arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۵۵۳۷۷
تاریخ انتشار: ۴۱ : ۲۳ - ۱۳ دی ۱۴۰۰

عبدالغنی برادر: تصمیم گرفتیم با چهره‌های دولت قبلی، نظام طالبان را بدنام نسازیم

ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر طالبان گفته است: تصمیم گرفتیم که با آوردن چهره‌های دولت قبلی، نظام طالبان را "بدنام" نسازیم. برادر با متهم کردن چهره‌های دولت پیشین به فساد گفت: آن‌ها از "عادت خود به فساد و قتل و غارت نمی‌توانند دست بکشند".
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

بی بی سی: ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست وزیر طالبان گفته است: تصمیم گرفتیم که با آوردن چهره‌های دولت قبلی ، نظام طالبان را "بدنام" نسازیم.

 برادر پس از مدتی که کمتر در رسانه‌ها ظاهر می‌شد، در یک مصاحبه ویژه با تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترل طالبان گفت:"درجریان مذاکرات صلح با آمریکا در دوحه، آمریکا نام‌های افرادی در دولت قبلی را داده بود که با آنها دولت مشترکی بسازیم."

او گفت: "ما بین خود تصمیم گرفتیم که اعضای دولت قبلی که 'عادت به فساد ' دارند، نمی‌توانند در نظام ما وارد شوند، شمارشان چند نفر است، اما وارد شدن آنها تمام نظام را بدنام می‌کند."

آقای برادر با متهم کردن چهره‌های دولت پیشین به فساد گفت: آنها از "عادت خود به فساد و قتل و غارت نمی‌توانند دست بکشند".

ایجاد دولت فراگیر از همه اقوام، حقوق زنان و منع قتل و شکنجه نظامیان پیشین از جمله پیش شرط‌های جامعه جهانی برای به رسمیت شناخته شدن دولت طالبان است.

معاون نخست وزیر طالبان از کمک‌های بشردوستانه جهانی سپاس‌گزاری کرد اما گفت "کافی" نیست و باید دولت طالبان به رسمیت شناخته شود تا با کشورهای مختلف روابط اقتصادی و تجارتی برقرار کنیم.

او گفت: کابینه فعلی طالبان "سرپرست" (و موقت) است و در درازمدت فکر وارد کردن افراد دارای "استعداد و اهلیت" را به عنوان معاون یا وزیر داریم.

آقای برادر گفت: اکنون، طالبان گروه یا حزبی نیست بلکه به عنوان یک نظام است.

او اضافه کرد که در نظام طالبان "قوم اقلیت یا اکثریت" مطرح نیست.

"قتل و شکنجه نظامیان پیشین"

عبدالغنی برادر در پاسخ به سوالی در مورد گزارش‌های قتل و شکنجه افسران پیشین ارتش افغانستان گفت: تمام افراد دولت پیشین شامل عفو عمومی شده و طالبان "برنامه کشتن کسی را ندارد".

یک ماه پیش، سازمان دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی گفت که نیروهای طالبان از زمان تسلط بر کشور در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، با وجودی که "عفو عمومی" اعلام شد، بیش از ۱۰۰ افسر پلیس و اداره اطلاعاتی سابق را تنها در چهار ولایت اعدام یا ناپدید کرده‌اند.

با این حال، آقای برادر گفت: با سربازان حکومت پیشین "آشکارا زیاده‌روی نشده" است و اضافه کرد: اگر در بعضی موارد شخصی و پنهانی صورت گرفته باشد، عاملان آنها بازداشت شده‌اند، رهبر طالبان فرمان عفو داد و دوباره بر اجرای آن تاکید کرد.

او گفت که اکنون طالبان حاکمیت کامل بر افغانستان دارد و جبهه مقاومت ضد طالبان "حتی یک قریه" را در کنترل خود ندارد.

اما سخنگویان جبهه مقاومت ملی افغانستان از ادامه حضور خود در برخی ولایت‌ها از جمله پنجشیر و بغلان صحبت کرده اند.

کار و تحصیل زنان

عبدالغنی برادر گفت: همه حق آموزش دارند. او تعطیلی دانشگاه‌های دولتی را به دلایل "اقتصادی و اخلاقی" دانست و گفت که دولت طالبان دستور العمل آموزش زنان را تنظیم خواهد کرد.

در چهار ماهی که از تسلط طالبان بر افغانستان گذشته است، شماری از فعالان زن بارها در اعتراض به سیاست‌های طالبان تجمع کرده اند.

در همین حال، مت نادسن، معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان (یوناما) امروز با شماری از فعالان زن در کابل که برای حق کار و مشارکت اجتماعی خود مبارزه می‌کنند، دیدار کرد.

یوناما گفته است: "حقوق بشر هرگز نباید محدود شود. طالبان این مسئولیت را دارند که اطمینان بدهند افغانستان کشوری است که در آن حقوق بشر برای همه به طور یکسان تضمین می‌شود."

نظرات بینندگان