arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۹۴۹۳
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۹ - ۰۲ دی ۱۳۹۸

«شی» در دیدار با «آبه»؛ چین و ژاپن نباید یک‌دیگر را تهدید قلمداد کنند

رئیس‌جمهور چین در دیدار با نخست‌وزیر ژاپن گفت دو کشور نباید یک‌دیگر را تهدید قلمداد کنند و باید از فرصت پیش‌‌آمده برای گسترش روابط استفاده کنند
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین، روز دوشنبه در دیدار با «آبه شینزو» نخست‌وزیر ژاپن گفت، دو کشور نباید یک‌دیگر را تهدید قلمداد کنند.

به نوشته روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست»، شی در این دیدار گفت ژاپن و چین باید از فرصت‌های پیش‌آمده برای توسعه بیشتر روابط استفاده کنند.

شی گفت: «جهان متحمل تغییرات چشمگیری است که در قرن گذشته هرگز دیده نشد. هرچه اوضاع پیچیده‌تر می‌شود، نیاز به حفظ آرامش راهبردی بیشتر می‌شود».

وی افزود دو ملت باید همکاری‌‌ها را گسترش داده و اعتماد دوجانبه را افزایش دهند تا رابطه‌ای امنیتی بر اساس اصول احترام متقابل ایجاده کرده و با مسائل حساس را به‌طور صحیح برخورد کنند.

شی در ادامه گفت: «هر دو ملت باید به این اجماع سیاسی پایبند باشند که چین و ژاپن شرکای یک‌دیگر هستند نه تهدید. در راستای روحیه تبدیل رقابت به هم‌سویی، چیم و ژاپن می‌توانند توسعه متدوام روابط دو جانبه را در مسیر صحیح تقویت کنند».

آبه هم با توجه به‌ این‌که حدود حدود ۲۵ هزار ژاپنی در هنگ‌کنگ زندگی می‌کنند، در این دیدار از پکن درخواست کرد در برابر اعتراضات در این منطقه خویشتنداری کند.

اختلافات عمده چین و ژاپن شامل مناقشات مرزی در دریای جنوب چین و مسائل حل نشده بین دو کشور از زمان جنگ جهانی دوم است.

آبه پس از این دیدار به استان «سینکیانگ» چین سفر می‌کند تا در نشستی سه‌جانبه با حضور «مون‌ جائه این» رئیس‌جمهور کره جنوبی و «لی که چیانگ» نخست‌وزیر چین شرکت کند.

«ما ژائو شو» معاون وزیر خارجه چین روز پنجشنبه در مورد این جلسه سه‌جانبه گفت: «حفظ صلح و ثبات شبه جزیره کره و تلاش برای راه‌حل سیاسی موضوع این منطقه، مورد توجه چین، ژاپن و کره جنوبی است.»

امروز (دوشنبه) شی با مون جائه این نیز دیدار داشت. مون در این دیدار از چین به‌خاطر نقش مهمی که در مسئله شبه‌جزیره کره ایفا کرده، قدردانی کرده است.

اگرچه در این دیدارها مسائل مختلف اقتصادی و همچنین موضوع تنش میان سئول و توکیو مطرح خواهد شد اما به نظر می‌رسد که مسئله کره شمالی در راس دستور کار این جلسات باشد.

همزمان با نزدیک شدن به موعد ضرب‌الاجل رهبر کره شمالی به آمریکا برای پایان دادن به سیاست‌های تحریمی خصمانه واشنگتن، دولت پیونگ‌یانگ هفته قبل با قطع امید تلویحی از مذاکره با آمریکا، گفت واشنگتن دیگر چیزی برای ارائه به ما در مذاکرات ندارد.

کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم‌های شدید شورای امنیت قرار گرفته و با وجود ورود به مذاکرات اتمی با کره شمالی، آمریکا و متحدان غربی‌اش همچنان تأکید دارند که تمام تحریم‌ها باید تا خلع سلاح اتمی پیونگ‌یانگ پابرجا بماند.

از سوی دیگر، توکیو و سئول از زمان جنگ جهانی دوم بر سر پرداخت غرامت جنگی اختلاف دارند. اکتبر ۲۰۱۸ (مهرماه ۱۳۹۷) دادگاه عالی کره جنوبی طی حکمی دو شرکت «نیپون استیل» و «سومیتومو متال» ژاپن را به پرداخت جریمه ۱۰۰ میلیون وون (۸۸ هزار دلاری) را جریمه کرد.

مقام‌های دولت و فعالان تجاری در ژاپن ضمن رد حکم دادگاه عالی کره جنوبی اظهار داشتند که این موضوع قبلاً در معاهده ۱۹۶۵ امضا شده بین توکیو و سئول که باعث از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور شد، رفع شده است.

ژاپنی‌ها اندکی بعد اعلام کردند در پاسخ به این ادعاها، محدودیت‌هایی بر روی صادرات محصولات دارای تکنولوژی پیشرفته مانند چیپ‌های حافظه و تلفن‌های همراه هوشمند تولید کره‌جنوبی اعمال خواهد کرد. همان روز دولت کره‌جنوبی، سفیر ژاپن در سئول را احضار کرد. اختلافات میان دو کشور تا جایی پیش رفت که معاهده دوجانبه اشتراک‌ گذاری اطلاعات نظامی بین این دو کشور در معرض لغو قرار گرفت.

منبع: فارس
نظرات بینندگان