پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : آژانس فضایی روسیه امروز، سهشنبه، اعلام کرد که انتظار میرود فضانوردانی که به دلیل نشتی یک کپسول فضایی در ایستگاه فضایی بینالمللی گیر کرده بودند، در ماه سپتامبر یعنی یک سال پس از سفرشان به مدار، به زمین بازگردند.
به گزارش فیز، فضانوردان روسی دیمیتری پتلین(Dmitry Petelin) و سرگئی پروکوپیف(Sergei Prokopyev) و فرانک روبیو(Frank Rubio) فضانورد ناسا در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۲ با یک کپسول سایوز MS-۲۲ به ایستگاه فضایی بینالمللی پرواز کردند.
آنها قرار بود با همان فضاپیما به خانه برگردند، اما در اواسط ماه دسامبر این کپسول با آنچه مقامات فضایی ایالات متحده و روسیه معتقدند یک سنگ فضایی کوچک بوده است، برخورد کرد و نشت مایع خنککننده در آن آغاز شد.
روسیه قصد دارد یک فضاپیمای نجات به نام سایوز ام اس-۲۳ را در روز ۲۴ فوریه(پنجم اسفند) به فضا بفرستد.
پیش از این اعلام شده بود که این سه نفر قرار است در روز ۲۸ مارس سال ۲۰۲۳ به زمین بازگردند.
اما در روز سهشنبه، آژانس فضایی روسکاسموس روسیه در بیانیهای اعلام کرد که بازگشت آنها در حال حاضر برای ماه سپتامبر سال ۲۰۲۳ بوسیله سایوز MS-۲۳ برنامهریزی شده است.
روسکاسموس اعلام کرد که اقامت طولانی مدت در فضا که معمولا در ماموریتهای معمولی شش ماه به طول میانجامد، هیچ خطری برای سلامتی خدمه نداشته و افزود که آنها اخبار تمدید ماموریت را «مثبت» ارزیابی کردهاند.
در سال ۲۰۲۱، پیوتر دوبروف(Pyotr Dubrov) از روسیه و مارک ونده(Mark Vande) از ایالات متحده آمریکا نیز پس از تمدید ماموریت خود، یک سال را در ایستگاه فضایی بین المللی سپری کردند.
پرتاب کپسول نجات سایوز در اوایل این ماه به تعویق افتاد، زیرا یک فضاپیمای باری روسی دیگر که به ایستگاه فضایی بینالمللی متصل شده بود دچار نشتی مایع خنککننده شد که این نگرانیها را برانگیخت.
روسکاسموس در روز روز سهشنبه بر اساس عکسها و فیلمهایی که حفرههای قسمت بیرونی کپسول از جمله روی رادیاتور و صفحات خورشیدی را نشان میداد، اعلام کرد که این نشتی در اثر یک «برخورد بیرونی» ایجاد شده است.
روسیه از دهه ۱۹۶۰ از کپسولهای قدیمی اما قابل اعتماد سایوز برای انتقال فضانوردان به فضا استفاده میکند.
منبع: ایسنا