arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۳۰۴۵۱
تاریخ انتشار: ۳۱ : ۱۲ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

نماینده مجلس: کمبود بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور

علی بابائی کارنامی، نماینده مجلس با بیان اینکه با کمبود بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم، ادامه داد: همگان ناکارآمدی طرح دارویار را می پذیرند، شرکت های دارویی از وضعیت موجود ناراضی هستند. واردات داروهای خارجی را با هدف حمایت از تولید داخل ممنوع کردیم این در حالی است که بهای تمام شده دارو در کشور مدیریت نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلنا: علی بابائی کارنامی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۹خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: از وزیر بهداشت تشکر می کنم که در ابتدای صحبت های خود عذرخواهی کردند، تنها کلیدواژه ای که در کشور رواج ندارد عذرخواهی است؛ اگر نمی توانیم حداقل از مردم عذرخواهی کنیم.

وی با بیان اینکه با کمبود بیش از ۲۰۰ قلم دارو در کشور مواجه هستیم، ادامه داد: همگان ناکارآمدی طرح دارویار را می پذیرند، شرکت های دارویی از وضعیت موجود ناراضی هستند. واردات داروهای خارجی را با هدف حمایت از تولید داخل ممنوع کردیم این در حالی است که بهای تمام شده دارو در کشور مدیریت نشده است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مشکلات داروسازان عنوان کرد: باید مشکلات این افراد مورد پرسش قرار گرفته و برای رفع آن ها تدبیر صورت بگیرد. عدم تخصیص تسهیلات ارزان قیمت به شرکت های تولیدکننده مشکلاتی برای آن ها فراهم کرده است و با شعار نمی توانیم از تولید داخلی حمایت کنیم، همچنین بالا بودن حقوق گمرکی معضلی در این حوزه است. نمی توانیم حقوق گمرکی را بالا ببریم و انتظار داشته باشیم دارو ارزان به دست مردم برسد.

بابایی کارنامی با اشاره به کمبود داروهای پیوند، هموفیلی و بیماری های خاص، خاطرنشان کرد: باید صادقانه مشکلات را با مردم در میان بگذاریم، ما صدای مردم هستیم و نمی توانیم با آن ها تعارف داشته باشیم. حوزه سلامت با زندگی مردم در ارتباط بوده و نمی توان آن را از سفره حذف کرد.

وی همچنین از رئیس کمیسیون بهداشت برای بازدید میدانی از حوزه های تامین دارو در استان مازندران تشکر و قدردانی کرد و افزود: دارو موضوعی فرابخشی بوده و نمی توان سازمان برنامه و بودجه خودش را از این چرخه خارج کند، دولت برای این موضوع مکلف بوده و باید به وظایف خود عمل کند. وزیر بهداشت باید پاسخگو باشد اما این موضوع بدون همکاری همه ارکان حکومت قابل حل شدن نیست.

نظرات بینندگان