arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۸۸۳۷
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۳ - ۰۴ دی ۱۳۹۱

آیت الله هاشمی رفسنجانی: اداره تک جناحی کشور به صلاح نیست

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حفظ نیروها و دلسوزان واقعی کشور از سلایق گوناگون را هنر اداره کشور خواند و گفت: راه درست و واقع‌بینانه این است که تعادل را به جامعه باز گردانیم و این امر شدنی و قابل تحقق است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اولین قدم در بازگشت تعادل به جامعه را برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و قانونی خواند و گفت: با تحقق این امر، همه نیروهای سیاسی فعال و مردم به نتیجه بیرون آمده از صندوق‌ها تمکین کرده و با همکاری و یاری‌رسانی به دولت، مشکلات و معضلات کشور به یاری خداوند برطرف خواهد شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله علی اکبرهاشمی رفسنجانی، وی در دیدار جمعی از اعضای انجمن اسلامی ادوار دانشگاه‌های تهران و تبریز، ارائه تحلیل درست و واقع‌بینانه از تحولات انقلاب اسلامی ایران را لازمه رسیدن به تصمیم صحیح برای ادامه راه نظام اسلامی خواند و با بیان نقش نیروهای مؤثر در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پس از آن گفت: اگرچه نیروهای سیاسی با سلایق گوناگون در انقلاب نقشی مهم داشتند، اما ملات و مبنای اصلی شکل‌گیری انقلاب اسلامی علی‌رغم تفاوت‌های قومی و فرهنگی، عشق و علاقه عموم مردم به اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و نیز انتظار پیشرفت و توسعه در جهان پُرشتاب معاصر بود و همین امر موجب جلوداری حوزه‌های علمیه و نیروهای مسلمان در مبارزات علیه شاه به رهبری امام راحل(ره) شد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به ریزش‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و با بیان اینکه طبیعت انقلاب ها با افراط و تفریط عجین است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران نیز از این مقوله مبرّا نبود، چنان که با شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی ایران، بسیاری از گروه ها که با خواست مردم همراه نبودند و افکار افراطی داشتند، از صحنه حذف شدند.

وی در ادامه به وضع جامعه و فضای سیاسی کشور در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: جنگ تحمیلی موجب شد جناح‌های گوناگون حاضر در صحنه نظام اسلامی اختلاف‌ها را به حداقل برسانند و تحت رهبری حضرت امام(ره) به خوبی و با پیروزی از دفاع مقدس خارج شوند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به بروز اختلافات پس از پایان جنگ تحمیلی اشاره کرد و با اشاره به حساسیت اوضاع اقتصادی، سیاسی و بین‌المللی کشور در آن مقطع گفت: بازسازی کشور و رفع محرومیت‌های جامعه ایجاب می‌کرد که از تمام نیروهای دلسوز کشور اعم از چپ و راست و تندرو و کندرو برای ساختن بنیان‌ها و تولید و اقتصاد کشور استفاده شود و این امر سبب شد، دولتی نسبتاً متعادل شکل بگیرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این شبهه که چرا ریشه اختلاف، تضاد و انحراف از ابتدا در نظام جمهوری اسلامی خشکانده نشد؟ وجود اختلاف و تضاد را طبیعی و موجب پویایی جامعه خواند و تصریح کرد: در هیچ دوره از انقلاب و نظام اسلامی بنا نبود که نیروهایی که قصد خدمت داشتند، علی‌رغم اختلاف سلایق آرا حذف شوند، بلکه هنر حضرت امام و انقلابیون، حفظ همه نیروهای در صحنه بود مگر اینکه بر ضد انقلاب و نظام، دست به اسلحه ببرند و چنین شد که گروههایی نظیر منافقین و فدائیان خلق از صحنه انقلاب حذف و نیروهای چپ و راست و متعادل‌ها حفظ و با مدیریت بنیانگذار جمهوری اسلامی و رهبر معظم انقلاب تا پایان دولت اصلاحات حفظ شدند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به نقش متعادل‌کننده حضرت امام و سپس رهبری معظم انقلاب میان نیروها و دلسوزان جامعه از جناح‌ها و سلایق گوناگون، حفظ تعادل و توازن میان نیروهای سیاسی را ضامن پویایی و رشد و پیشرفت کشور خواند و افزود: حذف برخی گروهها با سلایق سیاسی مختلف هیچ‌گاه به صلاح کشور نبوده و راه درست اداره جامعه هم بازگشت به تعادل و پرهیز از حذف دلسوزان و وفاداران به انقلاب و قانون اساسی است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حفظ نیروها و دلسوزان واقعی کشور از سلایق گوناگون را هنر اداره کشور خواند و گفت: راه درست و واقع‌بینانه این است که تعادل را به جامعه باز گردانیم و این امر شدنی و قابل تحقق است.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی اولین قدم در بازگشت تعادل به جامعه را برگزاری انتخابات آزاد، شفاف و قانونی خواند و گفت: با تحقق این امر، همه نیروهای سیاسی فعال و مردم به نتیجه بیرون آمده از صندوق‌ها تمکین کرده و با همکاری و یاری‌رسانی به دولت، مشکلات و معضلات کشور به یاری خداوند برطرف خواهد شد.

در ابتدای این دیدار برخی از حاضران به تشریح فضای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور و نیز اوضاع دانشگاه‌های کشور پرداخته و خواستار رهنمودهای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای آینده کشور شدند.
نظرات بینندگان