فیلیپ گوردن، مذاکره کننده ارشد آمریکا در مذاکرات برجام در واکنش به مصاحبه ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ گفت که اگر "تولید سلاح هستهای" خط قرمز دولت ترامپ باشد که ایران میتواند به راحتی به توافق ۲۰۱۵ که ترامپ آن را محکوم کرد و از آن خارج شد، بازگردد یا حتی برنامه هستهای فعلی خود را حفظ کند.
واکنشها به اظهارات ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ؛
جان هادسن خبرنگار دیپلماسی واشنگتن پست در واکنش به مصاحبه ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ درباره مذاکرات ایران و امریکا گفت که به نظر میرسد که دولت ترامپ احتمالا آماده ی توافقی با ایران است که اجازهی مقداری غنی سازی اورانیوم بدهد.
اکسیوس گزارش داد:
بر اساس گفتههای مقامات کنگره، تولسی گابرد، مدیر سازمان اطلاعات ملی ایالات متحده، در سکوت خبری، ویلیام روگر، معاون سابق مؤسسه چارلز کوک و منتقد اقدام نظامی علیه ایران، را در یکی از پستهای کلیدی در سازمان خود منصوب کرده است.
سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت: "این مذاکرات با ایرانیها به طور مستقیم خواهد بود و من میخواهم این را کاملاً روشن کنم."او افزود: "رئیسجمهور به دیپلماسی، گفتگوهای مستقیم و صحبت کردن در همان اتاق اعتقاد دارد."
ولی نصر مشاور سابق اوباما میگوید که در حین مذاکره ایران و آمریکا بر سر یک توافق، باید یک توافق «توقف در برابر توقف» منعقد شود. وی افزود: قبل از برجام (JPCOA)، یک توافق موقت (JPOA) منعقد شد. این میتواند به عنوان یک توافق موقت یا حتی چیزی غیررسمیتر نامیده شود، اما یک گام ضروری است تا مذاکرات جاری ادامه یابد.
روزنامه اسرائیلی جروسالم پست به نقل از منابع ارشد:
منابع عالیرتبه اسرائیلی هشدار دادهاند که دونالد ترامپ ممکن است فرصت کنونی ارتش اسرائیل برای حمله به برنامه هستهای ایران را محدود کند. چندین منبع بلندپایه اسرائیلی به روزنامه جروزالم پست گفتهاند که این خطر واقعی وجود دارد که ترامپ، با یک توافق هستهای «متوسط و ضعیف» با ایران موافقت کند.
دیوید سنگر در نیویورکتایمز نوشت: رابرت مالی، که در توافق برجام نقش داشت و سپس نماینده اصلی بایدن در مذاکرات با ایران بود، پرسیدم ایرانیها چگونه به دو رئیسجمهور اخیر نگاه میکنند.
رویترز و جروسالم پست:
رویترز به نقل از سه دیپلمات اروپایی تصریح کرد: سه کشور اروپایی (E3) به #ایران اعلام کردند که تا پایان ماه ژوئن، سازوکار بازگشت خودکار تحریمها (snapback) را فعال خواهند کرد. ایران در پاسخ گفت که چنین اقدامی پیامدهای شدیدی خواهد داشت و موجب بازنگری در دکترین هستهای این کشور میشود.
علی واعظ، مدیر بخش ایران در گروه بحران (Crisis Group) به نیویورک تایمز می گوید که این امکان وجود دارد که شکاف دیپلماتیک بین امریکا و ایران که نزدیک به پنج دهه طول کشیده، حلوفصل شود.
فالح الفیاض، رئیس سازمان الحشد الشعبی در مراسم تقدیر از افسران دانشکده نظامی با اشاره به ضرورت دفاع از مقدسات و پایبندی به قانون گفت: ما امروز در مرحله جدیدی از تاریخ این سازمان قرار داریم و آن مرحله بنا نهادن الحشد الشعبی به عنوان یک نهاد است.
هاکان فیدان وزیر امور خارجه ترکیه، در گفتوگویی با شبکه «CNN Türk»، در رابطه با مذاکراتی که قرار است بین ایران و آمریکا انجام شود، گفت: ترکیه هم با ایران و هم با آمریکا در تماس است. من پیش از رفتن به آمریکا با ایران صحبت کردم و بعد از بازگشت نیز دوباره با آنها صحبت کردم. انتظارات طرفین و انتظارات آنها از یکدیگر را بیان کردم. در حال حاضر توصیه من به آنها به ویژه به آمریکاییها و ایرانیها این است که هر چه سریعتر، مستقیم و رو در رو و بدون تاخیر، مذاکرات را آغاز کنند.
پس از اینکه رئیسجمهور ایالات متحده گفت که افزایش تعرفهها میتواند منجر به «هزینههای گذار» شود، ارزش سهام و دلار در بازارهای جهانی بار دیگر سقوط کرد و قیمت طلا رکورد جدیدی برجای گذاشت