبیحات حضرت زهرا سلام الله علیها، اظهار داشت: این مهم باید در تمام زندگی جاری باشد و توجه در تمام زندگی به ذات مقدس حق باشد و زیرا هر آنچه اختیار ماست امانت الهی است.
رییس جمهور اظهار داشــت : این مملکت نشان فاطمی دارد و عشق و ارادت مردم این استان و اجداد به فاطمه اطهر سلام الله علیها در هر کوی و برزن استان یزد دیده می شود.
آیت الله رییسی در ادامه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید محراب،چهار هزار شهید و یکهزار شهید دانش آموز استان یزد گفت: بسیاری از همسران جانبازان سالها از همسران خود پرستاری کردند اما جایی از نام آنها نیست اما کار آنها قابل ستایش است.
رییسی با بیان اینکه قنات، قنوت و قناعت از ویژگی های این استان است که این نشانه همان فرهنگ، آداب و رسوم اصیل یزدیهاست اظهار کرد: این فرهنگ اصیل نباید دچار آسیب شود.
وی با اشاره به رتبه های استان در زمینه های مختلف افزود: ظرفیت های مهمی که در استان یزد وجود دارد به طور کامل استفاده نشده و مسائل و مشکلات مطرح شده توسط اقشار مختلف می تواند در این استان نباشد، آرمان دست نیافتنی نیست بلکه با یک برنامه ریزی قابل دستیابی است و امکان رفع آن وجود دارد زیرا یزد همان استانی است که تیپ الغدیر آن، در جبهه ها با دست خالی با خلاقیت و ابتکار و با امکانات کم، اقدامات شاخص انجام می دادند و با کمترین امکانات بسیاری از مشکلات را حل می کردند.
تفویض اختیارات به استانداران
رییس جمهور با اشاره به اهمیت تفویض اختیارات به استان ها برای گره گشایی مشکلات ادامه داد: یکی از سیاست های دولت این است که در بودجه ۱۴۰۱ بنا داریم به استانداران اختیاراتی بدهیم و صندوقی به استانداران بدهیم که حق مالکانه معادن، مازاد مالیات، در آمد مازاد اموال فروش دولت به اضافه تنخواه دولت در این صندوق واریز شود.
آیت الله رییسی افزود: از درآمد صندوق یاد شده طرح های نیمه تمام اولویت دار تکمیل و در جهت رونق تولید و اشتغال استان گام برداشته شود.
با اشاره به مشکلات محرومان خاطرنشان کرد: باید اقدامات و تصمیمات در دولت و دستگاه های اجرایی استان پیوست محرومیت زدایی و عدالت داشته باشد تا بدانیم چقدر به عدالت نزدیک شدیم و چقدر در جهت فقر به ویژه فقر مطلق قدم برمی داریم.
رییس جمهور اظهار کرد: نباید یک تصمیم، ما را ازعدالت دور کند و در جهت فقر مطلق باید گام اساسی برداشت.
ریشه کن کردن فقر مطلق اولویت دولت سیزدهم
رییس قوه مجریه با بیان اینکه ریشه کن کردن فقر مطلق از برنامه های کوتاه مدت دولت است تصریح کرد: این موضوع اولویت ماست تا کسی در اولیه های زندگی دچار مشکل نباشد و این زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست.
وی گفت: توانمند سازی محرومان از دیگر برنامه های دولت سیزدهم است و اساس کار ما توانمند سازی آنها است .
رییسی با اشاره به اشتغال دانش آموختگان و جوانان جویای کار افزود: آمار بیکاری بانوان در استان یزد قابل توجه است یکی از حوزه هایی که زنان می توانند بسیار نقش آفرین باشند، اقتصاد دانش بنیان است و امیدواریم بتوانیم با ایجاد این شرکت ها برای زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار اشتغال ایجاد کنیم.