صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف اعلام کرد: رهبران جهان قول دادهاند که توزیع واکسن کووید-۱۹ عادلانه خواهد بود و یونیسف نیز در سال آینده تقریبا دو میلیارد دوز واکسن کووید-۱۹ را به کشورهای در حال توسعه ارسال خواهد کرد.
به گزارش رویترز، یونیسف گفت که با بیش از ۳۵۰ شرکت هواپیمایی و باری برای تحویل واکسن و یک میلیارد سرنگ به کشورهای فقیر مانند بوروندی، افغانستان و یمن به عنوان بخشی از برنامه کوواکس (COVAX)، برنامه جهانی تخصیص واکسن کووید-۱۹ با همراهی سازمان بهداشت جهانی (WHO) همکاری میکند.
اتلوا کدیلی، مدیر بخش تامین یونیسف در بیانیهای گفت: "برای این همکاری ارزشمند تا حد زیادی اطمینان حاصل خواهد کرد که ظرفیت حملونقل کافی برای این عملیات تاریخی و بزرگ وجود دارد. "
هدف کوواکس با همکاری گروه سازمان بهداشت جهانی، واکسن گوی (GAVI) و ائتلاف ابتکارات آمادگی همهگیر این است که دولتها را از احتکار واکسنهای کووید-۱۹ منصرف کرده و بر روی اولین واکسیناسیونهای هر کشور تمرکز شود.
در نشست G۲۰، رهبران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان متعهد شدند که از توزیع عادلانه واکسنها، داروها و آزمایشهای کووید-۱۹ اطمینان حاصل کنند تا کشورهای فقیرتر نادیده گرفته نشوند.
براساس اظهارات سازمان بهداشت جهانی حتی قبل از ابتلا به بیماری همهگیر ۲۰ میلیون نوزاد از دسترسی به واکسنها برای نجات از بیماریهای جدی، ناتوانی و مرگ محروم بودند.
این بخش یونیسف که با سازمان بهداشت پان آمریکن و انجمن حمل و نقل هوایی بین المللی همکاری دارد، میگوید: "ما برای آماده سازی تحویل دوزهای واکسن کووید-۱۹، سرنگ و تجهیزات محافظتی شخصی برای محافظت از کارگران خط مقدم در سراسر جهان نیازمند همکاری همگانی هستیم."
نقش یونیسف با کوواکس بیانگر نقش آن به عنوان بزرگترین خریدار واکسن در جهان است. این سازمان گفت که سالانه بیش از دو میلیارد دوز واکسن برای ایمنسازی معمول و پاسخ به شیوع از طرف تقریبا ۱۰۰ کشور تهیه میکند.
تولیدکنندگان دارو و مراکز تحقیقاتی در سرتاسر جهان در حال تولید واکسن کووید-۱۹ هستند، آزمایشهای جهانی گستردهای بر روی چندین نامزد انجام شده که شامل دهها هزار شرکتکننده است.
شرکت فایزر (Pfizer) و بیو ان تک(BioNTech) میتوانند مجوز اضطراری ایالات متحده و اروپا را برای واکسن کووید-۱۹ خود دریافت کنند و نتایج آزمایش نهایی آنان نشان داده است که میزان موفقیت این واکسنها ۹۵ درصد است و هیچ عارضه جانبی جدی ندارند.
هفته گذشته شرکت مدرنا (Moderna) دادههای اولیه واکسن خود را منتشر کرد که نشان دهنده اثربخشی ۹۴.۵ درصدی این شرکت است.
این دو واکسن، با فناوری RNA (mRNA) ساخته شده و این موفقیت، امیدها را برای پایان دادن به همهگیری که تعداد زیادی از افراد را از بین برده و ویرانگر اقتصاد و زندگی روزمره است را افزایش میدهد.
منبع: ایسنا