arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۸۰۲۸۴۰
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۸ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳

تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران؛ «۱۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی»

سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت: میزان نسخ حاوی آنتی‌ بیوتیک‌های تجویزی در کشور ما ۱۰ درصد از میزان استاندارد اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی بالاتر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ایرنا: سرپرست گروه ارزیابی فناوری سلامت و مطالعات مدیریتی و اقتصادی سازمان غذا و دارو گفت: میزان نسخ حاوی آنتی‌ بیوتیک‌های تجویزی در کشور ما ۱۰ درصد از میزان استاندارد اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی بالاتر است.
 
 دکتر آزیتا نبی ‌زاده با اشاره به میزان مصرف آنتی‌ بیوتیک‌ ها در ایران، افزود: ۴۰ در صد نسخ در کشور حاوی آنتی‌بیوتیک هستند در حالیکه سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که حداکثر ۳۰ درصد نسخ تجویزی حاوی آنتی ‌بیوتیک‌ ‌ها باشند.
 
وی با بیان اینکه میزان تجویز آنتی‌ بیوتیک در نسخ طی سال‌ های قبل حدوداً ۵۰ درصد بود که با تلاش های صورت گرفته در حال حاضر به ۴۰ درصد کاهش یافته است، گفت: نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌ سازی و اطلاع ‌رسانی در خصوص عوارض مصرف خودسرانه و یا نادرست داروها به ویژه آنتی ‌بیوتیک‌ ها بسیار مهم و ویژه است.
 
 بر اساس شاخص اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت، میانگین نسخ حاوی آنتی‌بیوتیک در ایران از ۵۵ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۳۶ درصد در سال ۱۴۰۱ کاهش یافته است. این کاهش نشان دهنده ثمر بخش بودن آموزش‌ها و نظارت‌های به عمل آمده توسط وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور است.
 
سید حیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز پیش تر با بیان اینکه اکنون کاهش شاخص نسخ حاوی آنتی‌بیوتیک کافی نیست و توجه به نوع آنتی بیوتیک تجویزی بر اساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، ضروری است، گفت: گروه درمانگر نسبت به گروه آنتی‌بیوتیکی که ظرفیت مقاومت بالاتری دارند و در معرض خطر نسبتا بالای مقاومت باکتریایی هستند، توجه ویژه‌ای داشته باشند زیرا مصرف نکردن مسئولانه از این گروه، تهدید جدی به شمار می‌آید و با ادامه این روند کم کم به طور کامل در مقابل میکروب‌ها خلع سلاح می‌شویم.
 
وی افزود: بنابراین توجه جدی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، رعایت اصول تجویز و مصرف منطقی داروهای ضدمیکروبی، عدم مصرف خودسرانه داروهای ضدمیکروبی و کنترل عفونت‌های بیمارستانی، راه حل جدی و مهم، برای پیشگیری از بروز مقاومت میکروبی و کاهش مصرف داروهای ضد میکروبی است.
 
محمدی تاکید کرد: رسالت سازمان غذا و دارو در این زمینه، آموزش و آگاه‌سازی عمومی، نظارت و پایش مصرف داروهای آنتی میکروبیال و تدوین شیوه‌نامه‌های استفاده صحیح و بهینه از ضدعفونی کننده‌ها در مراکز درمانی است.
نظرات بینندگان