arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۸۵۸۶۴
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۲ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۳

معاون نخست‌وزیر اسپانیا: فلسطین از نهر تا بحر آزاد خواهد شد

«یولاندا دیاز»، معاون نخست‌وزیر اسپانیا در سخنانی گفت: «فلسطین از نهر تا بحر آزاد خواهد شد و اقدام اسپانیا در به رسمیت شناختن کشور فلسطین در ۲۸ مه تنها یک آغاز است»؛ سخنانی که از سوی اسرائیل محکوم شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شفقنا: «یولاندا دیاز»، معاون نخست‌وزیر اسپانیا در سخنانی گفت: «فلسطین از نهر تا بحر آزاد خواهد شد و اقدام اسپانیا در به رسمیت شناختن کشور فلسطین در ۲۸ مه تنها یک آغاز است»؛ سخنانی که از سوی رژیم صهیونیستی محکوم شد.
 
به گزارش العربی الجدید، دیاز که سمت وزیر کار و اقتصاد را نیز برعهده دارد، ادامه داد: «ما در لحظه‌ای زندگی می کنیم که انجام حداقل‌ کارها، قهرمانی اما در عین حال، ناکافی است.» وی افزود: «فلسطین از نهر تا بحر آزاد خواهد شد.» ( اشاره به رود اردن و دریای مدیترانه که دولت فلسطین در بین آن قرار دارد.)
 
سفارت اسرائیل در مادرید این اظهارات دیاز را محکوم و ادعا کرد: «این عبارت تشویق به نفرت و خشونت می‌کند.» رودیکا رادیان گوردون، سفیر اسرائیل در اسپانیا در پستی در حساب کاربری خود در شبکه ایکس ادعا کرد: «سخنان یهودی‌ستیزانه در یک جامعه دموکراتیک جایی ندارد.»
 
وی اظهار داشت: «کاملا غیر قابل قبول است که معاون نخست‌وزیر اسپانیا این سخنان را بر زبان بیاورد.»
 
این یکی از آخرین اظهارات رسمی سفیر قبل از بازگشت به اسرائیل بود. گوردون از اینکه مجبور شد به اسرائیل بازگردد، به دلیل آنچه که «تصمیمات بیهوده دولت اسپانیا» توصیف کرده ابراز تاسف نمود و گفت: «این مواضع به صلح و امنیت کمک نکرده و آزادی اسرا را تسهیل نمی‌کند.»
 
نروژ، ایرلند و اسپانیا روز چهارشنبه گذشته اعلام کردند که کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند و این تصمیم از ۲۸ می سال جاری اجرایی می‌شود.
 
از سال ۱۹۸۸میلادی ۱۳۹ کشور از مجموع ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. در سال ۲۰۱۴، سوئد که دارای یک جامعه بزرگ فلسطینی است، اولین کشور عضو اتحادیه اروپا در اروپای غربی بود که کشور فلسطین را به رسمیت شناخت.
 
کشور فلسطین قبلا توسط شش کشور اروپایی دیگر به رسمیت شناخته شده بود: بلغارستان، قبرس، جمهوری چک، مجارستان، لهستان و رومانی.
 
 دولت نتانیاهو در قالب واکنش انتقام‌جویانه به این تصمیم سه کشور اروپایی، از گسترش شهرک‌سازی، لغو «قانون جدایی» در تعدادی از شهرک‌هایی که دو دهه پیش در شمال کرانه باختری تخلیه شده‌اند و تحمیل مجازات اقتصادی و سیاسی علیه تشکیلات خودگردان فلسطین خبر داد.
 
دولت اسرائیل همچنین در واکنش به این تصمیم اسپانیا، نروژ و ایرلند اعلام کرده است، اقدامات زیر را اجرایی خواهد کرد:
 
*ساخت شهرکی جدید در کرانه باختری در مقابل اقدام هر کشوری در به رسمیت شناختن فلسطین.
 
*لغو توافق انتقال اموال حاصل از عوارض گمرکی به تشکیلات خودگردان فلسطین.
 
*لغو دائم همه مجوزهای اعطایی به شخصیت‌های برجسته تشکیلات خودگردان فلسطین.
 
*اعمال تحریم اقتصادی علیه مسئولان تشکیلات خودگردان فلسطین و خانواده‌های آنها.
 
*عدم واریز درآمدهای حاصل از مالیات بر کالاهایی که به بنادر فلسطینی وارد می‌شود.
نظرات بینندگان