پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : وبگاه شبکه «سی. اِن. اِن» امروز (چهارشنبه) در یادداشتی به بررسی تحولات اخیر حول سیاست خارجی آمریکا پرداخته و نوشت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور ایالات متحده در اولین روز از سال جدید میلادی، که سال انتخاباتی در این کشور نیز هست، با دو بحران در سیاست خارجی مواجه شده است.
در ابتدای این یادداشت ضمن اشاره به تنشهای اخیر آمریکا با عراق و کره شمالی، آمده است: «تقابل ایالات متحده با ایران بعد از ورود معترضان عراقی به مجموعه سفارتخانه آمریکا در بغداد در پی حمله هوایی به گروه شبهنظامی با 25 کشته، به سطوح خطرناک جدیدی رسید».
نویسنده سی.اِن.اِن همچنین به اظهارات تهدیدآمیز «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی مبنی بر رونمایی از سلاح راهبردی جدید و احتمال مواجه شدن واشنگتن با اقدام شوکآور پیونگیانگ، نوشت: «اگر منظور او (کیم) آزمایش یک موشک قارهپیما با قابلیت حمل کلاهک هستهای به آمریکا باشد، روابط دوستانه دیپلماتیک او با ترامپ ممکن است به زودی به تقابل جدید و خطرناک ترانس-پاسیفیک تبدیل شود».
بامداد امروز بود که «کیم جونگاون» رهبر کره شمالی ضمن اشاره به آماده داشتن یک «سلاح راهبردی جدید» برای رونمایی، به آمریکا هشدار داد در صورت ادامه سیاستهای خصمانه با «اقدام شوکآور» پیونگیانگ روبرو خواهد شد.
این شبکه آمریکایی سپس این بحرانهای جدید در سیاست خارجی ترامپ در سال جدید را به انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا مرتبط کرده و توضیح میدهد: «این چالشهای نوظهور برای رئیسجمهور، این احتمال را ایجاد کرده که انتخابهای جنجالی وی در سیاست خارجی طی سه سال اول کشورداری او، میتواند زمانی که به دنبال رأی برای دومین دور [از ریاستجمهوری] است او را عذاب دهد».
سی.اِن.اِن با بیان اینکه کنار آمدن با چنین تنشهای فزایندهای به سیاست استوار دیپلماتیک و رهبری ظریف یک رئیسجمهور نیاز دارد، ادامه میدهد: «اولین نگرانی ترامپ، ایران است... با این حال ترامپ از هماکنون به شکل خطرناکی خود را در توئیتر پیروز نشان داده و رهبری خودش را با دولت [باراک] اوباما بعد از حمله به سفارتخانه آمریکا در بنغازی در سال 2012 مقایسه کرد».
این یادداشت به نقل از تحلیلگران مینویسد: «منتقدان [سیاستهای ترامپ] از مدتها قبل هشدار داده بودند که تصمیمات نمایشی مرتبط با ایران و کره شمالی، آشکارا برای جلو بردن دیدگاههای سیاسی شخصی ترامپ بوده و ارزیابی عاقلانهای از اهداف سیاست خارجی آمریکا نبودند که این امر میتواند نهایتا نتیجه معکوس دهد».
نویسنده سی.اِن.اِن با بیان اینکه دولت کنونی واشنگتن امیدوار است بعد از خروج از توافق هستهای و احیای تحریمها و در پیش گرفتن کارزار فشار حداکثری، نظام ایران فرو بپاشد یا به پای میز مذاکرهای برای توافق فراگیرتر برگردد، اما تاکید میکند: «برخلاف برخی از تظاهراتهای ضد دولتی در چند دهه اخیر [در ایران]، بسیار از تحلیلگران معتقد هستند که هیچ نشانهای از سقوط نظام [ایران] نیست».
این شبکه آمریکایی، رویکرد افراطی ترامپ را باعث «جسورتر شدن» ایران در منطقه دانسته و توضیح میدهد: «در واکنش به سیاست آمریکا که توسط تندروهایی چون مایک پامپئو وزیر خارجه تدوین شده، ایران نیز فعالیتهای هستهای را از سر گرفت».
این در حالی است که سفارتخانه آمریکا در بغداد از صبح سهشنبه به صحنه اعتراضات ضد آمریکایی تبدیل شد. تظاهراتکنندگان برای اعتراض به حمله هوایی اخیر آمریکا به مقرهای الحشد الشعبی در شهرستان «القائم» در استان «الانبار» مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند.