arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۳۷۴۵۵
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۵ - ۰۱ فروردين ۱۳۹۹

کشف روش دفاعی سیستم ایمنی بدن در برابر کووید 19

محققان استرالیایی با بررسی آزمایش‌های خونی که از یک زن مبتلا به کووید 19 گرفتند، دریافتند که سیستم ایمنی بدن همانند واکنشی که با بیماری آنفولانزا نشان می‌دهد، عمل می‌کند و همین مساله باعث بهبود فرد می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محققان استرالیایی با بررسی آزمایش‌های خونی که از یک زن مبتلا به کووید 19 گرفتند، دریافتند که سیستم ایمنی بدن همانند واکنشی که با بیماری آنفولانزا نشان می‌دهد، عمل می‌کند و همین مساله باعث بهبود فرد می‌شود.

 محققان استرالیایی دانشگاه ملبورن موفق شدند، واکنش سیستم ایمنی بدن را از یكی از اولین بیماران كروناویروس جدید در استرالیا پیدا کنند كه نشان‌دهنده توانایی بدن در مبارزه با این ویروس و بهبودی از عفونت را نشان می‌دهد.

محققان انستیتوی عفونت و ایمنی پیتر دوئرتی (Doherty) در یک پروژه مشترک با دانشگاه ملبورن و بیمارستان رویال ملبورن دست به آزمایش‌هایی برای به دست آوردن واکنش سیستم ایمنی بدن و روش دفاعی آن در برابر ویروس کرونا زدند. آن‌ها در چهار دوره زمانی از یک زن سالم حدوداً چهل‌ساله مبتلا به بیماری کووید 19 که دارای علائم خفیف تا متوسط بوده، آزمایش خون گرفتند.

اگر بیماری کووید 19 توسط ویروس کرونای جدید در یک فرد سالم ایجاد شود، سیستم ایمنی قوی بدن با انواع سلول‌های مختلف، مشابه آنچه در آنفلوانزا صورت می‌گیرد، عمل کرده و باعث بهبودی فرد می‌شود. این ‌یک گام مهم برای درک آنچه باعث بهبودی بیماری کووید 19 بیماران می‌شود، است.

به گفته دکتر اونه نگوین (Oanh Nguyen) این نخستین بار است که تحقیقاتی راجع به شناسایی دقیق واکنش سیستم ایمنی بدن نسبت به ویروس کرونا انجام می‌شود. دکتر نگوین در این رابطه می‌گوید: «ما با استفاده از دانشی که در طول سال‌های زیادی از مشاهده پاسخ‌های سیستم ایمنی بیماران مبتلا به آنفولانزا به‌دست‌آمده، استفاده کردیم و آن را با واکنش سیستم ایمنی بدن بیمار مبتلا به کووید 19 مقایسه کردیم.

سه روز بعد از بستری شدن این بیمار در بیمارستان، تعداد زیادی از سلول‌های ایمنی بدن او را مشاهده کردیم که غالباً نشانه‌ای از بهبودی در هنگام عفونت آنفولانزای فصلی را نشان می‌دهد، بنابراین پیش‌بینی کردیم که بیمار در سه روز بهبود پیدا کند و این اتفاق افتاد.»

این پژوهشگران و مبارزان خط مقدم جنگ با ویروس کرونا، آماده انجام تحقیقات در مورد بیماری‌های عفونی در حال ظهور هستند و با کمک انستیتوی عفونت و ایمنی پیتر دوئرتی توانستند با سرعت بیشتری تحقیقات خود را به انجام رسانند. ‎این مبارزان و پژوهشگران همچون سیستمی هستند که طیف گسترده‌ای از نمونه‌گیری‌های بیولوژیکی را در صورت بروز شیوع بیماری‌های عفونی جدید و غیرمنتظره که دقیقاً کووید 19 در استرالیا نمونه‌ای از آن است، آغاز می‌کنند.

دکتر تواراجان (Thevarajan) گفت: «وقتی بیماری کووید 19 ظهور کرد، ما پیش‌ازاین پروتکل‌هایی را در دست داشتیم تا بتوانیم به‌سرعت با جزئیات کامل به ویروس و سیستم ایمنی بدن شروع به فعالیت کنیم. ما پیش‌ازاین در تعدادی از بیمارستان‌های ملبورن مستقرشده‌ایم، اکنون قصد داریم تا این مبارزان و پژوهشگران را به‌عنوان یک سیستم مطالعه ملی معرفی کنیم.»

این تیم با همکاری پروفسور کاترین کدزریسکا (Katherine Kedzierska) استاد دانشگاه ملبورن به همراه رئیس آزمایشگاه موسسه دوئرتی و یک محقق برجسته ایمونولوژی آنفلوانزا در جهان، توانستند پاسخ سیستم ایمنی بدن را که منجر به بهبودی موفقیت‌آمیز کووید 19 می‌شود، پیدا کنند. امکان دارد این مسئله منجر به پیدا کردن یک واکسن مؤثر در درمان این بیماری شود.

پروفسور کدزریسکا در این رابطه می‌گوید: «ما نشان دادیم که اگر بیماری کووید 19 توسط ویروس کرونای جدید در یک فرد سالم ایجاد شود، سیستم ایمنی قوی بدن با انواع سلول‌های مختلف، مشابه آنچه در آنفلوانزا صورت می‌گیرد، عمل کرده و باعث بهبودی فرد می‌شود.

این‌یک گام مهم برای درک آنچه باعث بهبودی بیماری کووید 19 بیماران می‌شود، است. می‌توان از روش‌های ما برای درک پاسخ‌های سیستم ایمنی بدن در گروه‌های بزرگ‌تر کووید 19 استفاده کرد و همچنین درک اینکه نبود یا نقص چه چیزی باعث مرگ برخی از بیماران می‌شود، می‌تواند به درمان بیماران کمک کند.»

دکتر تواراجان اعلام کرد: «برآوردهای فعلی نشان می‌دهد که بیش از 80 درصد موارد کووید 19 خفیف تا متوسط ​​است و درک پاسخ سیستم ایمنی بدن در این موارد خفیف، تحقیقات بسیار مهمی به‌حساب می‌آید.

ما امیدواریم که بتوانیم کار خود را در سطح ملی و بین‌المللی گسترش دهیم تا دریابیم که چرا برخی از افراد در اثر بیماری کووید 19 جان خود را از دست می‌دهند. این می‌تواند به پیدا کردن سرعت واکنش سیستم ایمنی بدن در این بیماری و دیگر بیماری‌های نوظهور همه‌گیر کمک کند.»

این تحقیقات و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله طبیعت طب (Nature Medicine) به چاپ رسیده و قابل‌دسترس است.

 

سیناپرس

نظرات بینندگان