پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
طرح جدید مجلس و دولت برای مالیات و اخذ مالیات از درآمد ۱۰ تا ۱۴ میلیون به میزان ۱۰ درصد، نگرانیهای زیادی را برای اقشار پایین دست به وجود آورده است. این رفتار اقتصادی در باور عمومی نه تنها موجب رفاه بیشتر جامعه نخواهد شد بلکه شهروندان را درگیر چالشهایی از جمله رو آوردن به اقتصاد نقدی میکند.
محمدرضا جعفریان، مشاورمالیاتی اتاق اصناف تهران، درباره طرح جدید مجلس برای مالیات و تاثیر منفی آن بر طبقات محروم به «انتخاب» گفت: در کلیات، این لایحه کارشناسی نشده و به همین دلیل مشخص نیست نمایندگان بر چه اساس این قانون را تصویب کرده اند. این لایحه در کمیسیون اقتصادی نیز تصویب شده، اما ایرادات متعددی دارد. از جمله معافیت مالیاتی حداقل معیشتی مردم در آن رعایت نشده است. در شرایطی که تورم بالاست و به نظر نمیرسد متوقف شود، عدد معافیت معیشتی اصلا مشخص نیست و با تورم ۵۰ درصد میخواهند ۲۰ درصد به حقوق کارمند اضافه کنند، اما مالیات تورمی از آنها بگیرند. جامعه ما با این روشها به سمت قدرت خرید پایینتر خواهند رفت.
وی در ادامه افزود: زندگی معیشتی مردم را چگونه محاسبه کرده اند که این مالیات را بر درآمد در نظر گرفتند؟ وقتی خط فقر در تهران ۳۰ میلیون تومان است، چگونه این قانون را وضع کرده اند؟ بحث تجمیع درآمد نیز اصلا جامعیت ندارد، تجمیع درآمدها بر اساس قانون اصلا فراگیر نخواهد شد.
جعفریان درباره مالیات ده درصدی بر حقوق ۱۰ تا ۱۴ میلیون بیان کرد:
این طرح صد درصد اشتباه است؛ باید به جامعه این طرح مالیاتی را توضیح دهند، مگر میشود از حقوق ۱۰ میلیونی چنین مالیاتی گرفت؟ کدام اقتصاد در کدام کشور این گونه مالیات میگیرد؟ این لایحه مدل مصداقی ندارد و اصلا الگو مدیریتی مشخصی هم ندارد. وقتی مالیات افزایش پیدا کند باید وضع زندگی مردم بهتر شود، اینها با چه نشانهای مالیات را افزایش داده اند؟ مدل مجلسیها مبهم است و از خودشان درآورده اند. این کار مردم را فقیرتر میکند.
جعفریان گفت: به نظرمن با این لایحه فرار مالیاتی زیاد میشود و صداقت مالی در بین مردم از بین میرود. مردم به اقتصاد نقدینگی رو میآورند و فرار مالیاتی خیلی بیشتر میشود.