پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا با اشاره به اینکه آگهیهای جعلی دریافت وامهای کمبهره در فضای مجازی ترفند کلاهبرداران سایبری است، گفت: به آگهیها و تبلیغاتی ازقبیل دریافت وام آسان، برنده شدن در قرعهکشیها و غیره اعتماد نکنید چراکه بیشتر این تبلیغات کذب است.
به گزارش ایسنا سرهنگ مصطفی نوروزی افزود: در بررسی پروندههای تشکیل شده در پلیس فتا مشاهده میشود افراد کلاهبردار با انتشار آگهیهای جعلی واگذاری وام بدون بهره و یا تسهیلات بانکی با سود کم به کلاهبرداری از هموطنان میپردازند که با تحقیقات انجام شده این پلیس تعدادی از این نمونه آگهیها که با سوءاستفاده از نیاز مردم و جلب اعتماد آنها، اقدام به کلاهبرداری می کردند، شناسایی شدند و اقدامات تکمیلی پلیس و قضایی در حال پیگیری است.
نوروزی خاطرنشان کرد : کلاهبرداران در این ترفند با فروش امتیاز وامهای مختلف کم بهره مانند ازدواج، سپرده و غیره اقدام به اخذ مبالغی تحت عنوان پیش پرداخت یا بیعانه حق ثبت نام و کارمزد از طعمههای خود می کنند و در نهایت دیگر پاسخگوی مالباختگان نیستند.
وی در ادامه گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند که هویت افراد در فضای مجازی کاملاً ناشناخته است و بههیچوجه به آگهیها و تبلیغاتی ازقبیل دریافت وام آسان، برنده شدن در قرعهکشیها و غیره اعتماد نکنند چراکه بیشتر این تبلیغات کذب است.
رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا تصریح کرد: صرفاً به علت اینکه فروشنده، اطلاعات شخصی یا اطلاعات حساب بانکی خود را ارائه کند، دلیل کافی برای اعتماد به او نیست و امکان دارد از اوراق هویتی فرد دیگری سوءاستفاده کرده و یا حتی کارت حساب بهصورت اجارهای باشد.
نوروزی ادامه داد: در سایتهای ارائه خدمات و تبلیغات، آگهیهایی با عنوان فروش امتیاز وام مشاهده میشود که در صورت تماس قربانیان عنوان میشود فرد متقاضی مبلغی را باید پرداخت و به عنوان ضامن وام نیز مدارک را پر کند. بعد از مدتی قربانی به بانک مراجعه میکند و متوجه میشود که پروندهای تشکیل نشده و مدارک بهصورت صوری بوده است. لذا تا زمانی که فرد فروشنده امتیاز وام را نمیشناسید به هیچ وجه ریسک خرید امتیاز وام را قبول نکنید.
رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا ناجا هشدار داد : هموطنان به هیچ عنوان به این گونه تبلیغاتی که در فضای مجازی به خصوص در سایت های آگهی محور یا شبکههای اجتماعی میشود ، اعتماد نکنند، چرا که بانکها هیچگونه تبلیغاتی در فضای مجازی برای فروش وام یا تسهیلات بانکی ندارند.
نوروزی توصیه کرد: شهروندان بهتر است جهت دریافت هرگونه تسهیلات از مسیر قانونی و اصلی آن یعنی مراجعه به بانک و تشکیل پرونده براساس شرایط اعلامی بانکها و مؤسسات مالی معتبر اقدام و از خرید و فروش تسهیلات در فضای مجازی خودداری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا وی از عموم مردم خواست: ضمن جدی گرفتن هشدارهای سایبری پلیس در صورت مواجهه با موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش گزارشات مردمی گزارش کنند.