یک قاضی منطقهای آمریکایی به نام «بریل ای. هاول» روز جمعه در حکمی اعلام کرد که آثار هنریِ خلقشده توسط هوش مصنوعی را نمیتوان تحت قانون کپیرایت یا حق نشر قرار داد. او این حکم را در خلال کار روی پروندهای صادر کرده است که طی آن فردی به نام «استیون تالر» از اداره کپیرایت آمریکا بهخاطر رد درخواست کپیرایت یک اثر هوش مصنوعی شکایت کرده بود.
استیون تالر در گذشته چندبار سعی کرده بود حقوق معنوی یک تصویر را به الگوریتم Creativity Machine که خودش آن را توسعه داده بود، واگذار کند. اما درخواست او مکرراً رد شده بود. تالر درنهایت پارسال از اداره کپیرایت آمریکا شکایت کرد، اما حالا قاضی هاول هم درخواست او را رد کرده است.
این قاضی منطقهای ایالاتمتحده در حکم خود اعلام کرده که کپیرایت تاکنون هرگز به اثری که فاقد هرگونه هدایت دست انسان بوده باشد، ارائه نشده است. او میگوید ابتکار انسانی الزامی اساسی برای قانون کپیرایت محسوب میشود.
ماجرای کپیرایت و هوش مصنوعی به همینجا ختم نمیشود
قاضی هاول قبول دارد که بشریت درحال حرکت بهسمت مرزهای جدیدی در حوزه کپیرایت است؛ جایی که هنرمندان برای خلق آثار جدید خود به سراغ ابزارهای هوش مصنوعی خواهند رفت. او میگوید این اتفاق سؤالات چالشبرانگیزی را دراینباره بهوجود میآورد که چه مقدار ورودی انسانی ضروری است تا یک اثر هنری بتواند کپیرایت بگیرد. او یادآور شده است که مدلهای هوش مصنوعی از روی آثار موجود آموزش داده میشوند.
استیون تالر حالا قرار است برای این حکم درخواست تجدیدنظر کند. وکیل او، «رایان ابوت» میگوید: «با حفظ احترام، با تفسیر دادگاه از قانون کپیرایت مخالفیم.» از آن طرف، اداره کپیرایت آمریکا در بیانیهای اعلام کرده که قاضی بهدرستی دراینباره تصمیمگیری کرده است.
چندی قبل «سارا سیلورمن» و دو نویسنده دیگر از OpenAI و متا بابت استفاده از آثار خود در آموزش مدلهای هوش مصنوعی خود شکایت کرده بودند. افزونبراین، پروندههای بسیاری همین حالا در هر دو سوی ماجرا درباره موضوع کپیرایت در جریان است و بهنظر میرسد که دستورالعملهای این قانون باید در سالهای آینده دستخوش شفافسازیهای جدیدی شود.
منبع: دیجیاتو
دانشمندان مدلی از هوش مصنوعی ایجاد کردهاند که میتواند برای تعیین سن بیولوژیکی افراد، نتایج آزمایش اشعه ایکس قفسه سینه فرد را بخواند. یک مطالعه جدید نشان میدهد که هوش مصنوعی میتواند سن واقعی یک فرد سالم را از طریق رادیوگرافی قفسه سینه تخمین بزند. محققان دانشگاه متروپولیتن اوزاکا در ژاپن دریافتند که هر چه سن تخمین زده شده توسط هوش مصنوعی در مقایسه با سن واقعی افراد بالاتر باشد، احتمال ابتلای افراد به بیماری مزمن بیشتر است. یاسوهیتو میتسویاما، از نویسندگان این مطالعه، در این باره میگوید: «نتایج آزمایشات ما نشان میدهد که سن ظاهری مبتنی بر رادیوگرافی قفسه سینه میتواند وضع سلامت فرد را بهتر از سن تقویمی او نشان دهد.»