چند سالیست نام دکتر حسین موسویان با "سکوت" گره خورده است ، این دیپلمات و مذاکرهکنندهٔ ارشد هستهای سابق ایران در سال ۱۳۸۶ در حالیکه معاونت مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را به عهده داشت، بازداشت شد. واکنش سیاست مداران و سابقون انقلاب ، اما "بهت و حیرت" بود، او در فروردین ۱۳۸۷ به اتهام «اخلال در امنیت ملی» به دو سال حبس تعلیقی و ۵ سال محرومیت از خدمات دولتی محروم شد گرچه او حتی به رای صادره اعتراض هم نکرد. و این اتفاق در حالی به وقوع پیوست که رئیسجمهور (محمود احمدی نژاد) به جاسوسی وی معتقد بود!
به گزارش سرویس سیاسی «انتخاب» ؛ احمدی نژاد در همان ایام گفته بود:
آنها تا جایی جلو رفتند که کسانی را فرستادند که اطلاعات درون سیستم را به طور منظم به بیرون منتقل کنند و هر هفته در ملاقاتهای خود به دشمنان ملت ایران بگویند که چرا شما کوتاه آمدهاید و صدور قطعنامه را عقب میاندازید... اکنون که پرونده آنها به دادگاه رفته، عدهای قاضی پرونده را تحت فشار سنگین قرار دادهاند تا جاسوس را تبرئه کنند.سفیر سابق ایران در آلمان ، در پاسخ به ادعای احمدی نژاد باز هم سکوت خود را نشکست و ترجیح داد در شرایط دیگری به این اتهامات پاسخ دهد.
کار به اینجا ختم نشد،
حلالیتطلبی احمدتوکلی از وی بابت
خبرهایی که سایت الف در مدت مابین اردیبهشت 1386 تا تبرئه وی در سال
1387 منتشر کرده بود، باعث یک جنجال خبری دیگر شد.
موسویان اما پس از گذشت 5 سال، ترجیح داد در گفت و گویی مشروح با
سرویس سیاسی پایگاه خبری «انتخاب»؛ سکوت خود را شکسته و در مورد مسائل مختلفی چون سیل اتهامات، عدم اعتراضش به حکم دادگاه، 1 سال خانه نشینی اش، حلالیت طلبی توکلی، سابقه دوستی 28 ساله با او، شکایت از رسانه ها و محکومیت همه ی آنها و .... به صورت مشروح پاسخ دهد.
سفیر سابق ایران در آلمان، همچنین به سئوالات «انتخاب» در مورد مسائل مهم سیاست خارجی ایران، مناقشه هسته ای و رابطه ایران و آمریکا پاسخ داده است
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران در دوران ریاست جمهوری سید محمد
خاتمی می گوید که «در اوج تهمت های ناروا علیه خودم در سال 1386 ، به خاطر
خدا و مصالح کشور سکوت کردم»
وی در عین حال می گوید در آن روزهای جنجالی، با برخی افراد که یقین داشتم دغدغه انقلاب و اسلام دارند تماس گرفتم و گفتم «آخرت خود را به دنیای دیگران نفروشید»
موسویان که آن روزها معاون حجت الاسلام حسن روحانی در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، اضافه می کند «از رسانه هایی که تهمت های مختلفی به من نسبت دادند ، شکایت کردم و جالب آنکه این رسانه ها، حتی یکی از اتهامات مطروحه را نتوانستند ثابت کنند.»
وی در پاسخ به این سئوال که «چرا در مورد اتهامات مکرر آقای احمدی نژاد سکوت کردید؟» ، می افزاید: من به عنوان یک شهروند برخود لازم می دیدم نه تنها علیه ایشان شکایتی مطرح نکنم بلکه حرمت جایگاه ریاست جمهوری را محترم بشمارم.
دکتر موسویان که در حال حاضر مشغول فعالیت آکادمیک و پژوهشی در دانشگاه
«پرینسون» آمریکاست، می افزاید: به سهم خود و براساس وظیفه ملی در ایام
اقامت در خارج ، در هر سمیتار یا کنفرانسی که مشاهده کردم بی اساس به احمدی
نژاد حمله می کنند، از ایشان حمایت کردم»
وی تصریح می کند که شکست سکوتش در خارج از کشور، به خاطر «شرایط ویژه ایران» بوده است: «پس از تحریم های وسیع و بی سابقه و یکجانبه غرب و شورای امنیت سازمان ملل و تشدید جنگ اقتصادی علیه ایران، و همچنین ترور دانشمندان هسته ای کشورم، در مورد ادامه ادامه سکوتم تردید کردم.
موسویان ادامه می دهد: در این شرایط، دفاع از منافع ملی کشورم را برخود واجب دانسته و با تمام توان و ظرفیتم در مقابله با جنگ و تحریم علیه کشور و مردم ایران وارد عمل شدم.
موسویان در بخش دیگری از این مصاحبه می گوید: رییس جمهور آتی ایران، باید از مقبولیت جهانی برخوردار باشد.
او تصریح می کند: روابط خارجی ما بسیار شکننده و نیازمند تحولات اساسی است.
متن کامل گفت و گو با دکتر حسین موسویان به زودی در «انتخاب» منتشر می شود.