پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وزیر مشاور دولت امارات عربی متحده در امور خارجه در توجیه اقدام کشورهای محاصرهکننده در نادیده گرفتن بخشی از مطالبات از قطر گفت که بر این باور است، این شروط سقف موضع کشورهای محاصرهکننده در آن زمان بوده است.
به گزارش فارس، پس از شرکت «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس در عربستان سعودی و آشتی با کشورهای محاصرهکننده دوحه، «انور قرقاش» وزیر مشاور دولت امارات عربی متحده در امور خارجه در گفتگو با شبکه «سیانان» به سؤالی درباره نادیده گرفتن سیزده خواسته کشورهای محاصرهکننده از قطر پاسخ داد.
چهار کشور عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر، پنجم ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک خود با قطر را قطع کردند و ضمن محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور، سیزده شرط از جمله کاهش روابط با تهران، تعطیلی شبکه الجزیره و قطع حمایت از اخوانالمسلمین و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را برای از سرگیری این روابط تعیین کرده بودند.
انور قرقاش در گفتگو با سیانان در ارتباط توافق امضاء شده (توافق العلا) در نشست روز گذشته سران شورای همکاری خلیج فارس گفت: «این ایده تلاشی است برای ایجاد قواعدی بهمنظور عدم مداخله و توافق بر سر مسائلی که همه ما با آن دست و پنجه نرم میکنیم از جمله افراطیگری و تروریسم که اینها هم جزء لاینفکی توافق هستند».
قرقاش ادامه داد: «ما مطمئنیم و با اشتیاق به آینده چشم دوختهایم؛ اما همانطور که میدانید برای مطمئن شدن، این موضوع باید آزمایش شود. ما به کار با یکدیگر برای حرکت رو به جلو امیدواریم و مطمئنیم که چنین شکاف تخریبکنندهای که آن را تجربه کردیم، تکرار نخواهد شد آن هم با همکاری شفاف برای حل این مسائل».
این مقام اماراتی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره اینکه برای شروط سیزدهگانه چه اتفاقی افتاد؛ شروطی که چهار کشور (عربستان سعودی، امارات، بحرین و مصر) آن را تعیین کردند مثل تعطیلی شبکه [قطری]«الجزیره» و بستن پایگاه نظامی ترکیه و کاهش همکاری دوحه با ایران، گفت: «خوب، بار دیگر، همانطور که میدانید، از نظر من، این چیزی بود که همیشه میگفتیم اینکه این سیزده خواسته میتوانم بگویم سقف موضع مذاکراتی [ما]در آن زمان بود. من بر این باورم که آنچه امروز بدان دست پیدا کردهایم خط مشی کلی بود؛ خط مشی که اساسا در روابط میان کشورهای عضو این سازمان، شورای همکاری خلیج [فارس]، حکمفرماست. در مورد مصر نیز [این کشور]از اعضای اتحادیه عرب است بنابراین من میتوانم این را خط مشی کلی برای چگونگی پیشرفت این رابطه بنامم».
انور قرقاش افزود: «فکر میکنم ما از این موضوع بسیار راضی هستیم و میخواهیم بر آن تکیه کنیم. ما میخواهیم به آینده بنگریم و بر این موضوع تکیه کنیم».
چهل و یکمین نشست سران شورای همکرای خلیج فارس به میزبانی عربستان سعودی بعد از نزدیک به چهار سال تنش و قطع کامل روابط بین محور ریاض (امارات، بحرین و مصر) با قطر روز سهشنبه برگزار شد و بنا به درخواست شاه سعودی این نشست به احترام تلاشهای سلطان سابق عمان و امیر سابق کویت برای پایان دادن به این تنش و خصومت، نشست سران سلطان قابوس و امیر صباح نام گرفت.
کشورهای شرکت کننده در این نشست بعد از پایان آن بیانیهای را منتشر کردند. «نایف فلاح الحجرف»، دبیر شورای همکاری خلیج فارس این بیانیه را قرائت کرد.
در نشست روز گذشته، «جرد کوشنر»، مشاور ارشد «دونالد ترامپ» و «آوی برکوویتس»، دستیار رئیسجمهور آمریکا و «برایان هوک»، مشاور ویژه وزارت خارجه این کشور حضور داشتند و همچنین «سامح شکری» وزیر خارجه مصر حضور داشتند.