پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرکل ثبت احوال استان اصفهان و دبیر شورای راهبردی جمعیت استان اصفهان گفت: نرخ رشد جمعیت در اصفهان به 0.97 درصد رسیده است که نشان میدهد وضعیت جمعیتی این استان مطلوب نیست.
به گزارش ایرنا حسین غفرانی روز روز سهشنبه در شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی هماهنگی وقایع حیاتی استان اصفهان افزود: پس از انفجار جمعیتی در سال 65 با برنامههای اجرایی پیشگیری از تولد، میزان زاد و ولد با کاهش روبهرو شد.
وی تعداد موالید ثبت شده استان در سال 95 را معادل 85 هزار نفر، در سال 96 معادل 80 هزار و 556 نفر و در سال 97 معادل 73 هزار و 143 نفر اعلام کرد و افزود: این تعداد در پنج ماهه اول سال جاری به 26 هزار نفر رسید در حالی که انتظار میرفت در این مدت حداقل 32 هزار تولد ثبت شود.
غفرانی ادامه داد: باید برای برون رفت از این وضعیت، راهحل مناسب را جستجو کرد و با بسیج امکانات در این حوزه از جمله ظرفیت خیرین، سمنها و فرهنگسازی و حساسیتزایی توسط اصحاب رسانه، راه برونرفت از این شرایط را پیگیری کرد.
وی توضیح بیشتری در این باره نداد.
دبیر شورای راهبردی جمعیت استان اصفهان همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه طلاق گفت: با راهاندازی این سامانه وضعیت رصد در سطح شهر اصفهان بهتر شده و وضعیت ازدواج نسبت به سال قبل بهبود یافته و در این زمینه تحقیقی میدانی با حضور جمعی از اساتید دانشگاهی صورت گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: امروز 50 درصد از طلاقها در پنج سال ابتدایی زندگی مشترک رُخ میدهد که وضعیت خوبی نیست و تاثیر منفی روی ساختار اجتماعی دارد.
وی اضافه کرد: مسائل مربوط به وضعیت جمعیت استان در کمیتههای ششگانه شورای راهبردی جمعیت در حال رصد است و مسائل آن بهصورت چالشی مطرح می شود.
کمیتههای تحکیم بنیان خانواده، سلامت و بهداشت، توانمندسازی جمعیت در سن کار، الگوی اسلامی ایرانی، حفظ و جذب جمعیت در روستاها و بازتوزیع فضائی و جغرافیائی بهعنوان شش کمیته و کارگروه شورای راهبردی جمعیت اصفهان، رصد مباحث جمعیتی و سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری در ذیل شورای راهبردی جمعیت استان را پیگیری می کنند.
شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی هماهنگی وقایع حیاتی استان اصفهان با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط در استانداری اصفهان برگزار شد.
جمعیت استان اصفهان بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1395، افزون بر پنج میلیون و 120 هزار نفر است که از این تعداد 2 میلیون و 599 هزار نفر(نزدیک به 51 درصد) مرد و 2 میلیون و 521 هزار نفر (نزدیک به 49 درصد) زن هستند.