arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۵۱۲۸۶
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۱ - ۲۷ آذر ۱۴۰۲

باقرزاده، نماینده مجلس: رد کلیات بودجه به معنای اختلاف مجلس و دولت نیست

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: ایرادات مجلس به لایحه بودجه سال آینده فنی است و کسی نباید این موضوع را به اختلاف میان مجلس و دولت تعبیر کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مهر: عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: ایرادات مجلس به لایحه بودجه سال آینده فنی است و کسی نباید این موضوع را به اختلاف میان مجلس و دولت تعبیر کند.

«علی اصغر باقرزاده» عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ درباره دلایل مجلس برای رد کلیات این لایحه، اظهار کرد: لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ اشکالات بسیار جدی داشت و به همین دلیل کلیات آن در صحن مجلس به تصویب نرسید.

وی اظهار کرد: ما اخیراً لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندیم و انتظار داشتیم که در سال اول اجرای این قانون، لایحه بودجه بر اساس برنامه هفتم توسعه باشد و با این برنامه همخوانی داشته باشد اما لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ هیچ سنخیتی با برنامه هفتم توسعه ندارد.

نماینده مردم بابلسر در مجلس گفت: متأسفانه در ادوار گذشته هم شاهد بودیم که قوانین ۵ ساله توسعه کشور در نهایت حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد اجرایی می‌شد که علتش آن بود که از همان ابتدا به صورت جدی مورد نظارت قرار نمی‌گرفت، اما تاکید ما بر این است که برنامه هفتم توسعه از همین ابتدا باید به طور دقیق و کامل اجرایی شود.

اصرار دولت برای افزایش مالیات بر ارزش افزوده

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: همچنین دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه این پیشنهاد را آورده بود که یک درصد به مالیات بر ارزش افزوده اضافه شود و هر مرتبه، این پیشنهاد از سوی مجلس رد شد و در نهایت هم به تصویب نرسید اما دولت مجدداً در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ این موضوع را آورده بود و انتظار ما آن است که موضوعی که در برنامه رد شده، دیگر در بودجه قید نشود. وی افزود: مجلس، مخالف جدی افزایش مالیات بر ارزش افزوده است چراکه منجر به گرانی کالاها و خدمات و در نتیجه فشار بر مردم می‌شود.

باقرزاده گفت: از سوی دیگر، میزان مالیات مندرج در لایحه بودجه سال آینده بین ۴۰ تا ۵۰ درصد افزایش یافته است؛ لوایحی که به مجلس ارائه می‌شوند باید مورد بررسی قرار گیرند و مشخص شود تا چه اندازه، میزان تورم را کاهش می‌دهند.

باید همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طی سه سال اجرایی شود

وی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: مجلس در لایحه برنامه هفتم توسعه تصویب کرد که باید همسان‌سازی حقوق بازنشستگان طی سه سال اجرایی شود اما دولت به شورای نگهبان نامه زد و اظهار کرد که این موضوع، بار مالی دارد و بنابراین در لایحه بودجه سال آینده هم نیاورده است؛ در این شرایط مجلس نباید به کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ رأی مثبت می‌داد.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: دولت ادعا کرده که ۵۰ همت برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه سال آینده در نظر می‌گیرد اما ۵۰ همت برای این کار کافی نیست و حداقل، ۸۰ همت برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری لازم است و باید اعتبار آن در لایحه بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.

نماینده مردم بابلسر در مجلس همچنین با بیان اینکه بودجه شرکت‌های دولتی در لایحه بودجه سال آینده چندان شفاف نشده است، گفت: با شفافیت بودجه شرکت‌های دولتی می‌توان بسیاری از مشکلات را حل کرد و دولت باید در اصلاحیه لایحه بودجه سال آینده به این موضوع هم اهتمام داشته باشد.

مجلس حتماً به دولت کمک می‌کند که زودتر اصلاحات لایحه بودجه انجام شود

وی درباره پیشنهاد دولت برای افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارکنان دولت در لایحه بودجه سال آینده، افزود: مطابق قانون، میزان افزایش حقوق باید با نرخ تورم کشور سنخیت داشته باشد؛ با توجه به میزان تورم، میزان افزایش حقوق هم لازم است که اصلاح شود.

عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ با بیان اینکه رد کلیات لایحه بودجه در صحن مجلس به معنای اختلاف دولت و مجلس نیست گفت: مجلس و دولت باید به وظایف قانونی خود عمل کنند و ما معتقدیم که دولت و مجلس باید در کنار همدیگر، یک بودجه مشخص و شفاف برای کشور تدوین و تصویب کنند.

باقرزاده گفت: موضوعات و ایراداتی که درباره این لایحه مطرح شده، کاملاً فنی هستند و نباید کسی آن را سیاسی و به معنای اختلاف دولت و مجلس تعبیر کند؛ مجلس حتماً به دولت کمک می‌کند که زودتر اصلاحات لایحه بودجه انجام شود و امیدواریم که بودجه مصوب، در نهایت منجر به کاهش مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم شود.

نظرات بینندگان