arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۰۸۱۷۲
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۵ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۹

میزان تجارت بین المللی ایران در سال ۹۹: ۶۰ میلیارد دلار

وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: تجارت بین‌المللی کشور در سال ۹۹ برابر با ۶۰ میلیارد دلار بود که در شرایط جنگ اقتصادی و شیوع بیماری کرونا نشانه عملکرد خوب دستگاه‌های مرتبط، واحدهای تولیدی و تجار ایرانی است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایرنا: «علیرضا رزم حسینی» در حاشیه آخرین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سال ۹۹، گفت: صادرات ایران در سال ۹۹ به حدود ۳۴ میلیارد دلار رسید و میزان واردات رقمی در حدود ۳۷ میلیارد دلار بود که بیشتر شامل کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید بوده است.

وی با اشاره به  تجارت بین‌المللی ۶۰ میلیارد دلاری افزود: در تولید وضعیت مناسبی داریم؛ روند تامین و ذخیره‌سازی کالاهای استراتژیک و اساسی و همینطور نهاده‌های تولید همچنان ادامه دارد و با همکاری خوبی که بانک مرکزی در زمینه تامین ارز انجام داده ، اقدامات لازم برای تامین و واردات کالاهایی که مربوط به وظایف و مسئولیت وزارت صمت است، در حال انجام است.

امهال بدهی ارزی تولیدکنندگان

رزم حسینی با استناد به مصوبه ستاد اقتصادی دولت مبنی بر امهال بدهی ارزی تولیدکنندگان تصریح کرد: به دلیل تفاوت ارزی که اتفاق افتاد، واحدهای تولیدی تحت فشار بودند که بر اساس درخواست شورای هماهنگی بانک‌ها و پیگیری ستاد، این تصمیم در راستای کمک به تولید کنندگان در ستاد اقتصادی دولت تصویب شد.

رشد ۷ درصدی بخش صنعت/ برگشت یک هزار و ۵۰۰ واحد به چرخه تولید

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به رشد تولید در ۲۹ رشته تولیدی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار بانک مرکزی، رشد صنعتی ایران در ۱۱ ماه گذشته به بیش از هفت درصد رسیده است و پیش بینی می‌کنیم در آمار نهایی سال ۹۹، این رقم به ۷.۵ درصد افزایش پیدا کند.

رزم حسینی در بخش دیگر صحبت‌های خود، اجرای سیاست جدید رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان را در افزایش برگشت ارز به کشور موثر دانست و اظهار داشت: مختار بودن صادرکننده برای برگرداندن ارز در سامانه نیما و یا از طریق واردات کالاهای مشخص شده توسط وزارت صمت و یا واگذاری ارز به واردکننده دیگر، نه تنها منجر به افزایش برگشت ارز به کشور شده است که واردات مواد اولیه تولید نیز افزایش پیدا کرده است و امیدواریم در سال آینده شاهد رونق بیشتری در تجارت بین‌المللی باشیم.

وی عملکرد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در سال ۹۹ را خوب توصیف کرد و گفت: در سال جاری تعداد ۱۸ نشست در سطح ملی برگزار شد که ۱۴ جلسه آن در پنج ماه اخیر برگزار شد و بیش از ۲۷۰ مصوبه در ستاد به تصویب رسید که ۶۰ درصد آن‌ها اجرا شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در حدود هزار و ۵۰۰ واحد غیرفعال و راکد تولیدی در سال ۹۹ به چرخه تولید برگشت، افزود: در سال ۱۴۰۰ علاوه بر اقدام در راستای رفع موانع تولید بر حوزه تسهیل روند تولید و همینطور برای روان‌سازی صادرات و واردات تمرکز بیشتری خواهد شد.

 

نظرات بینندگان