افزایش حداقل حقوق بازنشستگان اتفاق افتاد اما بازهم بازنشستگان درگیر چالشهای معیشتی هستند. این روزها اعتراضهای پراکندهای نیز در این زمینه به گوش میرسد که نشان از بی توجهی به مسائل معیشتی بازنشستگان در سه سال اخیر و از جمله دوران وزرای کار دولت رئیسی است.
حسین صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، درباره حداقل حقوق بازنشستگان به «انتخاب» گفت: افزایش منظور این است که حداقل حقوق با چند سال سابقه چیزی در حدود 7 میلیون و 800 و با مزایا به 10.5 میلیون برسد. در رابطه با بحث متناسبسازی رقم 11.5 میلیون مطرح شده است. به استناد قانون مجلس چیزی به حداقل بگیرها اضافه نمیشود، رئیس سازمان مصوبهای گرفته که 10 درصد به حداقل بگیرها و کسانیکه زیر 30 سال سابقه دارند اضافه شود. ضریب افت زمان بازنشستگی را محاسبه کردند و به آنها برگرداندند. این اتفاق در حوزهی تأمین اجتماعی فرمول بدی نبوده است. صندوق ما بر اساس منابع آورده است و هرکسی هرچقدر سرمایه آورده، به همان میزان سود میبرد. این فرمول بر مبنای نظام بیمه پردازی بوده است.
وی درباره افزایش تورم نسبت به حقوق بازنشستگان بیان کرد: شکل ایده ال باید در حقوق شاغلین رخ دهد تا در زندگی بازنشسته اثر بگذارد. صندوق بازنشسته با ورودیهایش تقویت میشود. حقوق شاغلین ما در زمان مرتضوی رشد درستی نکرد اما تورم شدت یافت. چون حقوق را مبتنی بر تورم واقعی اضافه نکردند، اثر آن در حقوق بازنشستگان افتاد. به نظرمن باید شجاعت برخورد با مشکلات را داشته باشیم. ما امروز مشکلی به نام عدم توازن مزد و هزینه را داریم. در طول 13 سال گذشته 397 درصد تورم و 210 درصد حقوق رشد داشته است.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تصریح کرد: حداقل حقوق فعلی پاسخگوی نیاز زندگی بازنشستگان نیست. مشکل اصلی به اقتصاد بیمار ایران برمی گردد که با خلق تورم زندگی دولت را اداره میکند. اقتصادی که با خلق پول بدون پشتوانه به تورم دامن میزند، حاصل آن فقیرتر شدن بازنشستگان است. با این افزایش حقوقها نمیتوان با تورم مقابله کرد. اگرچه تأمین اجتماعی تلاش کرد قطره چکانی هزینه زندگی بازنشستگان را تا حدی تأمین کند. این رقم یک کمک معیشتی است. اگر بازرسی کل کشور ورود کند، آقای سالاری اگر مصوبهی سران سه قوه را نداشت، محکوم میشد. قانون مجلس حداقل بگیران را در این قاعده در نظر نمیگیرد.
صادقی درباره عدم هماهنگی مجلس در قوانین مربوط به حقوق بازنشستگان گفت: نماینده قانونی را تصویب کرده و در صدا و سیما میگوید 40 درصد باید حقوق اضافه میشد، صدا و سیما که آگاه است این مسأله را تبلیغ میکند، توقع را بالا میبرد. نمایندگان مجلس اصلاً خودشان نمیدانند چه چیزی تصویب شده است. وقتی فوق لیسانس بدون دانش توزیع میکنیم، محصول آن نمایندگانی میشود که قانونی که خودشان تصویب کرده را هم نمیدانند. مردم هم با شنیدن این حرفها تصور میکنند دولت حقشان را خورده است.