arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۸۹۰۲۴
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۲۲ - ۱۸ آذر ۱۳۹۹

مخالفت جمهوری‌خواهان کنگره با قطعنامه‌ای درباره پیروزی بایدن در انتخابات

رهبران حزب جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا با قطعنامه‌ای که در آن تصریح شده بود «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است مخالفت کرده‌اند. به نوشته سی‌ان‌ان، این جدیدترین اقدام جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا برای امتناع از پذیرش نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است که در روز سوم نوامبر برگزار شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

قانونگذاران ارشد حزب جمهوری‌خواه با قطعنامه‌ای که «جو بایدن» را به عنوان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به رسمیت می‌شناسد مخالفت کرده‌اند.

به گزارش فارس، رهبران حزب جمهوری‌خواه در کنگره آمریکا با قطعنامه‌ای که در آن تصریح شده بود «جو بایدن»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا است مخالفت کرده‌اند.

به نوشته سی‌ان‌ان، این جدیدترین اقدام جمهوری‌خواهان کنگره آمریکا برای امتناع از پذیرش نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است که در روز سوم نوامبر برگزار شد. 

طبق این گزارش، رد این قطعنامه در جریان نشست محرمانه‌ای که امروز سه‌شنبه برگزار شده صورت گرفته است. 

در این جلسه «استینی هویر»، رهبر اکثریت دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا طرحی پیشنهاد داده که خواستار تصریح بر آماده شدن این مجلس برای برگزاری مراسم تحلیف «جو بایدن» و معاونش، «کاملا هریس» داشته است. 

«میچ مک‌کانل»، رهبر اکثریت جمهوری‌خواهان در مجلس سنا و «روی بلانت»، رئیس کمیته آینن‌نامه‌های مجلس سنا به همراه «کوین مک‌کارتی»، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان با رأی مخالف به این طرح آن را رد کردند. 

وبگاه «سی‌ان‌ان» نوشته این اقدام موجب می‌شود کمیته برگزاری مراسم تحلیف عملاً نتواند بپذیرد که مراسم تحلیف باید برای جو بایدن برگزار شود. 

«ایمی کلوبچار»، عضو ارشد حزب دموکرات در کمیته آیین‌نامه‌ها و «نانسی پلوسی»، رئیس‌ مجلس نمایندگان آمریکا به این طرح رأی موافق دادند. 

هویر، پیشنهاد‌دهنده این طرح در بیانیه‌ای گفت: «اینکه جمهوری‌خواهان تا چه اندازه می‌توانند از پذیرش نتیجه انتخابات و به رسمیت شناختن بایدن و هریس امتناع بورزند حیرت‌آور است.»

او گفته مماشات جمهوری‌خواهان در برابر دونالد ترامپ، «دموکراسی ما را به خطر انداخته و اعتماد به نظام انتخاباتی‌مان را تضعیف می‌کند.»

وی همچنین خاطرنشان کرد: «جمهوری‌خواهان حتی اجازه نمی‌دهند کمیته مشترک برگزاری مراسم تحلیف اعلام کند که جو بایدن و هریس روز ۲۰ ژانویه به عنوان رئیس‌جمهور تحلیف خواهند شد و این در حالی است که هیچ شواهد مهمی در رد این واقعیت وجود ندارد.»

هویر در جمع خبرنگاران گفت نمی‌تواند دلیل اینکه چرا جمهوری‌خواهان به این قطعنامه رأی منفی داده‌اند را حدس بزند. 

او  در پاسخ به اینکه آیا رأی‌جمهوری‌خواهان به خاطر اینکه این قطعنامه جو بایدن را به عنوان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به رسمیت می‌شناخت به آن رأی منفی داده‌اند گفت: «باید از خودشان بپرسید.»

سی‌ان‌ان نوشته هدف قطعنامه‌ ارائه شده از سوی سران حزب دموکرات پیشبرد روند انتقال قدرت به جو بایدن بوده است اما جمهوری‌خواهان در آن مانع‌تراشی کرده‌اند. 

برخی از اعضای ارشد حزب جمهوری‌خواه از چند هفته پیش به پیروزی جو بایدن در انتخابات اذعان نکرده‌اند و به خبرنگاران گفته‌اند برای مشخص شدن این موضوع باید تا روز ۱۴ دسامبر که جلسه مجمع‌ گزیندگان برگزار و رئیس‌جمهور رسماً انتخاب می‌شود صبر کرد. 

سی‌ان‌ان نوشته بسیاری از قانونگذاران محافظه‌کار در مجلس نمایندگان آمریکا گفته‌اند که هفته آینده (بعد از برگزاری جلسه مجمع نمایندگان) به منزله پایان تلاش‌های ترامپ برای برگرداندن نتیجه انتخابات نخواهد بود. 

«جیم جوردان»، یکی از اعضای جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از ترامپ خواسته بعد از جلسه مجمع گزینندگان در دوشنبه هفته آینده از پذیرش شکست انتخاباتی خودداری کند. 

جوردان در پاسخ به این سئوال که آیا ترامپ باید نتیجه انتخابات را بپذیرد گفت: «نه، اصلاً. به هیچ وجه.»

سی‌ان‌ان نوشته هنوز مشخص نیست که آیا نمایندگان جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا هم با هم‌حزبی‌هایشان در مجلس نمایندگان همراه شده و به مخالفت با پیروزی بایدن خواهند پرداخت یا خیر. 

این رسانه نوشته اعضای ارشد حزب جمهوری‌خواه در مجلس سنا بارها گفته‌اند که روز ۱۴ دسامبر به منزله پایان انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خواهد بود. 

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شد. برآورد رسانه‌ها حاکی است جو بایدن با ۳۰۶ رأی الکترال در مقابل ۲۳۲ رأی ترامپ پیروز شده است.

طبق قوانین آمریکا هر یک از نامزدهای انتخاباتی که بتواند ۲۷۰ رأی الکترال را به دست بیاورد به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا انتخاب شده و مجوز ورود به کاخ سفید را به دست می‌آورد. 

تیم دونالد ترامپ از پذیرش شکست امتناع کرده و شکایت‌هایی را در چند ایالت علیه آنچه به گفته آنها تخلف‌ها و تقلب‌های انتخاباتی است، مطرح کرده است اما این شکایت‌ها در چند ایالت رد شده‌اند.

نظرات بینندگان