پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نتایج مطالعات انجام شده در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای اسکاتلند نشان میدهد که ساکنان محلههای فقیرنشین بیش از سایرین در معرض ابتلا به نوع حاد بیماری کووید-۱۹ قرار دارند و شمار جانباختگان ناشی از کرونا نیز در میان این افراد بیشتر است.
به گزارش یورونیوز؛ نخستین مطالعه سراسری در اسکاتلند که توسط محققان دانشگاههای ادینبورگ و گلاسگو انجام شده، حاکیست احتمال بستری شدن بیماران کمدرآمد و بیبضاعت مبتلا به کووید-۱۹ در بخش مراقبتهای ویژه بیشتر بوده و به همین دلیل ظرفیت این بخشها در محلههای فقیرنشین با ضریب اشغال بیشتر مواجهاند که نشان دهنده لزوم سرمایهگذاری و توسعه بیشتر بخش مراقبتهای ویژه در این مناطق است.
نتایج این تحقیق که در نشریه پزشکی لانست منتشر شده، به ارزیابی تاثیر زندگی در یک منطقه فقیر، چه از نظر امکانات زندگی و چه از نظر سطح درآمد ساکنان آن، بر شدت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ پرداخته است.
بر پایه این نتایج، از مجموع ۷۳۵ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ که بین ماههای مارس و ژوئن گذشته در بخشهای مراقبتهای ویژه در سراسر اسكاتلند بستری شدهاند، یک چهارم بیماران جزء قشر۲۰ درصد محرومتر جامعه بودهاند؛ در حالی که قشر۲۰ درصد مرفهتر تنها ۱۳ درصد در مجموع بیماران بستری شده در بخش مراقبتهای ویژه سهم داشتهاند.
همچنین میزان مرگ و میر در میان فقرای بستری شده با وجود لحاظ عوامل سن، جنسیت و سابقه بیماری به طور قابل ملاحظهای بالاتر بوده است.
نظیر لون، محقق ارشد دانشگاه ادینبورگ، در خصوص نتایج این تحقیق میگوید:«سکونت در مسکن بیامکانات، استفاده بیشتر از حمل و نقل عمومی و عدم توان مالی برای تحمل بیکاری مجموعه عللی هستند که موجب شیوع بیشتر بیماری کووید-۱۹ در میان فقرا میشود؛ یافتهای که باید مبنای مبارزه درست با این بیماری قرار گیرد.»
جوآن مک پیک، محقق ارشد دانشگاه گلاسگو نیز معتقد است که نتایج این تحقیق باید برای مقابله با تشدید نابرابریهای اقتصادی به عنوان رویکرد عملی برای مبارزه با بیماریهای همهگیر مدنظر قرار گیرد.