فارس: ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (دوشنبه) ۳۰ بهمن ماه در محل نمایشگاه مطبوعات و در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت.
وی گفت: همچنان در ایام پرشکوه چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب هستیم و فضای کشور پر شور و نشاط است و خوشبختانه شاهد حضور پر شکوه ملت بزرگ و خستگی ناپذیر ایران در جشنهای باشکوه دهه فجر بودیم. حضور باشکوه مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن و جشنهای پیروزی انقلاب نشان داد که مردم ایران خستگیناپذیر پای ارزشهای انقلاب اسلامی و نظام هستند و این حضور خاک یأس و ناامیدی را بر دشمنان این مرز و بوم پاشید.
کنعانی بیان کرد: در آستانه انتخابات مجلس و خبرگان هستیم و اطمینان داریم ملت بزرگ ایران در این انتخابات مهم و سرنوشت ساز همانند دیگر انتخابات گذشته با مسؤولیت پذیری و متعهدانه برای رقم زدن یک پیروزی بزرگ دیگر برای کشور و ملت و انقلاب حضور خواهند یافت.
وی همچنین عنوان کرد: شاهد پویایی چشمگیری در روابط خارجی ایران در یک سال و نیم گذشته بودیم. روابط دوجانبه ما دوران پر رونقی را در حال تجربه کردن است.
سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: در سایه توصیههای مقام معظم رهبری دولت توسعه مناسبات اقتصاد محور را با کشورهای مختلف با جدیت محل توجه و اهتمام خود قرار داده است. خروج از سیاست خارجی تک ساحتی و توجه به همه ظرفیتهای ملی در توسعه مناسبات خارجی ایران به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری محل اهتمام جدی است. دولت و دستگاه دیپلماسی این رویکرد و سیاست را با جدیت دنبال خواهد کرد و امیدواریم انتظارات به حق ملت شریف ایران را محقق کنیم و شرایط اقتصادی بهتری را برای روابط خارجی کشور و معیشت مردم رقم بزنیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی به رفح گفت: فاجعه غزه نقاب را از چهره مدعیان دروغین حقوق بشر کنار زد و نشان داد ماهیت این رژیم غاصب چه میزان وحشیگری در آن نهفته است. رژیمی که اکنون به عنوان متهم به نسل کشی در نزد دیوان بینالمللی دادگستری مطرح است و باید پاسخگوی قریب به پنج ماه جرم و جنایت و نسلکشی خود علیه ملت فلسطین باشد.
کنعانی افزود: دولت آمریکا نشان داد در جرم و جنایت این رژیم شریک است و جامعه جهانی نسبت به توقف فوری جنایت جنگی این رژیم علیه ملت فلسطین مسؤولیت جدی دارد. قطعنامه جدید پیشنهادی دولت الجزایر در شورای امنیت مطرح است و متاسفانه پیشاپیش آمریکا مخالفت خود را با این قطعنامه اعلام کرده و نشان داده همچنان مایل است با استفاده از حق وتو مانع از انجام وظایف شورای امنیت شود.
سخنگوی وزارت خارجه در این باره به دیپلماسی فعال ایران برای توقف این جنایت اشاره کرد و افزود: برای سازمان همکاری اسلامی مسؤولیت جدی قائل هستیم. ایران در ابتدای بحران خواستار برگزاری نشست وزرای خارجه و سران شده بود. معتقدیم این سازمان ظرفیتهایی که در اختیار دارد به اندازهای است که میتواند موجد یک اثر فوری و ایجاد بازدارندگی در مقابل جنایات این رژیم باشد.
وی گفت: مذاکرات خود را با کشورهای اسلامی و موثر در منطقه و خارج از منطقه ادامه خواهیم داد. کشورهای اسلامی و جامعه جهانی و شورای امنیت مسؤولیت دارند و باید به مسؤولیت خود عمل کنند. در همین راستا ما خواهان برگزاری دومین نشست فوری وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی با تمرکز فلسطین شدهایم. در این ارتباط یادداشت رسمی از طریق نمایندگی خود نزد سازمان به دبیرخانه ارسال کرده و اعلام آمادگی کردهایم که میزبان این نشست باشیم.
کنعانی از اقدام دولت آفریقای جنوبی در شکایت از رژیم صهیونیستی نزد دیوان بینالمللی دادگستری قدردانی کرد و افزود: معتقدیم دیوان در معرض یک آزمون جدی قرار دارد که چه میزان از عهده مسؤولیتی که برای آن تعریف شده بر خواهد آمد. گمان میکنیم قراره صادره اولیه دیوان مسؤؤلیت جدی برای رژیم اشغالگر فلسطین ایجاد کرد تا همه اقدامات جنایات آمیز خود را که از مصادیق بارز نسل کشی علیه ملت فلسطین است متوقف کند.
وی در پاسخ به سؤالی بیان کرد: آنچه مشخص است رژیم صهیونیستی مایل به برقراری آتش بس نیست و نخستوزیر این رژیم منافع خود را در تداوم جنگ افروزی و دامن زدن به توسعه ناامنی در منطقه جستجو میکنند. رژیم آمریکا نشان داد تنها کشوری است که در کنار این رژیم همچنان از ادامه جنگ افروزی حمایت میکند.
کنعانی ادامه داد: شورای امنیت در سایه استفاده افراطی آمریکا از حق وتو در تصویب قطعنامه برای آتش بس فوری ناکام مانده است.
این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: ایران در تلاشهای دیپلماتیک خود در مجموعه سفرها و تماسها و رایزنیهای دیپلماتیک با مقامات کشورها و مقامات بینالمللی بر ضرورت پایان دادن فوری به جنایات جنگی این رژیم تأکید دارد و در مسیر سیاسی هم معتقد است ملت فلسطین توانایی لازم برای اتخاذ تصمیم منسجم و منطبق بر وحدت نظر گروههای فلسطینی را دارند. گره زدن موضوع آتش بس به موضوع پساغزه و نحوه مدیریت غزه و کرانه را نمیپذیریم و این یک تصمیم فلسطینی - فلسطینی است و ضرورت دارد جامعه جهانی هر چه سریعتر به مسؤولیت خود در ایجاد آتش بس و پایان دادن به جنایت جنگی صهیونیستها عمل جدی کند.
وی درباره شهادت خبرنگاران توسط رژیم صهیونیستی در جنگ غزه گفت: به روح بلند شهدای رسانه درود میفرستم. آنها نشان دادند در انجام مسؤولیت انسانی خود در روایتگری جرم و جنایتی که علیه ملت فلسطین گذشته به خوبی عمل کردهاند.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات رافائل گروسی مبنی بر اینکه برنامه هستهای ایران شفاف نیست و طرح اتهاماتی علیه ایران نیز بیان کرد: ایران همانطور که بارها اعلام کرده و در ۱۵ گزارش آژانس تصریح شده فعالیت هستهای آن صلحآمیز و مبتنی بر قوانین و مقررات بینالمللی و در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان در حال انجام است. ایران فعالیتهای هستهای صلح آمیز خودش را در این چارچوب و در چارچوب حقوق و تعهدات ادامه خواهد داد.
وی گفت: موضع صریح و شفافی داریم. دستیابی به سلاح هستهای در دکترین نظامی ایران هیچگونه جایگاهی ندارد. فتوای مقام معظم رهبری در این خصوص واضح و روشن است. از حقوق مصرح خود برای استمرار فعالیتهای صلحآمیز هستهای خود استفاده خواهیم کرد.
کنعانی افزود: به مدیرکل آژانس توصیه میکنیم از ابراز نظرهای سیاسی خارج از چارچوب وظایف حقوقی خود پرهیز کند و اجازه ندهد آژانس محلی برای طرح مباحث سیاسی شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره میدان آرش و اظهارات کویتیها در این باره گفت: ایران در حفاظت و حمایت از حقوق ملت اهتمام و جدیت لازم را دارد. طرح مباحث حقوقی و فنی از سوی مقامات کشور کویت در ارتباط با میدان نفتی آرش هیچگونه حقی را برای طرف بیان کننده این مواضع ایجاد نخواهد کرد. ایران بهترین راهکار را در ارتباط با این موضوع فنی و حقوقی استمرار مذاکرات تیمهای حقوقی دو کشور میداند و طرح اینگونه مباحث را در فضای رسانهای کمک کننده تلقی نمیکند.
وی افزود: دیدگاه و موضع ما روشن است. در استمرار تلاشهای حقوقی خود در این خصوص ذرهای تردید و تعلل نکرده و نخواهیم کرد.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت عمره نیز اظهار داشت: موضوع عمره مفرده شهروندان ایرانی را به عنوان موضوعات مورد توافق با عربستان در کنار بعثه و حج و زیارت در گفتگو با مقامات عربستان دنبال کردیم. توافق مشترک برای انجام عمره مفرد حجاج ایرانی وجود داشت و مقدمات کار فراهم آمده بود. هیأت بعثه و هیأت حج و زیارت و هیأت سازمان هواپیمایی کشوری در مقاطعی به عربستان سفر و مذاکرات و گفتگوهای فنی خوبی با طرف عربستانی داشتند. آنچه ما میدانیم و مقامات عربستان به ویژه شخص وزیر خارجه این کشور به همتای ایرانی خود گفت موضوع صرفا یک موضوع فنی و اختلاف نظر فنی بین سازمان هواپیمایی کشوری ایران با طرفهای ذیربط عربستان است. مذاکرات به درازا کشیده و وزارت خارجه چندین بار ورود پیدا کرده است. امیدواریم همانطور که وزیر خارجه عربستان در این خصوص به همتای ایرانی خود وعده داد در این خصوص ورود کرده و کمک کنند موضوع در سریعترین زمان ممکن حل و فصل شود.
کنعانی بیان کرد: همانطور که مقامات حج و زیارت بیان کردند این به معنای لغو عمره مفرده در سال ۱۴۰۲ نیست و امیدواریم در سریعترین زمان این مشکل فنی حل و زمینه عزیمت عمره گزاران ایرانی فراهم شود و وزارت خارجه تلاشهای خود را در کنار حج و زیارت و هواپیمایی کشوری ادامه خواهد داد.
سخنگوی وزارت خارجه درباره مسدود کردن اکانتهای مقام معظم رهبری توسط شرکت متا گفت: چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است. معیارهای دوگانه را در کشورهای مدعی آزادی بیان دیدید که چگونه با استفاده از سیطره بر ابزارهای رسانهای و شبکههای اجتماعی مانع آزادی بیان دیگران و طرح روایتهای متفاوت از سوی دیگران در ارتباط با موضوعات مهم سیاسی و بینالمللی و حتی رسانهای میشوند. در چهار ماه و نیم گذشته حتی میزان حمایت حقیقی آنها از آزادی بیان و حق ابراز عقیده در موضوعات سیاسی را دیدیم که چگونه اجازه ندادند در تعداد قابل توجهی از آن کشورها مردم آنها در حمایت از فلسطین در خیابانها حاضر و مواضع حمایتی خود از ملت فلسطین را ابراز کنند و اینکه اجازه حمل پرچمهای فلسطین را به تظاهرکنندگان ندادند و اینکه افراد زیادی را به جرم مباحث حمایت آمیز از ملت فلسطین از حق ابراز رای در شبکههای اجتماعی محروم کردند.
وی گفت: جهانیان این گونه دوگانگی عمل و بیان و تفاوت گفتار و رفتار را نزد مدعیان دروغین حقوق بشر و آزادی بیان ببیند و خود قضاوت کند. کشورهای غربی دولت آمریکا و کشورهای شاخص مدعی حقوق بشر و آزادی بیان در ماههای اخیر در آزمونی که در مقابل آن قرار داشتند رفوزه شدند و نشان دادن آنچه ادعا میکنند در عمل ذرهای به آن پایبند نیستند.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات انگلیس و آمریکا علیه یمن گفت:این اقدامات نقض حاکمیت و تمامیت ارضی یک کشور مستقل و عضو سازمان ملل است. یک اقدام متجاوزانه، خودسرانه و یک ماجراجویی آشکار است که مرتکب شدند. اینگونه اقدامات غیرقانونی و یکجانبه نشانگر آن است که کشورهای مرتکب اینگونه تجاوزات هیچ اعتقادی به اهمیت قوانین و مقررات و سازوکارهای بینالمللی ندارند. آنچه در مورد یمن انجام دادن نشانگر آن است که آنها با اقدامات خود به دنبال توسعه دامنه جنگ و بی ثباتی و گسترش جنگ از جغرافیای فلسطین به دیگر کشورهای منطقه هستند. این اقدامات غیرقابل قبول و این حملات محکوم است و هیچ کمکی به صلح و امنیت بینالمللی نمیکند.
کنعانی بیان کرد: آنچه در دریای سرخ و دیگر جغرافیای منطقه میگذرد معلول شرایطی است که در غزه میگذرد. توقف جنگ و جنایت صهیونیستهای علیه غزه به تحکیم ثبات در منطقه کمک خواهد کرد. ایران موضع صریح خود را اعلام کرده و هم از طریق واسطهها به دولت آمریکا این موضوع را منتقل کرده است.
خبرنگاری درباره انتشار فهرست کالاهای اسرائیلی سؤال کرد که کنعانی گفت: در شرایط دردناکی که رژیم غاصب صهیونیستی در حال استمرار ارتکاب جنایات جنگی علیه ملت فلسطین است تحریم کالاهای صهیونیستی مطالبه همه انسانهای آزادیخواه جهان است. ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران به ویژه با تأکید مقام معظم رهبری معتقدیم اگر شریانهای حیاتی این رژیم غاصب ولو صرفا توسط کشورهای اسلامی قطع شود این رژیم امکان تداوم جنایات جنگی خود را نخواهد داشت. قانون مصوب مجلس وظایف دستگاهها را روشن کرده و براساس این قانون وزارت خارجه مکلف به شناسایی و تنظیم فهرست شرکتها و کالاهایی است که مربوط به شرکتهای صهیونیستی است و وزارت خارجه به مسوؤلیت خود پایبند است و سعی کرده با دقت این مسؤولیت انجام دهد و ضمن تکمیل لیست سه جلسه را با مسوؤلان ذیربط برگزار کرده و نتیجه جلسه را به نهادهای ذیربط منعکس کرده و جلسه چهارم در شرف برگزاری است. آخرین فهرست تحویل وزارت صمت شده و این فهرست در اختیار گمرک قرار گرفته و گمرک مسؤول اجرای آن است. قانون وظیفهای برای وزارت خارجه برای انتشار فهرست تعیین نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد: ورود کالاهای صهیونیستی به ایران ممنوع است.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره نشست دوحه در خصوص افغانستان و عدم حضور هیأتی از طالبان بیان کرد: ایران بر ضرورت کمک همه کشورها و مجامع بینالمللی از جمله سازمان ملل برای بهبود شرایط افغانستان و تحکیم صلح، ثبات و امنیت در این کشور و تحقق آمال ملت افغانستان و ایجاد شرایطی بهتر برای مردم افغانستان و همزیستی مسالمتآمیز و مشارکت جویانه همه اقوام و طوایف افغانستان در روند سیاسی این کشور تأکید دارد. ایران هم به صورت دوجانبه و هم از طریق سازوکارهای منطقهای و بینالمللی مشارکت کردیم و از مشارکت در سازوکارهای چندجانبه برای تببین مواضع مسؤولانه ایران در ارتباط با افغانستان استفاده کردیم. حضور ما در نشست دوجه در چارچوب استمرار رویکرد سازنده ایران برای جلب مشارکت جامعه جهانی در کمک درست و مسوؤلانه به ایجاد شرایطی بهتر در افغانستان است. در این نشستها مواضع و دیدگاههای خود را بیان میکنیم.
وی گفت: معتقدیم سازمان ملل و سازوکارهای بینالمللی باید به کشورهای همسایه و افغانستان کمک کنند برای اینکه سازوکاری نزدیک به واقعیت و حقایق موجود در افغانستان شکل بگیرد که شاهد تحکیم ثبات و شرایط امنیتی بهتر در افغانستان باشیم. سازوکارهای منطقهای را معقول و منطقی میدانیم و در این سازوکارها مشارکت جدی و سازنده داشتیم و هم ابتکارات خوبی را مطرح و در هر ابتکار عمل سازندهای که اعتقاد داشتیم به بهبود شرایط در افغانستان کمک میکند، مشارکت داشتیم و به تلاشها در این خصوص ادامه میدهیم.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص عدم دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت: ما قطعا نگران کنفرانس امنیتی مونیخ و نگران اهدافی هستیم که بنیانگذاران آن برای این کنفرانس تعریف کردند. آ چه روشن است متاسفانه مجریان این کنفرانس بر خلاف اهداف و منویات بنیانگذاران آن در مسیر غلط حرکت میکنند و سازوکار این کنفرانس را به جایگاهی تبدیل میکنند که دیدگاههای غیرسازنده خود را در آنجا مطرح کنند. انتخاب گزینشی کشورها و محروم کردن برخی کشورها که نقش موثر و سازندهای در امنیت و ثبات منطقه دارند و دعوت از کشورها و مقامات جنایتکاری که سابقه مجرمانه و فعالیتهای جنایتکارانه آنها در مقابل دیدگان ملتهای جهان است، نشان میدهد مدیران و برگزارکنندگان این کنفرانس در مسیر غلطی هستند. بیش از اینکه نگران حضور خود باشیم نگران این کنفرانس و سرنوشتی هستیم که این کنفرانس ممکن است به آن دچار شود.
وی گفت:ای کاش این کنفرانس در رویکردی مسوؤلانه این نشست را فرصتی قرار میداد که همه آنهایی که نسبت به امنیت بینالمللی نگاه صادقانه دارند میآمدند و مواضع خود را بیان میکردند.ای کاش به جای دعوت از رژیم صهیونیستی و مقامات جنایتکاران این رژیم از نمایندگان به حق ملت فلسطین دعوت میکردند که در این کنفرانس حضور یابد.ای کاش توجه حقیقی میکردند که آنچه مخل صلح و امنیت بینالمللی است مسأله اشغالگری است نه مسأله مقاومت فلسطین. نگران حال و روز و جایگاه کنفرانس امنیتی مونیخ هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی گفت: آنچه جریانهای مقاومت انجام میدهند نگاه مسؤولانه آنها در قبال ملت فلسطین است. آنچه مایه نگرانی است حمایت بی، چون و چرای آمریکا از این رژیم است. ایران در منطقه نیروهای وکالتی ندارد که به جای ایران اقداماتی را انجام دهند. آنها در چارچوب منافع و مصالح دولتها و کشورهای خود و براساس اصول اعلام شده خود تصمیم میگیرند.
کنعانی ادامه داد: امنیت و ثبات لبنان برای کل منطقه مهم است انچه در لبنان میگذرد میتواند برای کل منطقه تاثیرگذار باشد. آنچه کشورهای منطقه و جریانهای مقاومت انجام میدهند علاوه بر حمایت از مردم فلسطین حمایت از امنیت سرزمینی خود و ملتهای خود هستند. آنها از امنیت خود و همچنین مظلومیت مردم فلسطین حمایت میکنند. اقدامات آنها تحت امر ایران نیست. ایران هرگونه حمایت از مردم فلسطین را اقدامی متعهدانه و رفتار کاملا اخلاقی و انسانی تلقی میکند و اینگونه حمایتکنندگان را تجلیل و تکریم میکند.
این دیپلمات ارشد ایرانی درباره سفر رئیس قوه قضائیه به عراق نیز بیان کرد: آقای اژهای در چارچوب همکاریهای خوب دو کشور در حوزه قضایی و براساس دعوت به عمل آمده از سوی همتای عراقی و در استمرار مشورتهای مشترک دو کشور به عراق سفر کرد و گفتگوها و مشورتهای خوبی با مقامات عراق داشت.
وی افزود: موضوعات متعددی در زمینه حقوقی و قضایی برای همکاری دو کشور داریم که در این نشستها همواره گفتگو و تبادل نظر میشود. پیگیری حقوقی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور شهید سلیمانی را داریم و اقدامات مشترک دو کشور یکی از مسیرهای مهم مورد پیگیری برای محاکمه و پیگرد جنایتکارانی است که مرتکب جنایت فراموش نشدنی ترور شهید سلیمانی و ابومهدی المهندس و جمعی از همراهان آنها شدند. پیگیری این موضوع در مجامع بینالمللی به دلیل وقوع آن در خاک عراق نیازمند هماهنگیها و گامهای عملی و اجرایی است.
وی در پاسخ به سوالی گفت: هیچ اقدام ضد ایرانی بی پاسخ نخواهد ماند. هر اقدام جنایتکارانهای که رژیم صهیونیستی ذبونانه علیه ایران مرتکب شده یا بشود پاسخ داده شده و هرگونه اقدام جنایتکارانه و متجاوزانه احتمالی قطعا بدون پاسخ نخواهد ماند. مقامات این رژیم به درستی درک کرده و کردند و بارها طعم تلخ سیلیهای محکم ایران را چشیدند.
کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات برجام گفت: برجام از موضوعات دردستورکار ایران است. بارها اعلام شده است به رغم اینکه خنثی سازی تحریمها یکی از رویکردهای اساسی دولت و دستگاه دیپلماسی منطبق بر فرمان صریح مقام معظم رهبری است در عین حال رفع تحریمهای ظالمانه در چارچوب برجام و برگرداندن متعهدانه و مسؤولانه دیگر طرفهای برجامی همچنان مطمح نظر دستگاه دیپلماسی است. تلاشها و گفتگوهای دیپلماتیک متوقف نشده و گفتگوهایی در این زمینه انجام شده است وکانالهای ارتباطی تبادل پیام همچنان برقرار است.
وی تصریح کرد: برای تامین حقوق ملت هیچ فرصتی را از دست نخواهیم داد و همچنان به مسیر مذاکره برای رفع تحریمها پایبند هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه درباره حقآبه هیرمند هم گفت: این به عنوان مطالبه جدی ایران و حقوق غیرقابل انکار ایران مورد مطالبه دولت و ملت ایران است. این مطالبه ملی و به حق و مبتنی بر معاهده مشترک در گفتگوها با مقامات دولت سرپرستی افغانستان دنبال کرده و خواهیم کرد. افغانستان باید التزام عملی خود را در زمینه تامین این حقآبه در عمل نشان دهند و این مطالبه را به صورت جدی دنبال خواهیم کرد.
وی درباره بیانیه گروه هفت گفت: طرح موضوعات ساسی یکجانبه در این نشستها را با اهداف و انگیزههای سیاسی تلقی میکنیم و این اظهارات را قویا مردود اعلام میکنیم. برخلاف آنچه ادعا میکنند ایران در موضوع هستهای نشان داده که یک طرف مسؤول است و گزارشهایی ۱۵ گانه آژانس نشان داده فعالیتهای هستهای ایران کاملا صلحآمیز است و از ناحیه این فعالیتها هیچ خطری متوجه هیچ طرفی نیست. آنهایی که فعالیتهای هستهای صلح آمیز ایران را به دروغ تهدید فرض و اعلام میکنند کشورهایی هستند که دارای زرادخانههای هستهای هستند.
کنعانی ادامه داد: مدعیان خود متهمان اساسی هستند. ایران اثبات کرد که یک طرف متعهد و مسؤول برای صلح سازی و امنیت سازی در منطقه و تقویت صلح و امنیت بینالمللی است. رویکردهای نظامی کمکی برای تحقق اهداف سیاسی در منطقه نمیکند. آنهایی که ایران را به صادرات سلاح و پهپاد برای یک طرف جنگ در اوکراین متهم میکنند با انگیزههای سیاسی بیان کننده این اتهام زنیها هستند. از ابتدای جنگ اعلام کردیم از راهکار سیاسی برای پایان دادن به جنگ استفاده میکنیم. بارها گفتهایم هیچ پهپادی را برای استفاده در جنگ در اختیار روسیه قرار ندادهایم.
سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: آنهایی که علیه ایران ادعا میکنند کسانی هستند که علیه ملت اوکراین اقدام کردهاند و مخالف راهکار سیاسی برای پایان دادن به جنگ بودند. ادعاهای بی اساس در بیانیه گروه هفت را به طور کلی مردود اعلام میکنیم.