وزیر بهداشت همچنین ضمن گلایه از مردم به علت جدی نگرفتن کرونا، گفت: متاسفانه در چنین شرایط سختی، مردم همراهی کافی نمیکنند؛ مراکز خرید غلغله است و ترافیک و ایاب و ذهاب مردم را همانند قبل در سطح شهر شاهدیم؛ انگار نه انگار چنین اتفاقی رخ داده است.
به گزارش «انتخاب»، وزیر بهداشت ضمن تشریح برنامه بسیج ملی کرونا برای شناسایی زودهنگام افراد مبتلا و اجرای آزمایشی این برنامه در ۴ استان، گفت: به دنبال اجرای این برنامه در استانهای قم و گیلان، در چند روز گذشته موج ورودی بیماری نسبت به خروج آن در این دو استان منفی شده و اکنون در گیلان و قم به نقطهای رسیدهایم که امواج طوفانی بیماری را نداریم.
سعید نمکی در تشریح برنامه بسیج ملی کرونا که با همکاری بسیج و سازمانهایی نظیر نظام پزشکی، نظام پرستاری و سایر دستگاهها اجرا میشود، گفت: این طرح با استفاده از بستر پرونده الکترونیک سلامت و ارتباط با خانوادهها در جهت بیماریابی کرونا انجام میشود.
وی با اشاره به حضور ۱۲ کارشناس ارشد سازمان جهانی بهداشت در کشور طی چند روز گذشته و استقبال آنها از طرح بسیج ملی کرونا در ایران، گفت: آنها اعلام کردند که اگر این طرح اجرا شود میتواند به عنوان الگو و مدل موفق برای دنیا ارایه شود. آنها نیز اصرار داشتند که اگر بتوانیم بیماران را در اولین مرحله گرفتاری تشخیص داده و از چرخش آنها در جامعه پیشگیری کنیم، افراد مرتبط با آنها را شناسایی و ایزوله کنیم و آموزشهای لازم را ارایه دهیم، زنجیره انتقال بیماری را قطع خواهیم کرد.
نمکی با اشاره به لزوم افزایش سرعت تشخیص افراد علامتدار بیماری، ادامه داد: بر همین اساس تعداد آزمایشگاههای تشخیص کرونا در کشور در این هفته به ۵۰ آزمایشگاه رسید و هفته دیگر به ۷۰ آزمایشگاه خواهد رسید. در این راستا بخش خصوصی مورد وثوقمان نیز به این چرخه خواهند پیوست تا به این ترتیب افراد در مرحله اول بیماری تشخیص داده شده و ایزوله شوند و به این ترتیب از آلودگی سایرین جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: در این طرح ورود و خروج افراد مشکوک و آلوده جداسازی شده و با مسیر خاصی که تعریف کردیم این افراد با یکدیگر هیچ اختلاطی نخواهند داشت. همچنین بار تراکم بیمارستانها کم خواهد شد.
وزیر بهداشت گفت: این طرح با مدیریت استانداران و روسای دانشگاههای علوم پزشکی و بقیه سازمانها اجرا میشود. این طرح در چهار استان کشور آغاز شد و نتایج مطلوبی در این چند روز گرفتیم. قرار بود پس از ارزیابی نتایج، به کل کشور تعمیم یابد.
وی ادامه داد: برهمین اساس این طرح در استانهای گیلان، قم و نقاط دیگری که شروع شد، در چند روز گذشته موج ورودی بیماری نسبت به خروج آن منفی شده است و اکنون در گیلان و قم به نقطهای رسیدهایم که امواج طوفانی بیماری را نداریم و همکاران ما در این دو سه روز به آرامش نسبی بعد از آن طوفان رسیدند.
وزیر بهداشت افزود: ما در دو سه روز گذشته ۳.۵ میلیون نفر را ارزیابی کردیم و در بین این افراد ۱۲۰۰ نفر را شناسایی کردیم که باید تحت مراقبت قرار گیرند و در این بین فقط ۲۷۰ نفر بستری شدند و حدود ۲۷۰۰ نفر افرادی که با آنها ارتباط داشتند را نیز شناسایی کردیم که تحت مراقبت قرار گرفتند. بنابراین در ۴۸ ساعت گذشته توانستیم افراد پرخطر را شناسایی و از چرخش آنها جلوگیری کنیم.
وی در پایان صحبتهایش گفت: امروز نشستی از طریق ویدئو کنفرانس با استانداران، روسای دانشگاهها و فرماندهان بسیج داشتیم که مواردی را مطرح کردند و ما نیز طرح را توضیح دادیم. در روزهای آتی نیز معاون بهداشت وزارت بهداشت پیشرفتهای ناشی از اجرای این طرح را اطلاع رسانی خواهد کرد.
گلایه شدید وزیر بهداشت از مردم: برخیها نفس همکاران ما را گرفتند و خودشان را هم به زحمت انداختند
سعید نمکی ضمن گلایه از مردم به علت جدی نگرفتن کرونا گفت: گلهمندی بسیار شدیدی دارم؛ برخی نفس همکاران ما را گرفتند و خودشان را هم به زحمت انداختند. چقدر باید این حرف را به مردم زد و خواهش کرد؟ امسال یک سال استثنایی است و شاید یک بار در قرن این اتفاق برای دنیا افتد و سازمان جهانی بهداشت پاندمی اعلام کند.
وی ادامه داد: متاسفانه در چنین شرایط سختی، مردم همراهی کافی نمیکنند، در مراکز خرید غلغله است و ترافیک و ایاب و ذهاب مردم را همانند قبل در سطح شهر شاهدیم. انگار نه انگار چنین اتفاقی رخ داده است. مردم به صورت عادی در سطح شهر میگردند؛ در حالی که باید با امسال به عنوان یک سال استثنایی، طور دیگری برخورد کرد.
نمکی با اشاره به جنب و جوش و رفتوآمد شهری و بین شهری در ایران در مقایسه با کشورهایی که به لحاظ فرهنگی با ما فاصله دارند و از ما دورتر هستند ولی موارد را رعایت میکنند، گفت: آنها همه چیز را رعایت میکنند و مسافرتها و رفت و آمدشان در حد صفر و ماندن در خانه در حد ۱۰۰ در صد است، مگر در موارد ضروری و با هماهنگی دولتی. اما اینجا همه سفر میروند، به هرکجا بخواهند رفتوآمد کرده و خرید میکنند.
تصویب محدودیتهای جدید ترددی
وزیر بهداشت با اشاره به تصویب محدودیتهای جدید ترددی در جلسه بعدی ستاد با رئیس جمهور گفت: باید در خروجی شهرها کیت بگذاریم و هر مورد مشکوکی را بلافاصله به محلی که تعیین کردهایم و جریمه سنگینی را برای افرادی که میدانند آلودهاند و یا مشکوک به بیماری هستند تعیین کنیم تا جریمه این ندانم کاری و نافرمانی اجتماعی را بپردازند که آن را هم انشاءاله تعیین میکنیم. اگر مردم میخواهند سینی در سفره هفت سین اضافه کنند آن سین سلامتی است.
مردم ما در قعر فرهنگ قرار دارند.
به خودتون بگو همیشه طلبکارن
اما مسوولین هم متاسفانه دیوارهای دفاعی این ویروس را یکی بعد از دیگری نادیده گرفتن آقای وزیر چرا و چرا دادا و بیداد نکردین موقع شیوع این ویروس در چین؟
چرا حضرات را توجیه نکردین ؟
چرا قم را قرنطینه نکردین ؟
....
اقایون واقعا بی تقصیرن.
والا راست میگم!
از خداوند مهربان تمنا داریم که این وزیر لایق و فهمیده رو کمک کنه که انشاالله با همکاری همکارانش بزودی کرونا رو در کشور ریشه کن کنه.
مشکل اصلی بی عقلی عمومیه.
رطب خورده چون منع رطب کند!!!!
و کارمند جماعت بدید تا نیان بیرون .این ژست های طلبکارانه همبزارید کنار حناتون رنگی نداره
در هیچ جای دنیا با خواهش و تمنا مردم را در خانه نگه نمی دارند
در ایتالیا که مهد فرهنگ اروپاست با اجبار و زندان و جریمه و تعطیلی ادارات و کارخانجات مردم را فرنطینه کردند. در چین نیز همینطور
شما ادارات را تعطیل نکردی، بانکها را تعطبل نکردی، کارخانجات را تعطیل نکردی بعد هم از مردم گله داری؟
قرنطینه با خوتهش و تمنا نمی شود بلکه قاعده دارد
مردم ایران حتما دلیلی دارند که از مسئولین فرمان نمی برند.اگر برای درخواست حق طبیعی مردم ایران از چوب و چماق و اسلحه استفاده نمی شد اکنون برای چنین بحرانی مسئولین روی ان را داشتند که به زور متوسل شوند.
ثانیا هم گفته مهد فرهنگ اروپا! چه ربطی به ایران داره پروفسور!! که تو زود غیرتی میشی!
جلوی خونه من یه پارکه چندین روزه از پنجره نگاه میکنم یه بچه را هم ندیدم اونجا بازی کنن اکثر مردم تا جای ممکن دارن رعایت می کنن ولی کسی که بهش گفتن اگه سرکار نیایی اخراجی و تنها راه درامدش همون کار بخور و نمیره چیکار کنه، کسی که با رانندگی و هزار کار روزمزد داره زندگی می گذرونه چیکار کنه.
فکر کنین پولی برای خرید مایحتاجتون ندارین و بیرونم خطر کرونا وجود داره شما باشین میمونین تا از گرسنگی تلف بشین؟
اینا همش فرافکنی و شونه خالی کردن از مسئولیته اگه خیلی دوست دارین مردم بیرون نیان شهرا مثل چین قرنطینه کنین و فکر مایحتاج مردمی که تو خونه موندن و بکنین بعد کسی بیرون اومد هر کاری لازم بود باهاش بکنین
اول جلو صدا و سیما رو بگیرید که تبلیغات تخفیف فروشگاه های زنجیره ای رو پخش میکنه !!!!!!!
جهت قرنطینه و نرفتن مردم دولیت بایستی اقدام کند در چین و .. غذا و .. را در هر محله پخش می نمودند دولت و حکومت می خواهد هم هزینه برای مردم نکند و هم مردم بیرون نیایند خرید
1- جهت عدم استفاده از کارت بنزین و .. کلا بتوان با کارت جایگاه داران بنزین 1500 برای یک ماه زد
2- بیمه و حتی کسری از مالیات کارفرمایان و مغازه داران را جهت یک الی دوماه ببخشند تا در صورت تعطیلی هر بنگاه حداقل بتوانند حقوق کارگران را بدون کم و کسر بدهند
3- مالیات و بیمه قشر کارگر و کارمند را برای دو ماه از حقوق کم نکنند و حداقل 50 % یا کل آن را ببخشند .
4- هزین آب و برق و گاز همه مشترکان را برای دو ماه ببخشند و می توانند یارانه را بجایش دو ماه ندهند
مواد غذایی باقیمت بسیار کم در هر محله توزیع مثلا گوشت 50 هزار تومان مرغ 5 هزار تومان و ... کمی از کیسه مبارک هزینه کنند تا مردم بدانند هزینه زندگیشان کمتر می شود و دوماه آینده گرسنگی نخواهند کشید
دولتی که هیچ چی رو رعایت نمیکنه مردمش هم همونطور میشن.
این وسط خوب اومدی ها که جریمه سنگین !!!! اینجوری کلی درامد داره برای دولت
اقایون برن کیش مردم هم که تعطیل نشن، بیمارستانها هم پذیرش نکنن این بیماری گستره بشه و بی درمان شما هم فقط هی جریمه کنید
این طرح شما باید هم الگویی باشه برای جهان و مطمئناخیلی ها ازش استقبال می کنن یعنی طرح شعار و حرف محور ،همه چی ارومه ،ما چقدر خوشبختیم و.....
را ویروس کرونا فرا گرفت بی کفایتی خودتان رو گردن مردم نیاندازید
همش توی تلویزیون اعلام می کردید
مردم باور کزدن
افرادی که میدانند آلودهاند و یا مشکوک به بیماری هستند خیلی که هنر کنند بتوانند در این وانفسای کمبود امکانات با بیماری خود مقابله کنند و به طور معمول در خروجی شهرها پیدا نمیشوند. شما لطف کنید و کیتهایتان را به جای گذاشتن در خروجی شهرها به مراکز درمانی کشور بدهید تا به افرادی که آلودهاند و یا مشکوک به بیماری هستند و با پای خودشان به این مراکز درمانی مراجعه کرده اند به دلیل کمبود کیت جواب رد ندهند و آنها را از سر باز نکنند.
چاره ای نیست!
- ممنوعیت تردد
ممنوعیت سفر
جریمه سنگین برای عدم رعایت
- ممنوعیت با نیروی نظامی نه با کارمند راهداری که به مرگ تهدید میشه
قرنطینه برای جنگ جهانی اوله !!!!
خوب مردم دارند کارشون رو میکنند شما هم کارتو درست انجام بده
برای پزشکان و پرستاران لوازم تامین کردی!!!!
برید تو شهرهای کوچک ببینید چه خبره حتی برای کادر درمانی هم لوازم پیشگیری بیماری وجود نداره
وای بر شما از این همه سهل انگاری و بی تفاوتی
به جتی پاسخگویی طلب کار هم هستید آقای وزیر
وزیر ظاهرا از اوضاع زیرمجموعه خود بی خبر است که با این توپ پر مردم را تهدید می کند. ایشان پاسخ دهد که چه تضمینی ایجاد کرده است که اگر کسی احساس کرد که مشکوک است و به مراکز مراجعه کرد، به او پاسخ سربالا ندهند؟
با این همه فشاری که روشون هست بهتر از مردم خیلی از کشورای ثروتمند دنیا دارن رفتار میکنن. ندیدی بقیه چطوری سر دسمال توالت و ... به جون هم افتادن؟
مردم رو بدبخت کردین، 80 درصد مردم برای روزی همون روزشون باید تلاش کنن. بمون خونه تو خرج زندگیشون رو میدی؟
مردم را اذیت می کنید . تحقیر می کنید . توهین می کنید . دروغ می گویید . هزینه حماقت ها و بی عرضگی های خودتان را بر گردن مردم انداخته اید .
الان هم بعد از افتضاحی که با تداوم دروغهایتان به بار آورده اید ، متحیر رفتار مردم هستید و مردم را مقصر می دانید ؟؟؟!!!!!!!!
حرف تا عمل راه زیاد است
یا شما نمی توانید کاری انجام بدهید تا نمی خواهید
اگه نمی توانید کنار بروید تا شخص دیگری کاری انجام دهد
اگر نمی خواهید که ( بقینا همین است) خدا فقط به دادمان برسد
با توجه به اینکه همه ژن خوب ها با پارتی و سفارش اومدن بالا ،متاسفانه مدیریت بحران هایی این چنینی با دکترا های پولی و سفارشی به جایی نمی رسه .و مردم عادی هم مثل من می فهمیم که کار از کار گذشته
چرا تا همین اواخر می گفتند شایعه است؟
چرا خبر رسان ها را تحت تعقیب قرار دادند
مادرآمدروزانه وحداقلی داریم.اصلاکارپیچیده ای نیست
خجالت بکشین
بی شرمی هم حدی داره
بی حیایی حدی داره
ازین مردم نجیب تر و حرف گوش کن تر هم مگه داریم ؟!
این شمایی که گند زدی تو همه چیز با اون همه حرف نادرست و رفتار های بی کفایتی ...
کی بود میگفت از آنفولانزا خطرناکتر نیست ؟!
شما چه تمهیداتی برای مردم در نظرگرفتین که از خونه در نیان؟ هزارتا کار میشه کرد. من اگر وزیر بودم به جای این ژستهای بی ارزش، میگفتم
1- رایزنی میکردم که مالیات سال آینده مغازه دارن پوشاک و مشاغلی که باید با طیف گسترده کار کنند 90 درصد بخشوده شود.
2-ایستگاه سیار برای کنترل و غربالگری در سطوح شهرهای آلوده با کمک امکانات شهرهایی که کمتر آلوده شده اند میذاشتم .
3- فیلمهایی از شرایط بیمارستانی و وخیم (به صورتی که افکار عمومی جریحه دار نشه و باعث نگرانی نشه )پخش میکردم .
4- به مدت دو ماه فیلترهای مربوط به شبکه های اجتماعی رو با همکاری وزیر ارتباطات و مقامات بالادستی حذف میکردم
5-اقدامات انجام شده رو روزانه از طریق یک شبکه جداگانه به اطلاع مردم میرساندم و در ارائه آمار شفافیت به خرج میدادم
6- نقشه پیش بینی گسترس ویروس در کشور رو از طریق کار کارشناسی و مدیران میانی تهیه میکردم و اقدامات پیشگیرانه رو در اولویت قرار میدادم
7- درصد وامهای بانکی برای افرادی که دچار مشکلات فروش در بازار شده اند رو حذف میکردم یا به حداقل میرسوندم .
8- به شرکتهایی که توان ساخت تجهیزات تنفسی دارند و از طریق پارکهای علم وفناوری معرفی می شوند امکانات کامل و وام در نظر میگرفتم .
9- شروع به جذب پرستاران افتخاری با درآمد بالا میکردم و یک برنامه آموزش فشرده یکماهه برایشان در نظر میگرفتم که بتوانند کمک دست همکاران پرستار باشند. فکر میکنم حداقل بین 2 تا 3 هزارنفر باید برآورد شوند .(نیاز به بررسی دارد.)
10- کانونهای اساسی گسترس ویروس در مناطق مختلف شهرها رو به مردم معرفی میکردم و در بعضی از نقاط با همکاری نیروی انتظامی محدودیتهای تردد رو بلافاصله عملیاتی میکردم.
11- ماسک و وسایل شستشو رو با قیمت تمام شده یا با 5% سود از طریق شهرداری ها در سطح شهر به صورت گسترده به مردم تحویل میدادم.
12- بلافاصله با همکاری نیروی انتظامی و پلیس راه، شماره ماشینهایی که بومی منطقه نباشند یا از مناطق پرخطر اقدام به سفر کرده اند رو شناسایی و حداقل جریمه 500 هزارتومان به بالا برایشان اس ام اس میکردم .( برای یکماه آینده فعلا فقط).
13- در ورودی و خروجی شهرهای درگیر ماشینها رو از طریق کارواشهای دستی ضدعفونی میکردم.( با همکاری شهرداری ها)
14- سریعا یک بودجه بندی برای موارد فوق و اقدامات دیگر که باید انجام شود رو برای تامین به مقامات ارشد ارائه میکردم. (خصوصا اینکه ایران مقرر شده است وام بین المللی بگیرد)
15- یک کانال تلوزیونی راه اندازی میکردم ( در یک هفته ) یا از ظرفیت کانالهای تلوزیونی متفرقه استفاده سیستم نظام پیشنهادات رو برای اخذ خرد جمعی مردم راه اندازی میکردم و به افرادی که پیشنهادات قابل قبولی داشتند رقم های قابل توجه جایزه در نظر میگرفتم.
16- شرکتها و ادارات رو مجبور میکردم به صورت روزانه با تب سنج گزارش تب سنجی کارکنان رو به اداره کار یا وزارتخانه یا .... ارسال کنند. ( به صورت اجباری) یک شرکت 300 نفری حداکثر در 4 ساعت توسط یکنفر میتواند تب سنجی شود.
17- با رئیس جمهور صحبت میکردم هر دو روز اقدامات عملی انجام شده رو به مردم گزارش دهند ( درطی یک گزارش 20 دقیقه ای)
18- تیم هایی به کشور چین فرستاده و تجارب آنها رو به صورت برنامه های تلوزیونی به مردم نشان میدادم .
19- به مدت دو ماه یارانه سلامت پرداخت میکردم (برای خرید اقلام بهداشتی)
20- بلافاصله تیزرهای جذاب تلوزیونی برای راهنمایی و آموزش کودکان باهمکاری شرکتهای خصوصی تهیه میکردم و به صورت مرتب به جای تبلیغات تلوزیونی پخش میکردم.
و هزارتا کار دیگه....
افسوس که وزیر نیستم....!
از پرسنل بهداشتی در ستاد مرکز بهداشت شمال هستم اونجا حتی دستگاه حضور وغیاب هنوز به شکل انگشتی هست حتی الکل هم کنارش نیست مرخصی ها تا دیروز لفو بود حتی شیفتی نکردن در حالی که با یه تدبیر اندیشی صحیح می شد پرسنل رو شیفتی کنن و کارها هم انجام بشه سطح رعایت در پایین ترین سطح درد یکی دوتا نیست
وقتی مدیران ما که پزشک هم هستند اینقدر بی اهمیتن و بعد از کلی فکر کردن تازه ساعات کاری رو کم کردن واقعا چه فایده این یه مجموعه کوچکه چه انتظاری از مردمه تا زمانی که این سوءمدیریتها رو واریم هیچ امیدی نیست دیگه به اخر خط رسیدیم انقدر حرص خوردیم که دیگه حوصله ای نمونده
مسئول قرنطینه قم مردمند؟
مسئول تهیه مقدمات تجهیزات پزشکی مردمند ؟
کسی که گفت از شنبه همه چی به روال عادی برمیگردد مردم بودند؟
کسانی که میگفتند حتی یک مورد مشکوک کرونا مشاهده نشده مردم بودند؟
کسی که در 13 بهمن از هتل اسپیناتال به قرنطینه منتقل شد توسط مردم بود ؟