arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۷۰۷۲
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۲۰ - ۰۹ اسفند ۱۴۰۱

ایلان ماسک می‌گوید هوش مصنوعی او را دچار بحران وجودی کرده است

ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد به‌دلیل تأثیرات احتمالی هوش مصنوعی بر تمدن بشر، دچار بحران وجودی شده است. اگر صادقانه به موضوع نگاه کنیم، توییت اخیر ایلان ماسک درباره‌ی بحران وجودی هوش مصنوعی با توییت‌های دیگر او ارتباط چندانی ندارد. هوش مصنوعی اواخر سال گذشته با معرفی چت‌بات ChatGPT به‌طور‌عمومی دردسترس همه‌ی مردم جهان قرار گرفت و به یکی از برنامه‌های سریع ازنظر رشد تبدیل شد. در همین حال، مایکروسافت و گوگل نبردی سنگین را درباره‌ی آینده‌ی هوش مصنوعی و تأثیر آن روی موتور‌های جست‌وجو آغاز کرده‌اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایلان ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد به‌دلیل تأثیرات احتمالی هوش مصنوعی بر تمدن بشر، دچار بحران وجودی شده است.

اگر از پیشرفت‌های چشمگیر اخیر در حوزه‌ی هوش مصنوعی نگران هستید، ایلان ماسک، مدیرعامل توییتر و تسلا و اسپیس‌ایکس، نیز همین احساس را دارد. این میلیاردر آمریکایی اخیراً توییتی منتشر کرده است که نشان می‌دهد دربرابر فناوری مذکور، دچار «بحران وجودی» شده است.

اگر صادقانه به موضوع نگاه کنیم، توییت اخیر ایلان ماسک درباره‌ی بحران وجودی هوش مصنوعی با توییت‌های دیگر او ارتباط چندانی ندارد. هوش مصنوعی اواخر سال گذشته با معرفی چت‌بات ChatGPT به‌طور‌عمومی دردسترس همه‌ی مردم جهان قرار گرفت و به‌ یکی از برنامه‌های سریع‌ ازنظر رشد تبدیل شد. در همین حال، مایکروسافت و گوگل نبردی سنگین را درباره‌ی آینده‌ی هوش مصنوعی و تأثیر آن روی موتورهای جست‌وجو آغاز کرده‌اند.

به‌‌بیان بهتر، امکان دارد هوش مصنوعی تنها نقطه‌عطف سال ۲۰۲۳ نباشد و به تمدنی جدید تبدیل شود. علاوه‌براین، خطرهای بسیار جدی هوش مصنوعی و نبرد تسلیحاتی مبتنی‌بر این فناوری می‌تواند به بحران وجودی منجر شود.

تعجب‌آور نیست که ببینیم ماسک درباره‌ی اضطرات ناشی هوش مصنوعی خود صحبت می‌کند؛ زیرا اخیراً انتقادات زیادی علیه OpenAI مطرح کرده است؛ شرکتی که خود یکی از بنیان‌گذاران آن بود و در سال ۲۰۱۸ به‌دلایلی از هیئت‌مدیره‌ی آن کناره‌گیری کرد.

ماسک با انتشار توییتی اعلام کرد:

OpenAI به‌عنوان شرکتی منبع‌باز تأسیس شد و نام آن به‌همین‌دلیل انتخاب شده است؛ شرکتی غیرانتفاعی برای خدمت به مردم. بااین‌حال، اکنون به منبعی بسته با تمرکز بر حداکثر سود تبدیل شده است و مایکروسافت آن را به‌طورمؤثر کنترل می‌کند.

به‌نوشته‌ی فیوچریسم، صحبت‌های اخیر ماسک درباره‌ی هوش مصنوعی، لحنی هشداردهنده به‌ خود گرفته است و این موضوع به‌وضوح نشان می‌دهد مدیرعامل توییتر نگرانی‌هایی درباره‌ی احتمال نابودی تمدن با فناوری مذکور دارد.

به‌هرحال، ماسک همچنان اعتقاد دارد نگرانی‌های موجود درزمینه‌ی هوش مصنوعی در درازمدت ارزشش را خواهد داشت. او د‌ادامه‌ی توییت‌های خود گفت:

با وجود همه‌ی نکات منفی درباره‌ی هوش عمومی مصنوعی (AGI) که به‌عنوان بحران وجودی در نظر گرفته می‌شود، ترجیح می‌دهم زنده باشم و تأثیرات AGI را ببینم تا اینکه در گذشته زندگی کنم و به تأثیرات این فناوری بی‌توجه باشم.

منبع: زومیت

نظرات بینندگان