پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مهر: معاون امنیتی انتظامی استاندارتهران با تاکید بر امکان ثبت نام غیرحضوری زائران اربعین برای دریافت گذرنامه گفت: ۱۵ درصد از درخواست های صدور گذرنامه زیارتی متعلق به استان تهران است.
محسن نایبی صبح شنبه در جمع خبرنگاران درباره آخرین اقدامات استانداری تهران به عنوان استان معین یکی از مرزهای کشورمان با عراق با اشاره به شعار اربعین امسال با عنوان «حیاتنا الحسین (ع)» اظهار داشت: طبق دستور ستاد مرکزی اربعین امسال استان تهران با عنوان استاد معین استان ایلام مثل سنوات قبل اعلام شده است، در همین راستا خدمات مد نظر استان ایلام از قبیل راه سازی، خدمات مربوط به زائران حسینی و اسکان آنها به صورت مرتب و منظم به آنها از طرف استان تهران ارائه خواهد شد.
معاون استاندار تهران عنوان کرد: بخش دوم از وظایف استان تهران به عنوان استان معین اربعین در پیاده روی زائران اربعین حسینی به چند موضوع تقسیم میشود، اول گذرنامههای زیارتی ۵ ساله یا دفترچههای زیارتی است که زائران میتوانند با ثبت نام در درگاههای رسمی مثل پلیس من و تأیید احراز هویت؛ دفترچه خود را از طریق پست دریافت نمایند.
نایبی سپس گفت: تا امروز حدود ۱۲۰ تا ۱۳۰ هزار نفر برای گذرنامه زیارتی درخواست داده اند که حدود ۱۵ درصد آنها مربوط به استان تهران است و انتظار ما این است که مردم به دلیل گرمای هوا به طور غیرحضوری گذرنامههای زیارتی خود را دریافت کنند، پذیرش مردم در عراق از اول محرم آغاز شده و افرادی که گذرنامه ندارند میتوانند در زمان کمتر و همینطور هزینه کمتر گذرنامه ۵ ساله زیارتی را دریافت کنند.
معاون امنیتی انتظامی استاندار تهران افزود: موضوع مهم بعدی؛ تأمین سلامت و بهداشت زائران اربعین است. مجموعه وزارت کشور، هلال احمر و علوم پزشکی ایران اقدامات بسیار خوبی را در حال پیگیری هستند تا بتوانیم با اقدامات مناسب در مواکب، ایجاد اتاقهای سرد و پیامکهای آموزشی که برای زائرانی که در سامانه سماح ثبت نام کرده اند فرستاده میشود؛ بهترین شرایط یک سفر معنوی را برای زائران فراهم نمائیم.
وی تاکید کرد زائران در سامانه سماح ثبت نام کنند تا ضمن استفاده از بیمه ما هم از آمار زائران مطلع باشیم. در کنار همه این اقدامات؛ موکب بسیار بزرگی در شهر نجف؛ پذیرای زائران در صحن حضرت زهرا (س) و ثوره العشرین با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و پذیرایی (صبحانه و نهار و شام) از ۲۷ مرداد تا ۱۷ شهریور خواهد بود.
نایبی در مورد هم وطنانی که به دلایل مختلف نتوانسته اند گذرنامه عادی یا زیارتی برای ورود به کشور عراق را بگیرند و یا گذرنامه آنها گم شد، گفت: گذرنامه زیارتی حدود ۵ روز زمان میبرد تا به دست زائران برسد. اگر هم وطنی بدون اوراق هویتی و گذرنامه از کشور خارج شود ممکن است با مشکلاتی در کشور عراق مواجه شود. سفارش ما به همه این است که با سرعت برای دریافت گذرنامه اقدام نمایند.
جانشین ستاد اربعین استان تهران بیان کرد: عبور موکبهای ایرانی به عراق از مرزهای مختلف (شلمچه، سومار، خسروی و مهران و غیره) از ۲۰ محرم آغاز و تا ۱۵ صفر ادامه دارد و بعد از ۱۵ صفر هم از مرز سومار این اقدامات انجام میشود. برای اتباع غیر ایرانی هم مرز مشخصی در نظر گرفته شده است.
وی تاکید کرد: اقدامات خوبی از سوی هلال احمر در شهر نجف در حال انجام است تا امروز ۹ مرکز درمانی در نجف، ۳ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۳۰ دستگاه آمبولانس برای زائران در نظر گرفته شده است ضمن اینکه حدود ۶۰۰ نفر از کادر درمان هم در خدمت زائران در شهر نجف خواهند بود.
نایبی سپس گفت: یک دستگاه یخ ساز که توسط استانداری تهران ساخته شده جهت سرویس دهی به زائرین اربعین به نجف اشرف انتقال خواهد شد.