arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۷۰۱۹۹
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۵ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
در گفتگو با «انتخاب»؛

نقد شکوری راد به حکم اخراج درون جبهه اصلاحات: کسی نمی‌تواند خود را متولی تعیین هویت اصلاحات بداند / اظهار پشیمانی از روحانی ضربه دوم اصلاح‌طلبان به خودشان است / فاصله گرفتن روحانی از اصلاح‌طلبان باعث سرخوردگی در بدنه این جریان شد

شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد درباره این جمله که «اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌توانند روی دو صندلی بنشینند»، گفت: مشخص است فردی که اصلاح‌طلب است باید تعهدش را نسبت به معیارهای اصلاح‌طلبی حفظ کند، نمی‌تواند خودش را اصلاح‌طلب بداند اما روی کرسی اصولگرایی بنشیند یا اینکه بعد از رسیدن به کرسی قدرت، اصولگرا و محافظه‌کار شود. به اسم اصلاح‌طلبی از مردم رأی بگیرد ولی وقتی روی صندلی نشست، محافظه‌کار بشود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

علی شکوری‌راد هرگونه برچسب زدن به افراد را در درون جریان اصلاحات، ناپسند دانست و گفت: هیچ کس نمی‌تواند در درون اصلاحات خود را متولی مرزبندی و تعیین هویت بداند.

دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در گفت‌وگو با «انتخاب»، افزود: اینکه بگوییم برخی افراد اصلاح‌طلبان دست‌آموز هستند و باید بروند به خاستگاه‌شان بیپوندند را درست نمی‌دانم و برچسب زدن به افراد را نمی‌پسندم. افراد خودشان را معرفی می‌کنند، ممکن است ما با نظرشان مخالف باشیم ولی لزومی ندارد به آنها مارک بزنیم.

متن مصاحبه تفصیلی «انتخاب» با شکوری را را اینجا بخوانید

شکوری‌راد تأکید کرد: من با دسته‌بندی اصلاح‌طلب‌ها موافق نیستم و فکر می‌کنم این کار علی‌العموم نفعی ندارد؛ ولی منکر این هم نیستم که به‌هرحال همه اصلاح‌طلب‌ها هم یکدست نیستند. اصلاح‌طلب‌ها تفاوت‌هایی با هم دارند و هر کسی با درک خود از تفاوت‌ها ممکن است به‌زعم خودش دسته‌بندی‌هایی داشته باشد ولی اینکه ما این دسته بندی‌ها را به رسمیت بشناسیم و آن را مبنا و ملاک رفتارهای درونی خود قرار دهیم، از نظر من پسندیده نیست.

وی با تأکید بر اینکه «اصلاح‌طلبی متولی مرزبندی و تعیین هویت ندارد که بخواهد این کار را انجام دهد»، اضافه کرد: اگر کسی می‌گوید اصلاح‌طلب است؛ لزومی ندارد او را نفی کنیم بلکه باید افکارعمومی فرصت داشته باشند درباره او قضاوت کند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به اینکه قطعا اصلاح‌طلب‌ها با هم تفاوت‌هایی دارند که نمی‌توان آن را انکار کرد، گفت: با وجود این تفاوت‌ها، کسی متولی این نیست که این تفاوت‌ها را دسته‌بندی کند و روی آن اسم بگذارد؛ اگر کسی این کار را بکند نظر خودش را گفته ولی این به فرهنگ سیاسی اصلاحات تبدیل نمی‌شود؛ فقط در حد نظر یک فرد است.

وی با تأکید بر اینکه «خاتمی هرگز اصلاح‌طلبان را دسته‌بندی نمی‌کند»، تصریح کرد: متر و معیار عملی در بحث اصلاحات خود آقای خاتمی است و ما ایشان را به عنوان محور قبول داریم اما ممکن است کسی در درون جبهه اصلاحات، آقای خاتمی را به عنوان محور قبول نداشته باشد؛ او ادبیات خودش را دارد و ما هم ادبیات خودمان را داریم. ادبیات سیاسی ما در رابطه با اصلاح‌طلبی مبتنی بر رویکردهای اصلاحی سیدمحمد خاتمی است.

شکوری‌راد در پاسخ به اینکه «ارجاع‌ها به سیدمحمد خاتمی، با نقد شخص‌گرایی روبه‌روست»، توضیح داد: منظور ما شخص خاتمی نیست بلکه تفکر آقای خاتمی است که تاکنون اصالت و صلابت خود را نشان داده و دچار اعوجاج و نوسان نیست. این تفکر بر هویت یک شخص به نام سیدمحمد خاتمی تطبیق پیدا کرده و حالا ما آن تفکر را که بر قامت یک شخص نشسته و مشی قابل اتکا و قابل پیش‌بینی دارد، محور اصول خود قرار داده‌ایم.

دبیرکل حزب اتحاد ملت، با اشاره به تئوری هسته سخت اصلاحات که از سوی سعید حجاریان بعنوان راهکاری برای حراست از مرزهای اصلاحات مطرح شده، گفت: فهم من از هسته سخت اصلاحات که آقای حجاریان تعریف می‌کند این گونه است که مجموعه‌ای است که مطالبات اصلاح‌طلبانه را بدون اغراض شخصی و یا حزبی، یا ناخالصی مطرح می‌کند. این می‌شود هسته سخت اصلاحات و این دایرمدار اصلاحات می‌شود. ما این را در شخص آقای خاتمی متجلی می‌دانیم و فکر می‌کنیم آقای خاتمی صحیح‌ترین مشی و حرکت اصلاح‌طلبانه را از خود نشان داده است.

اگر رهبری نبودند، اصولگرایان اعتراضات 96 و 98 را تا سرنگونی روحانی پیش می‌بردند

وی درباره این جمله که «اصلاح‌طلبان دیگر نمی‌توانند روی دو صندلی بنشینند»، گفت: مشخص است فردی که اصلاح‌طلب است باید تعهدش را نسبت به معیارهای اصلاح‌طلبی حفظ کند، نمی‌تواند خودش را اصلاح‌طلب بداند اما روی کرسی اصولگرایی بنشیند یا اینکه بعد از رسیدن به کرسی قدرت، اصولگرا و محافظه‌کار شود. به اسم اصلاح‌طلبی از مردم رأی بگیرد ولی وقتی روی صندلی نشست، محافظه‌کار بشود.

شکوری راد، خاستگاه این جمله و مطالبه را بیشتر مربوط به دولت دوم حسن روحانی دانست و توضیح داد: «آقای روحانی در دوره اول یک کاندیدای اصولگرای معتدل بود. اصلاح‌طلبان از کاندیدای اصلاح‌طلب معتدل خود گذشتند و از او حمایت کردند چون فکر می‌کردند در ساختار سیاسی موجود، یک اصولگرای معتدل بهتر می‌تواند اهداف حداقلی اصلاح‌طلبی را که مطالبات جامعه می‌دانستند، تأمین کند. بر اساس این ایده، پشت سر آقای روحانی رفتند و این ایده انصافا در دوره اول نتیجه‌بخش بود. آقای روحانی برجام را جلو برد و فضا برای فعالیت اصلاح‌طلب‌ها بازتر شد ولی در مرحله دوم، اصلاح‌طلب‌ها از ابتدا آقای روحانی را به‌عنوان کانددیدای خود معرفی کردند و سراغ دیگری نرفتند. البته در آن زمان آقای روحانی هم مذاکره‌ای به این معنا که تعهدی به کسی بدهد با ما نداشت؛ اگر مذاکره‌ای صورت می‌گرفت، معلوم نبود نتیجه آن تعهد دادن آقای روحانی باشد و بعد از آن معلوم نبود ما چه خواهیم کرد و در واقع هیچ آلترناتیوی وجود نداشت؛ بنابراین مجبور بودیم از آقای روحانی حمایت کنیم، اما با این انتظار ذهنی که آقای روحانی قدر این حمایت را می‌داند و سیاست‌های درست دولت اول خود را با گرایش بیشتری به اصلاح‌طلبی دنبال خواهد کرد ولی نتیجه برعکس شد؛ یعنی آقای روحانی به جای اینکه این رویه را دنبال کند، از اصلاح‌طلبان فاصله گرفت و این باعث سرخوردگی در بدنه اصلاح‌طلبان شد.»

دبیرکل حزب اتحاد ملت ادامه داد: وقتی اصلاح‌طلبان انتقاد از روحانی را آغاز کردند، بستری فراهم شد که جناح اصولگرا تصور کرد الان وقت خوبی است برای زدن روحانی. شش ماه بعد از انتخابات اردیبهشت ۹۶، به دلیل رویگردانی اصلاح‌طلب‌ها از آقای روحانی که ناشی از عملکرد بد وی در آن شش ماه بود، اصولگراها به این طمع افتادند که آقای روحانی را سرنگون کنند. جرقه اولیه حوادث دی ۹۶ را اصولگرایانی زدند که خواهان شروع یک حرکت به منظور ساقط کردن دولت بودند ولی خب جریان‌های دیگر وارد شدند و کنترل اوضاع از دستشان در رفت و آنها در هدایت اعتراضات به حاشیه رفتند و حرکتی که آغاز کرده بودند تبدیل به شورش علیه نظام شد. در آبان سال ۹۸ هم باز اصولگراها بودند که می‌خواستند از آن اتفاق برای سرنگونی روحانی استفاده کنند که رهبری جلویشان ایستاد و اگر رهبری نبود، اغتشاشات را تا سرنگونی آقای روحانی پیش می‌بردند.

وی با بیان اینکه «در دوره دوم آقای روحانی، سر اصلاح طلب‌ها به سنگ خورد و دچار سرخوردگی شدند»، گفت: همین باعث شد این بحث‌ها پیش بیاید؛ اما آیا اصلاح‌طلب‌ها اشتباه کردند؟ من معتقدم در هر دو دوره، حمایت از روحانی درست بود؛ هم در سال ۹۲ که تدبیر بسیار جالبی به کار بردند و بابت آن مدال تدبیرمی‌گیرند و بار دوم هم به دلیل اینکه خطا نکرده و از آقای روحانی عبور نکردند. اما برآوردشان اشتباه بود که آقای روحانی انتظارات ذهنی آنها را پاسخ خواهد داد. هنوز هم من فکر می‌کنم سیاست اصلاح‌طلب‌ها در قبال دولت روحانی همچنان که رسما همین است، باید «اتحاد و انتقاد» باشد و بزرگترین اشتباه این است که اصلاح‌طلب‌ها از حمایت از روحانی ابراز پشیمانی کنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در پایان تصریح کرد: اگر اصلاح‌طلبان ضربه اول را از بی‌توجهی روحانی به انتظاراتشان خورده‌اند، اظهار پشیمانی از دولت روحانی ضربه دومی خواهد بود که این بار به دست خود اصلاح‌طلبان به آنها وارد خواهد شد. ما حتما باید تا پایان دوره از آقای روحانی حمایت کنیم و به او برای غلبه بر شرایط سخت جدید که با روی کار آمدن مجلس یازدهم شکل گرفته، کمک کنیم. تا ببینیم سرنوشت انتخابات بعد چه می شود!

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
1
فعلا برو‌ آب خنک تو بخور
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
1
حیف جوونیم که با شماها راه اومد و با شماها داشت سقوط میکرد. خدا رو شکر که تفکر بازرگان و طالقانی و مصدق منو‌ از شر شما آسوده کرد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
1
اگرکسی بفکرحل مشگل مردم بویژه ازدواج جوانان عزیز که سن متوسط انها بالای سی سال است هنوزدرمنزل پدرومادرزنده گی میکنند چون توان تشکیل خانواده ندارندپس بنابراین هرحزبی بتواندخدمت خالصانه برای این عزیزان قدم برداردثواب دنیا واخرترانصیب خودکرده است لطفاخواهشااین نظررامنعکسنمابیید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
1
4
اصلاح طلبان مسخره ترین جریان سیاسی جهان هستند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
3
پشت پا به مردم دیگه کافیه.
صحبت نادری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
3
1
نظر آقای شکوری راد کاملا درست و منطقی است و دقیقا همین موارد پیش آمد که ایشان بدرستی اشاره کردند
جبارزاده
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۲۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
3
سلام اقای شکوری راددررابطه با اقای خاتمی اغراق نمیکنید؟؟؟ رفتار اقای خاتمی را در۷۸ وسایرموارد پیش امده بررسی کردی وخودشخص اقای خاتمی خیلی تمایل دارند به یک تدارکاتچی تا رییس جمهور ودرحسرت ان هستندایا الان خاتمی کاندیدبشود چقدررای میاورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۱
0
2
با اعتماد به شما روحانی کلاه گشادی بر سر ما گذاشت.رای دهندگانش را رها کرد به همین راحتی به آن ها پشت کرد و رفت پی اهدافش.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
1
4
دیگه کارت اصلاح طلبان سوخت و حتی مردم از نخبگان هر دو جناح فراتر رفتند.
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
0
2
واقعا فاجعه است که شخصی چون جناب شکوری راد عنوان میکند " اگر اصلاح طلبها از پیشتیبانی از آقای روحانی اظهار پشیمانی کنند بزرگترین اشتباه است".
با این اوصاف این افراد هیچگاه نمی خواهند بپذیرند که اشتباه کرده اند.
امیر راستگفتار
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۰۲
2
3
حرف جدید چی داری برا گفتن؟ بیش از بیست ساله که دارین همین حرفها رو تکرار میکنین و حاصلش صفر بوده! شما خودت بالشخصه در جایگاهی که نشستی رضایت داری" اگر هم بالاتر بری که چه بهتر! اما مردم چی که با این حرفهای امثال شما باید نونشون رو تو خون بزنن!
محور اصلاحات هر چی هست کسی در اون نمیتونه دخل و تصرف کنه اما جماعتی بنام اصلاح طلب که قسمتی از یک نمایشنامه کثیف شدند برا مردم تموم شده است!
نظرات بینندگان