arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۸۸۲۸
تاریخ انتشار: ۳۵ : ۱۰ - ۰۴ دی ۱۳۹۱

شاید خودشان شریک جرم هستند که معوقات را نمی گیرند!

وی افزود: شاید دلیل این کار کسانی باشند که در این کار دست اندرکار بوده اند و هنوز هستند به دلیل آن که خودشان در این امر ذینفع بوده اند به دنبال اموال فرد نمی روند و با موکول کردن آن به دستورالعمل بانک مرکزی و مسائلی از این دست از اجرای قانون به نوعی طفره می روند و با فرافکنی می گویند که دیگران مقصر هستند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تابناک: متأسفانه با تصمیم‌گیری خارج از ارادهٔ دولت، معوقات بانکی اضافه شد. دولت داشت این معوقات را کاهش می‌داد که اثر آن را هم دیدیم، اما تصویب شد تا پنج سال این معوقات نباید برگردد و دولت را بر این امر موظف کردند. معنای این کار این بود که هیچ‌کس نباید معوقات خود را تا پنج سال بدهد. لذا روند منفی دوباره مثبت شد. اضافه برداشت‌ها نیز مسالهٔ دیگری است که در تورم تاثیرگذار بوده است.

اینها بخشی از صحبت های احمدی نژاد در گفت‌وگوی تلویزیونی است که باعث ایجاد واکنش هایی از افراد مختلف و از جمله مجلس شد. ما نیز در این خصوص با آقای یوسفیان ملا از اعضای کمیسیون برنامه وبودجه و عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی گفتگو کردیم تا نظر مجلس را در این باره جویا شویم.

یوسفیان ملا در مورد ادعای احمدی نژاد در خصوص معوقات که گفته بود کسانی خارج از دولت هستند که نمی گذارند مصوبات دولت اجرا شود اظهار داشت: ما منظور آقای احمدی نژاد را نمی دانیم که چرا این صحبت ها را می کنند؟ اگر چنین چیزی هست چرا نمی گویند چرا اعلام نمی کنند که چه چیزی هست یا چه کسی هست که مانع انجام آن می شود و اگر چنین کسانی وجود دارند که بخواهند اخلال در احیای معوقات و سایر امور داشته باشند ایشان مسئول اجرای قانون اساسی هستند و بعد از مقام معظم رهبری عالی ترین مقام اجرای کشور هستند وقتی مستندات دارند باید بگویند چه کسانی پشت پرده هستند.

یوسفیان در مورد مصادره ، اموال کسانی که به بانک ها بدهکار هستند گفت:  این مصوبه مربوط به بند 28 بودجه سال 90 و 91 است و این قانون در جهت وصول بوده است چرا که بانک ها و مدیر عاملین بانک ها ادعا می کردند کسانی از بانک وام گرفته اند و وثیقه گذاشته اند طوری که وثیقه ای که به بانک ها سپرده اند قیمت واقعی آن بسیار کمتر از مقداری است که از بانک مبلغ دریافت نموده اند و با تبانی توانسته اند این کار را انجام دهند و در حال حاضر مشکل عمده وصول معوقات همین مورد است.

عضو فراکسیون رهروان ولایت گفت: ما در مجلس در واقع با تصویب این قانون به بانک ها چک سفید داده ایم که مغایر قوانین است به طوری که بانک ها می توانند از هر مالی که شخص وام گیرنده دارد در جهت بازگشت سرمایه به بانک استفاده کند ولی متأسفانه این کار انجام نشده است.

وی افزود: شاید دلیل این کار کسانی باشند که در این کار دست اندرکار بوده اند و هنوز هستند به دلیل آن که خودشان در این امر ذینفع بوده اند به دنبال اموال فرد نمی روند و با موکول کردن آن به دستورالعمل بانک مرکزی و مسائلی از این دست از اجرای قانون به نوعی طفره می روند و با فرافکنی می گویند که دیگران مقصر هستند

یوسفیان ملا در مورد اجرا نشدن این قانون گفت: تعبیر آقایان این است که چون در بانک حضور دارند و در واقع شریک جرم در این قضا هستند این کار را عملاً انجام نمی دهند.

عضو کمیسیون برنامه بودجه در پاسخ به این سؤال که اگر وام گیرنده اموال خود را به نام کس دیگری کرده باشد بانک چگونه می تواند مبلغ وام را تحصیل کند گفت: چون این معامله برای فرار از دین بوده است . پس معامله باطل می شود و بانک با دادن دادخواست به دادگستری و با حکم قضایی معامله باطل می شود و بانک می تواند ملک را تصاحب کند.

وی گفت: به هر حال قانون تصویب شده است و اجباری در اجرای آن نیست و در واقع اجرای آن بر عهده هیئت مدیره بانک ها است ، اگر چه ما هیأت مدیره بانک ها را مکلف کرده ایم که قانون را بررسی کنند ولی نگفته بودیم که اصلاً مالی از فرد گرفته نشود باید اموال به دست بیت المال برگردد در حال حاضر یک چک سفید در دست هیأت های مدیره بانک ها است ولی اجرا نمی شود.

یوسفیان گفت: اکنون که ده ماه است بعضی از بانک ها می گویند که هنوز دستورالعمل نحوه وصول بند 29 ماده 91 و بند 28 ماده 90 ابلاغ نشده است. پس عزم راسخ برای باز  پس گیری وجود ندارد و تمام حرفهایی که می گویند ما نمی توانیم معوقات را وصول کنیم و نمی توانیم وام به مردم بدهیم حرف درستی نیست.
نظرات بینندگان