arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۶۱۰۷۵
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۶ - ۲۱ تير ۱۳۹۹

مصباحی‌مقدم: دلبستگی دولت به غرب روشن است / سند همکاری ۲۵ ساله با چین بعد از ارسال پیام مقام معظم رهبری به رئیس جمهور این کشور بود

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: واقعیت این است که دلبستگی دولت به غرب بسیار روشن است. گاهی می‌خواهیم تنش زدایی کنیم، به این معنی که آنچه منشأ نگرانی بیگانگان شده است را برطرف کنیم که این نیازمند شفاف‌سازی است. وی افزود: سند همکاری ۲۵ ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را(به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

غلامرضا مصباحی‌مقدم گفت: دلبستگی دولت به غرب بسیار روشن است، سند همکاری 25 ساله با چین هم بعد از این بود که رهبر انقلاب پیام خاصی و فرد خاصی را(به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند. تا پیش از این، این عزم در رفتار دولت ما دیده نشد.

به گزارش انتخاب، غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفتگویی با روزنامه ایران انجام داده است که مهمترین بخش‌های آن در ادامه از نظرتان می‌گذرد.

- امروز شرایط اقتضا می‌کند تا امید به جامعه تزریق شود، زیرا اگر ناامیدی حاکم شود، امکان بهم ریختگی اجتماعی وجود دارد. به این دلیل که امروز از تورم و بیکاری بالا، نوسان قیمت‌ها و فقر گسترده در جامعه رنج می‌بریم و تحریم و کرونا هم به این مسائل اضافه شده‌اند، این مجموعه اوضاع بسیار نگران‌کننده و تنش آفرینی به وجود آورده است که مسئولان کشور هم این نگرانی را داشته باشند و به فکر اصلاح بیفتند. اما سؤال این است که آیا امیدی برای اصلاح وجود دارد؟ چطور می‌توان پیام یا سیگنال مثبتی مبنی بر بهبود شرایط برای جامعه فرستاد؟

- در جلسه گذشته کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص، مطرح کردم که باوجود قرارداشتن در این شرایط ناگوار، جای ناامیدی نیست و می‌توان شرایط را اصلاح کرد. اما این اصلاح، الزامات و شرایطی دارد. نخست اینکه مدیریت کشور این باور که بخواهد مشکلات را با رویکرد به حمایت غرب حل کند، از ذهن خود خارج کند. تجربه دوره اخیر به ما نشان داد که نمی‌توانیم نسبت به رویکرد تعاملی و مثبت و همکاری غرب با ایران دل ببندیم. منظور من قطع رابطه نیست، اما دل نبندیم و بنا را بر این بگذاریم تا از ظرفیت‌های کشور استفاده کنیم.

- ظرفیت نخبگی جوانان ما یکی از این ظرفیت‌ها است که باید استفاده کنیم. ظرفیت دیگر کشور انرژی است که بدرستی از آن بهره‌برداری نمی‌کنیم، دیگری ظرفیت منطقه یا همسایگان است، اوراسیا، ارتباط با چین یا روسیه. ارتباط ایران و چین می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

- مسأله دیگر استفاده از پول دوجانبه ایران و کشورهای طرف تجارت ما است که ما را از ارزهای جهان بی‌نیاز کند. کنار گذاشتن نفت از بودجه عمومی به طور کلی و اتکا به درآمدهای مالیاتی راهکار دیگر است. امروز حدود 50 درصد اقتصاد کشور مالیات نمی‌دهد، زیرا مالیات بر عایدی سرمایه نداریم، درحالی که مالیات بر عایدی سرمایه به‌عنوان تجربه‌ای که در 170 کشور اجرا می‌شود، می‌تواند جلوی رشد قیمت ارز، طلا و مسکن را بگیرد، اساساً با مالیات بر عایدی سرمایه می‌توانیم هزینه‌های عمومی را تأمین کنیم. اگر این اتفاقات بیفتد جلوی رشد نقدینگی هم گرفته می‌شود و پول ملی ما تقویت می‌شود که در این صورت، دلگرمی مردم به پول ملی بیشتر شده و تقاضای ارز هم کاهش می‌یابد.

- واقعیت این است که این دلبستگی (به غرب) بسیار روشن است. گاهی می‌خواهیم تنش زدایی کنیم، به این معنی که آنچه منشأ نگرانی بیگانگان شده است را برطرف کنیم که این نیازمند شفاف‌سازی است، مانند آنچه در مسأله هسته‌ای رخ داد و اتفاقاً نظارت پیاپی و پرحجم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حکایت از این دارد که شفاف‌سازی کردیم. اما وقتی سخن از ارتباط با امریکا و اروپا می‌شود، ما وعده باغ سبز و سرخ می‌دهیم، وعده بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور می‌دهیم، این وعده دادن‌ها حکایت از نوعی دلبستگی است.

- همین امروز ما می‌خواهیم با چین رابطه راهبردی داشته باشیم، اما حتی چین هم نباید الگوی عجیب و غریبی تلقی شود که از نوعی دلبستگی حکایت کند، بلکه این روابط هم روابط اقتصادی و سیاسی یا صرفاً روابط جامع است. نباید این احساس به مخاطب دست بدهد که احساس کنیم در باغ سبزی به روی ما گشوده می‌شود. اگر هم بواقع (دولتمردان) چنین نگاهی (به غرب) نداشته باشند، از رفتارشان چنین امری برداشت می‌شود که به غرب تعلق خاطر دارند.

- درحالی که واقعیت این است که با بهبود رابطه ما با غرب یا امریکا، مشکلات ما حل نمی‌شود، به این دلیل که ایران جزو حلقه‌های نظام سرمایه‌داری نیست و چون این طور نیست، انتظار نداشته باشیم در باغ سبزی به روی ما گشوده می‌شود. اما ما با این وضعیت، اکنون جامعه را در حالت صبر و انتظار نگه داشته‌ایم. بنابراین رفتار دولتمردان ما گاهی نشانه این است که ما نسبت به ارتباط ویژه با غرب دلبستگی داریم. که همین ارتباط ویژه با غرب باعث می‌شود چین از ما حالت رمیدن پیدا کند و سرمایه‌گذاری ای که می‌خواست، انجام ندهد.

- این امر (سند همکاری 25 ساله با چین) هم بعد از این است که رهبری پیام خاصی و فرد خاصی را (به چین) فرستادند و با رئیس جمهوری چین گفت‌و‌گو کردند. تا پیش از این، این عزم در رفتار دولت ما دیده نشد؛ چه نسبت به چین، چه نسبت به روسیه. طبعاً این دو کشور هم تا کشوری با آنان ارتباط راهبردی نداشته باشد، روابطی نخواهند داشت.

- مگر چین هم جدای از دنیا است؟ مگر می‌خواهیم با دنیا قطع ارتباط کنیم؟ اتفاقاً این یکی از اتهاماتی است که مرتب مطرح می‌شود که «ما نمی‌توانیم در قطع ارتباط با دنیا زندگی کنیم» چه کسی گفته است با دنیا قطع رابطه کنیم؟ حتی با امریکا هم ما قطع رابطه نکردیم، این امریکایی‌ها بودند که رابطه سیاسی خود را با ایران قطع کردند. در برجام که انعطافی نشان داده شد و قرار شد مذاکره صورت بگیرد تا تحریم‌ها برداشته شود، برای این بود که روابط ایران و غرب که به نحوی قطع شده بود، تعدیل و اصلاح شود. پس انعطاف به خرج داده شد، اما آنان به جای اینکه استفاده درست کنند، این تصور در آنان ایجاد شد که ما در موضع ضعف هستیم و بنابراین می‌توانند هرچیزی را به ما تحمیل کنند و متأسفانه دیدیم که تحریم‌ها درنهایت تشدید شد. به نظر می‌رسد نوعی ذوق زدگی در اظهارات مسئولان ما درباره برجام اتفاق افتاد که این مسأله دشمن را از امضای این توافقنامه پشیمان کرد. (دشمنان) با خود گفتند پس معلوم می‌شود ما خیلی باختیم و ایرانی‌ها خیلی بردند، بنابراین ورق را برگردانیم و ورق را هم برگرداندند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۱۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
37
ایشان بر چه اساس تخصصی و تجربگی و اجرایی چنین ادعای بی ربط و ناهمگون و پرت و بلاهایی را سرهم میکنند؟ ؟
چرا این همه علم و طرح و برنامه!؟ را در زمان رئیس اجرایی معجزه هراره سوم تان !!
که نظرش با نظر شماها نزدیکتر بود نزدید؟
و جلوی نابودی ۷۰۰ میلیارد دلار پول بی زبان را که اکثرا اختلاس شد و به هدر رفت نگرفتید ؟
ما اگر روح برجام که امکان کار کردن با شرکتهای آمریکایی را رعایت کرده بودیم
....
پاسخ ها
ناناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
رحمت به شیر مادرت که با هم ،هم عقیده ایم داشتم مطلب رو از بالا میخوندم به ذهنم رسید که بیام در این قسمت صحبتهای شما رو بنویسم که شما زحمت ما رو کم کردید .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
0
28
شما که دلبسته به غرب نیستی یه کاری کن... کنار گود نشتن، میگن لنگش کن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
39
دلبستگی شما هم به خفاش خورها و برادر پوتین هم واضح است
پاسخ ها
ناشناس
| Bosnia and Herzegovina |
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
ایران عزیز چقدر سقوط کرده که ....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
36
شما که لباس رسول خدا را پوشیدی ، چرا از چین مسلمان کش حمایت میکنی؟!!!!!!!
پاسخ ها
ناصر محمدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۸:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
یکی از مسائل مهمی که چند روز اخیر امریکا دولت کمونیست از خدا بیخبر چین را تحت فشار گذاشته است وبرای این مسئله تحریمهای را مد نظر گرفته است بحث دومیلیون مسلمان اویغور چینی هستند که دولت بی شرف چین آنها را در یک منطقه زندانی کرده است وانواع فشار ها وشکنجه ها را به آنها تحمیل میکند .
آیا تا به حال از یکی از رسانه های ما کلامی به زبان آمده است .
کجاست آقای شریعتمداری که رگ گردن کلفت میکند ودر تمام مسائل دولت و کشور مداخله میکند و اشک میریزد ..
برادر من درد یکی دو تا نیست .
مگر امام راحل اوایل انقلاب نفرمودند .تا میتوانید از کشور ها وحکومتهای کمونیستی دوری کنید ..نتیجه به کجا رفت
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
18
در دوره‌ای که شما نامش را غرب‌گرایی می‌گذارید، ایران در اوج روابط اقتصادی با چین است و به ۵۰ میلیارد دلار حجم روابط تجاری در یک سال می‌رسد. این چه غرب‌گرایی است که حجم اصلی روابط اقتصادی‌اش با چین است؟ ) بخشی از مصاحبه آقای ضا زبیب، دستیار وزیر خارجه در امور آسیای شرقی با روزنامه شرق
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
33
1
اصلاح طلبان بدلیل نداشتن ایدئولوژی و منطق، چشم به غرب دوخته اند. راه حل کشور حذف کامل اصلاح طلبان است. منطق می گوید که باید نیروهای انقلابی را تقویت کرده و کشور را با مدیریت جهادی اداره کنیم. با بروز موفقیت های نیروهای انقلابی همه مردم به جبهه اصولگرا دل بسته می شوند و تفکر نگاه به غرب تنها مانده و اتحاد استراتژیک با روسیه و چین حمایت همه مردم را بدست خواهد آورد. این یاوه گویی ها افراد نادان در مورد قرارداد با روسیه و چین هم روزی به پایان می رسد و مردم نتیجه پربار این دوستی ها را بزودی خواهند دید. البته اگر بدست جوانان مومن و انقلابی صورت گیرد. لذا مهم است که اداره کشور دست جوانان مومن و انقلابی باشد
امیر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
29
این آقایان در آستین هزاران یاوه دارند که بر حسب موقعیت در می آورند.حالا گناه دولت ذوق ردگی از برجام شد که باعث شد ترامپ فکر کند گول خورده است و از آن خارج شد..اگر چهار تا مثل این آقا عضو مجمع تشخیص باشند بایستی به حال این ملت گریست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
1
16
ایشان نسبت به چین ذوق زدگی نشان ندهند جوری که مردم فکر کنند با این ارتباط با چین همه مشکلات حل می شود و چین هم برای ما ناز کنه و امتیاز بیشتری بخواهد، توی این دنیا هیچ گربه ای برای خاطر خدا موش نمیگیره
قابل توجه آقای مصباح،،این نکته را مد نظر داشته باشید، همین الآن چین به خاطر ارتباط با غرب به اینجا رسیده، نه به خاطر ارتباط با روسیه و کره شمال
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
0
23
از نظر ایشون فقط دلبستگی به روس و چین خوبه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۱
0
22
دقیقا مردم برای عادی شدن رابطه با غرب به روحانی رای دادن
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
0
4
چیزی که معلومه، بی اهمیتی نظر مردم و....
نظرات بینندگان