ویکتور شلهوب در العربی الجدید نوشت: اعلام عادی سازی روابط بین بحرین و اسرائیل، برای واشنگتن غافلگیر کننده نبود. چرا که از یک سو آمریکا شدیدا درگیر انتخابات است و از سوی دیگر، این عادی سازی را پیش بینی میکرد و میدانست که پس از امارات، نوبت به بحرین میرسد.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: این مساله عادی سازی در شرایط فعلی که ترامپ در نزدیکی انتخابات قرار دارد، میتواند برگ برندهای برای وی باشد تا بتواند در رقابت با جو بایدن از آن استفاده کند.
میدانیم که راست گرایان آمریکایی، بویژه پیروان کلیسای انجیلی در جنوب آمریکا، ستون اصلی حامی ترامپ هستند، با قدرت پشت اسرائیل ایستاده و از هر آنچه باعث تقویت جایگاه آن در منطقه عربی شود، حمایت میکنند. بنابراین، سیاست میتواند وابسته به شرایط، به نامزد کمک کرده یا به زیان او باشد. بر این اساس، میتوانیم دلیل تلاش ترامپ برای سوق دادن هر چه بیشتر دولتهای عربی برای ایجاد پلهای ارتباطی با اسرائیل و کنار گذاشتن دشمنی با آن را درک کنیم. همچنانکه رئیس جمهور ایالات متحده در حال حاضر روی عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل، تا قبل از رسیدن موعد انتخابات، متمرکز شده است، به این اعتبار که چنین اقدامی میتواند یک روزنه بزرگ ایجاد کند، چرا که عربستان نماد مهمی در بین ملتهای عربی و اسلامی است و میتواند با عادی سازی روابط خود با اسرائیل، کمک بزرگی به ترامپ کند.
در همین رابطه، منابع دیپلماتیک مصر در گفتگو با العربی الجدید از تماسهای مکرر بین مسئولان دولت ترامپ و نظام مصر، در راستای تلاش برای رسیدن به راه حلی جهت پایان دادن به محاصره قطر از سوی چهار دولت عربی، خبر دادند.
به گفته این منابع، دولت فعلی آمریکا تلاش میکند تا قبل از انتخابات، روی تعدادی از پروندههای بحرانها در منطقه خاورمیانه کار کرده و بر شانس ترامپ برای پیروزی، بیفزاید، چرا که اوضاع اقتصادی و تاثیرات منفی بحران کرونا در آمریکا، دولت ترامپ را بر آن داشت تا به موفقیت در پروندههای خارجی فکر کند، از این رو، به توافق بین امارات و اسرائیل کمک کرد، در بحران لیبی تاثیر مهمی در تسهیل مذاکره بین طرفهای درگیر داشت و تلاش کرد از افزایش نقش روسیه در لیبی، جلوگیری کند.
منابع دیپلماتیک مصر تصریح میکنند که وزیر خارجه آمریکا و داماد او دیدارهایی را با سران پنج کشور عربی قطر، امارات، عربستان، بحرین و مصر، انجام دادند، تا بتوانند بحران سه ساله در مورد تحریم قطر را حل کنند. این منابع تاکید میکنند که دولت ترامپ به دنبال دستاورد تازه و تحریم بیشتر ایران از طریق صلح خلیج فارس است و پس از گذشت سه سال از شروع بحران، موضع مصر در قبال قطر نرمتر شده، اما در نهایت، مساله مربوط به کمترین حد از تفاهمها بین قاهره و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس است. منابع مصری بر این عقیده اند که شاید در شرایط فعلی رسیدن به راه حل نهایی و قاطعی برای بحران خلیج فارس، محال باشد، اما امکان دست یابی به یک توافق اساسی که ضامن آتش بس بین طرفهای مختلف باشد، را ممکن میدانند.
بر همین اساس، آمریکا پیشنهاد داده است تا دولتهای تحریم کننده قطر، در مورد برخی اقدامات قاطع خود علیه این کشور، تجدید نظر کنند، تا زمینه برای شروع مذاکرات گسترده میان این دولتهای عربی فراهم شود.