سرویس تاریخ «انتخاب»: در خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی در ۴ اسفند ۱۳۷۸ آمده است:
هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی جلسه داشت. چند مصوبه در مسایل مالی و اداری و تشکیلاتی دانشگاه داشتیم. واحدهای جدید و تأسیس کانون فارغالتحصیلان تصویب شد. آقایان [کریم]زارع و [علی]عباسپور که نامزد انتخابات در شیراز و تهران بودند و رأی نیاوردهاند و از اعضای هیأت امنا هستند، درباره وضع انتخابات توضیح دادند. بعد از جلسه، دکتر [عبدالله]جاسبی، [رییس دانشگاه آزاد اسلامی]ماند و در مورد وضع مجلس آینده و تعداد نمایندگان هر جناح و دوره دوم انتخابات صحبت شد. اخوی محمد، [رییس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی]هم آمد و درباره همین مطالب و وضع کارگزاران صحبت شد. قرار است، فردا شورای مرکزیشان برای تعیین و تبیین سیاست آینده، جلسه داشته باشد
عصر آقای مهدوی واعظ، [مدیرکل امور مجلس وزارت امور خارجه]آمد و از بیوفایی بعضی از همکاران سابق گفت و گفت، شایع است که شما میخواهید انصراف بدهید و تأکید زیادی برعدم انصراف کرد. دکتر [حسن]روحانی، [دبیر شورای عالی امنیت ملی]آمد. راجع به شرایط انتخابات و احتمالات آینده و راه حل مشکلات ناشی از نتایج انتخابات و وضع مجلس آینده، مذاکره کردیم؛ تصمیماتی اتخاذ شد. نزدیک به تمام آرای تهران خوانده شده؛ من ردیف ۲۸ هستم. دولت آمریکا، صریحاً در اثر نتیجه انتخابات، اعلان امیدواری کرده است.
هیأت مدیره شرکت صنایع سیمان [بوشهر]آمدند. گزارشی از وضع تولید و مصرف سیمان و وضع طرحهای در دست اجرا دادند و از عدم توجه دولت به صنایع سیمان و عدم سرمایهگذاری بانکها و خطر کمبود سیمان در سالهای آینده، اظهار نگرانی کردند.
در کشور نیجریه، بین مسلمانان و مسیحیها، در شهری جنگ رخ داده است؛ با تلفات حدود ۱۰۰ کشته و ۲۰۰ زخمی. در ایالت کادونا که مسیحیها به مقررات اسلامی اعتراض دارند، به قول یکی از نمایندگان مجلس نیجریه، تعداد کشتهها ۴۰۰ نفر است.
دولت چین به دولت تایوان اخطار داده که اگر آماده مذاکره برای اتحاد با چین نیست، آماده جنگ باشد و دولت آمریکا، در مقابل اخطار به چین داد که ماجراجویی در مورد تایوان خطرناک است و آمریکا آماده است که کشتیهای جنگی خود را دوباره در خلیج تایوان مستقر کند.
آقای عبدالله نوری آمد. از زندان اوین، سه روز مرخصی گرفته است؛ همان زندان که من سال ۵۴ تا ۵۷ بودم. وضع زندگیاش در زندان را گفت؛ با ۱۴ روحانی دیگر هستند. با آقایان [محسن]کدیور و تاجیک هم غذا هستند. آقای شیخ علی تهرانی را اخیراً به آنجا منتقل کردهاند و گفت، مرتباً به به نظام و رهبری، بد میگوید و مواضعاش مثل زمانی است که در عراق بوده. اصرار دارد که حکماش خلاف قانون است و انتظار دارد که نقض شود.
گفت، جناح چپ بر سر ریاست مجلس [آینده]دچار اختلاف شدهاند و مجمع روحانیون [مبارز]، به خاطر کم شدن نفوذشان عصبانیاند. احساس میکنند، از شرکای چپ، به خصوص حزب مشارکت و لیبرالها رو دست خوردهاند. پیشنهاد داشت آقای کدیور عفو شود؛ چون چند ماهی بیشتر به آزادیاش نمانده است. معتقد است، بخش مهمی از آرای جناح چپ، به خاطر خود اوست که در اثر محاکمه و بازداشت و انتشار دفاعیاتش به وجود آمده و زندانی بودن او به ضرر نظام است. گفت، قصدش از پیشنهاد ملاقات با رهبری، توضیح این مطلب بوده و نه حل مشکل خود.
خاطرات هاشمی رفسنجانی: محسن، [سرپرست دفتر ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام]آمد. توضیحاتی در مورد نحوه شمارش آرا و اختلافی که با وزارت کشور دارند، داد. آقای [علی]لاریجانی، [رییس سازمان صدا وسیما]، تلفنی گفت، وزارت کشور در نحوه شمارش و اعلان آرا شیطنت میکند. به آقای تولایی گفتم، مراقبت نماید. قرار است، تعدادی از صندوقهایی که دو طرف روی آن حرف دارند، بازشماری شود. آقای تولایی گفت، همسر و مادرش به خاطر کمی رأی شما گریه کردهاند.