پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شفقنا: وزیر امور خارجه روسیه از سلاح هسته ای به عنوان تنها پاسخ این کشور به برخی تهدیدهای خارجی مهم برای امنیت آن نام برد.
به گزارش شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه، «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه این کشور شامگاه جمعه طی سخنانی تاکید کرد که در حال حاضر داشتن سلاح های هسته ای در چارچوب بازدارندگی، تنها پاسخ کشورش به برخی تهدیدهای خارجی مهم برای امنیت آن به شمار می آید.
لاوروف در سخنان خود در این باره اظهار داشت: در واقع در این اواخر درباره نقش تسلیحات هسته ای در سیاست خارجی روسیه صحبت زیادی شده است. اجازه دهید برای شما یادآوری کنم که شرایط استفاده احتمالی از آن توسط ما، در دکترین روسیه تعیین شده است.
وزیر امور خارجه روسیه در ادامه خاطر نشان ساخت: درک این مسئله مهم است که سیاست کشور روسیه در زمینه بازدارندگی هسته ای، دارای ماهیت دفاعی محض است. هدف از حفظ توانمندی های نیروهای هسته ای در پایین ترین سطح لازم، تضمین حفاظت از حاکمیت کشور و تمامیت ارضی آن و جلوگیری از تجاوز به روسیه و هم پیمانان آن است.
لاوروف با اشاره به این که تحولات اوضاع پیرامون اوکراین، صحت نگرانی های روسیه در این زمینه را تایید کرده، افزود: با نقض آشکار اصل تجزیه ناپذیری امنیت، ناتو – سازمانی که اجازه دهید یادآوری کنم خود را یک پیمان هسته ای اعلام کرده – روی «شکست راهبردی» روسیه حساب کرد و غرب دسته جمعی، اقدامات اجباری ما برای حفاظت از محیط امنیتی خود را به عنوان بهانه ای برای انتقال به یک رویارویی شدید با استفاده از زرادخانه ترکیبی از ابزارها به کار گرفت.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین عنوان کرد: می خواهم تاکید کنم که کشور ما به طور کامل به اصل غیر قابل قبول بودن جنگ هسته ای پایبند است و بر اساس این واقعیت اقدام می کند که امکان ندارد در چنین جنگی برنده وجود داشته باشد؛ بنابراین نباید افسار را برای آن رها کرد.
لاوروف ضمن یادآوری این که سران پنج قدرت هسته ای جهان (اعضای پیمان منع گسترش جنگ افزارهای هسته ای یعنی روسیه، چین، آمریکا، بریتانیا و فرانسه) در بیانیه خود در اوایل سال گذشته میلادی بر این فرضیه تاکید کردند که نباید افسار را برای جنگ هسته ای رها کرد، اعلام کرد که با این حال در شرایط کنونی، بیانیه مذکور اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه افزود: از منطق آن، این نتیجه گرفته می شود که جلوگیری از هر گونه رویارویی نظامی میان قدرت های هسته ای ضروری است چرا که این کار مملو از انتقال به سطح هسته ای است. در همین زمینه نیز، در این مرحله مهم ترین ماموریت برای همه قدرت های هسته ای این است که به این تفاهمات پایبند بمانند و بیشترین خویشتنداری را از خود نشان دهند.