arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۵۹۱۹
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۰۹ - ۱۸ دی ۱۴۰۲

شیخ حسینه برای چهارمین بار نخست‌وزیر بنگلادش شد

 پس از تحریم انتخابات از سوی حزب اصلی اپوزیسیون، نخست‌وزیر فعلی بنگلادش برای چهارمین بار پیاپی در سمت خود برای یک دوره پنج ساله ابقا شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: نخست‌وزیر فعلی بنگلادش شیخ حسینه در انتخابات پارلمانی روز گذشته (یکشنبه) که از سوی حزب اصلی اپوزیسیون تحریم شده بود، برای چهارمین دور پیاپی پیروز شد تا برای یک دوره پنج ساله دیگر نخست‌وزیر بنگلادش بماند.

طبق گزارش شبکه راشاتودی، حسینه برای دو دهه در قدرت بوده است و تنها فردی در بنگلادش محسوب می‌شود که طولانی‌مدت‌ترین دوران نخست‌وزیری را داشته است.

اندکی پس از بسته شدن مراکز رأی‌گیری در شب گذشته، رسانه‌های محلی گزارش کردند که حزب حاکم «عوامی لیگ»، ۱۷۲ کرسی از مجموع ۲۲۵ کرسی پارلمانی را به دست آورده است.

طبق این گزارش، آمار نهایی برای همه ۳۰۰ کرسی تا امروز دوشنبه در دسترس نخواهد بود اما نتایج یکشنبه شب نشان می‌دهد که حسینه در مسیر کسب مجدد پست نخست‌وزیری قرار گرفته است.

طبق گزارش رسانه‌ها، تردیدی در پیروزی مجدد حسینه نبود. حزب پیشتاز اپوزیسیون بنگلادش موسوم به حزب ملی‌گرای بنگلادش (BNP)، پس از آن انتخابات پارلمانی را تحریم کرد که هزاران تن از اعضای این حزب در آستانه انتخابات پارلمانی بازداشت شدند.

تحریم انتخابات از سوی حزب اصلی اپوزیسیون بنگلادش موجب می‌شود که کرسی‌هایی که در اختیار حزب عوامی لیگ نیست، در بین احزاب کوچک‌تر و نامزدهای حزب مستقل تقسیم شود.

مسئولان حزب BNP، حسینه را به تقلب در پیروزی‌های قبلی انتخاباتی متهم کرده است و مدعی است که او از قدرت خود در اجرای قوانین علیه رقبای سیاسی خود استفاده می‌کند.

ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، گروهی از نیروهای پلیس بنگلادش را به اتهام قتل‌های فراقانونی در فهرست تحریم قرار داد.

حسینه ۷۶ ساله است و دختر اولین رهبر پسااستعماری بنگلادش است که به عنوان یکی از چهره‌های برجسته مخالف هیأت نظامی حاکم بر کشور در سراسر دهه ۱۹۸۰ ظاهر شد. وی بین سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ و از سال ۲۰۰۹ به بعد بعنوان نخست‌وزیر بنگلادش فعالیت داشته است.

بنگلادش یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک در جهان شناخته می‌شود و حسینه به دلیل بهبود حقوق و شرایط تقریباً چهار میلیون نفری که در این صنعت کار می‌کنند مورد ستایش قرار گرفته است.

با این‌حال، رکود دستمزدها به همراه افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت، اقتصاد بنگلادش را در سال‌های اخیر به شدت تحت تأثیر قرار داد تا جایی‌که دولت حسینه سال گذشته میلادی مجبور به دریافت وام ۴.۷ میلیارد دلاری از صندوق بین‌المللی پول شد.

آسوشیتدپرس گزارش کرد که در روزهای جمعه و شنبه هفته جاری، ۱۸ مورد آتش‌سوزی عمدی رخ داد که مراکز رأی‌گیری هدف گرفته شد.

پلیس بنگلادش، حزب ملی‌گرای این کشور را مسئول این حملات می‌داند و روز گذشته، هفت تن از اعضای این حزب را بازداشت کرد. با این‌حال حزب BNP، هرگونه مشارکت در این خرابکاری‌ها را رد کرده است.

نظرات بینندگان