ایسنا: وزیر خارجه آمریکا بر حمایت کشورش از لیبی امن، یکپارچه، باثبات، دارای حاکمیت و دور از هر گونه دخالت خارجی تاکید کرد. وزرای خارجه آلمان، آمریکا، ایتالیا و فرانسه نیز تاکید کردند که برقراری ثبات در لیبی نیازمند برگزاری انتخابات در تاریخ مقررش، خروج مزدوران از این کشور و تمدید دوره ماموریت هیات سازمان ملل در لیبی است.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا پس از نشست وزارتی درباره لیبی که به پیشنهاد فرانسه و با حضور آلمان و ایتالیا در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد، با انتشار بیانیهای ضمن تاکید بر حمایت کشورش از انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی در تاریخ ۲۴ دسامبر اعلام کرد: واشنگتن از لیبی امن، یکپارچه، باثبات، دارای حاکمیت و دور از هرگونه دخالت خارجی حمایت میکند.
بلینکن در ادامه از رهبران لیبی خواست اقدامات لازم برای تضمین برگزاری انتخاباتی آزاد و شفاف، مطابق آنچه در متن نقشه راه گفتوگوی ملی لیبی آمده، از جمله توافق درباره چارچوبی قانونی برای آن را در پیش بگیرند.
همچنین وزیر خارجه آمریکا بر حمایت کشورش از اجرای آتشبس توافق شده در لیبی در اکتبر ۲۰۲۰ که طبق قطعنامه شماره ۲۵۷۰ شورای امنیت، شامل خروج تمامی نیروهای خارجی و مزدوران از خاک این کشور است، تاکید کرد.
او تمدید دوره فعالیت هیئت مستقل حقیقتیاب وابسته به شورای حقوق بشر سازمان ملل در لیبی را خواستار شد.
وزرای خارجه آلمان، آمریکا، ایتالیا و فرانسه نیز تاکید کردند که برقراری ثبات در لیبی نیازمند برگزاری انتخابات در تاریخ مقررش، خروج مزدوران از این کشور و تمدید دوره ماموریت هیئت سازمان ملل در لیبی است.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان پس از نشستی که این چهار وزیر در دفتر هیئت آلمان در سازمان ملل داشتند، اظهار کرد: وزرای خارجه در این نشست بر سه مساله اصلی برای برقراری صلح و ثبات در لیبی تاکید کردند.
ماس گفت: مساله اول لزوم برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری در تاریخ مقررش یعنی ۲۴ دسامبر آتی است، مساله دوم نیز عقبنشینی نیروهای خارجی و مزدوران از لیبی و موضوع سوم نیز تمدید فوری دوره ماموریت هیئت سازمان ملل در لیبی است.
وزیر خارجه آلمان افزود: مردم لیبی از سال گذشته دستاوردهای متعددی را محقق کردند که مهمترین آنها تشکیل دولت وحدت ملی، آتشبس، لغو تحریم نفتی و بازگشایی مسیر ساحلی بودند. اما همانگونه که اتفاقات نگرانکننده روز گذشته نشان دادند، این دستاوردها شکننده هستند و همه طرفهای موثر باید مسؤولانه رفتار کنند.