arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۹۲۷۱۹
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۴ - ۰۳ بهمن ۱۳۹۱

افزایش شدید واردات نفت چین از ایران بعدازمعافیت آمریکا

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اداره کل گمرک های چین گزارش داده که واردات نفت چین از ایران در ماه دسامبر به دو و نیم میلیون تن رسیده  که در ماه گذشته میلادی نسبت به ماه قبل آن تا ۴۳ درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ بر اساس گزارش اداره کل گمرک های چین، واردات روزانه نفت ایران توسط این کشور طی ماه گذشته به طور متوسط حدود ۵۹۶ هزار بشکه در روز بوده که حتی نسبت به دور مشابه آن در سال ۲۰۱۱ حدود سه و شش دهم درصد افزایش نشان می دهد.

با اینحال، بر اساس گزارش اداره کل گمرکهای ایران، واردات نفت چین از ایران طی دوازده ماه سال گذشته با ۲۱ درصد کاهش نسبت به سال ۲۰۱۱، مجموعا به ۲۲ میلیون تن رسیده است.

این گزارش می گوید که بعد از بازبینی معافیت نفتی آمریکا برای مشتریان نفت ایران، این اولین باز از آغاز دور جدید تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران است که چین چنین حجم بزرگی محموله نفت از ایران وارد می کند.

بر اساس دور جدید تحریمهای امریکا که از ۲۸ ژوئن سال گذشته میلادی به اجرا گذاشته شد، هر گونه نقل و انتقالات مالی با بانک مرکزی ایران که متولی دریافت پول نفت صادراتی ایران است تحریم شده و شرکت هایی که داد و ستدهای مالی با این بانک را ادامه دهند، در فهرست سیاه آمریکا قرار خواهند گرفت و از دسترسی به سیستم مالی این کشور محروم خواهند شد.

آمریکا آن زمان به مدت شش ماه همه مشتریان نفتی ایران را به خاطر «کاهش چشمگیر» واردات نفت ایران از تحریم ها معاف کرد و این معافیت ۷ دسامبر سال ۲۰۱۲ برای شش ماه دیگر تمدید شد، با این استدلال که چین به همراه ۸ کشور دیگر وارد کننده نفت ایران، «کاهش دوباره خرید نفت خام از ایران را ادامه داده اند.»

یک کارشناس انرژی در شانگهای به خبرگزاری بلومبرگ گفته که حجم کاهش واردات نفت ایران توسط چین دقیقا در حوزه ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهشی بوده است که آمریکا از چین درخواست کرده است.

این کارشناس انرژی همچنین گفته که خرید نقت ایران توسط چین برای نیمسال اول ۲۰۱۳ احتمالا رقمی بین یک و هفت دهم تا دو میلیون تن در ماه خواهد بود.

این گزارش همچنین می گوید عربستان سعودی به عنوان بزرگترین تامین کننده نفت وارداتی چین در سال ۲۰۱۲ مجموعا نزدیک به ۵۴ میلیون تن نفت به این کشور صادر کرده است که نسبت به سال ۲۰۱۱ حدود هفت و سه دهم درصد افزایش نشان می دهد.
نظرات بینندگان