arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۸۵۰۴۳
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۱ - ۰۳ تير ۱۳۹۸

جانشین فرمانده ناجا: کشف حجاب پدیده اجتماعی نیست؛ از خارج از کشور هدایت می‌شود / این کار جرم است و پلیس با آن برخورد می‌کند؛ چه داخل خودرو باشد و چه در معابر / ۹۰ درصد جامعه به اصل حجاب اعتقاد دارند / اجرای طرح «ناظر» برای برخورد با بی‌حجابی

جانشین فرمانده ناجا با اشاره به برخورد با بی‌حجابی چه در خودرو و چه در معابر عمومی، تاکید کرد: طرح ناظر محدود به خودرو نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جانشین فرمانده ناجا با اشاره به برخورد با بی‌حجابی چه در خودرو و چه در معابر عمومی، تاکید کرد: طرح ناظر محدود به خودرو نیست.

به گزارش ایسنا، سردار ایوب سلیمانی در حاشیه برگزاری همایش فرماندهان و مدیران استان مازندران، درباره طرح ناظر و تکلیفی که ناجا خود را مقید به اجرای آن می‌داند، افزود: نیروی انتظامی نمی‌تواند به مردم بگوید هر جرم مشهودی که در جامعه رخ می‌دهد، به من مربوط نیست.

وی با بیان اینکه یکی از این جرایمی که قانون‌گذار مصوب کرده، کشف حجاب در معابر عمومی است، ادامه داد: پلیس معتقد است علاوه بر اینکه اصل مشکلات و آسیب‌های اجتماعی بحثی ذاتاً اجتماعی محسوب می‌شود، اما حاصل سوغات غرب و بی توجهی‌ها در داخل کشور است که دشمن قصد دارد از این طریق به ما ضربه وارد کند.

سردار سلیمانی افزود: ترویج مفاسد اخلاقی و اجتماعی، یکی از برنامه‌های دشمن در کشور است که این کار را حساس‌تر و جدی تر می‌کند؛ پلیس به کشف حجاب به عنوان پدیده اجتماعی نگاه نمی‌کند و به این نتیجه رسیده که از خارج از کشور این موضوع هدایت می‌شود. مطابق قانون، کشف حجاب جرم محسوب شده و پلیس موظف به برخورد با بی حجابی چه در خودرو و چه در معابر عمومی است.

وی گفت: ۹۰ درصد جامعه به اصل حجاب به عنوان صیانت از ارزش‌ها اعتقاد دارند و آن را می‌پذیرند؛ ما با این تعداد مشکل نداریم، آنان حق دارند از مسئولان نظام در این رابطه مطالبه کنند و ما بایستی زمینه زندگی سالم برای آنان فراهم کنیم.

سردار سلیمانی افزود: معتقدیم آن اقلیتی که براساس قانون کشور مرتکب جرم می‌شوند همانند قاچاق مواد مخدر، قتل، احتکار ارزاق عمومی و… بنا به مطالبه مردم از پلیس بایستی با این گونه مجرمان برخورد شود.

وی میانگین موفقیت طرح ناظر را بیش از ۵۰ درصد در سطح کشور برشمرد و گفت: طرح مذکور منحصر به خودرو نیست.

جانشین فرمانده ناجا یادآور شد: هر گاه طرح مقابله از سوی نیروی انتظامی در یک مورد به اجرا گذاشته می‌شود، برخی‌ها به دنبال جوسازی هستند و این بی انصافی است که به این بحث‌ها توجه نمی‌کنند و می‌گویند شما کار دیگری ندارید همین یک کارتان مانده در حالی که وظیفه پلیس است با تمام وجود با بی قانونی برخورد کند و در این مورد کوتاه نمی آییم.

هدف از اجرای طرح دریا؛ ارتقا امنیت و آرامش برای گردشگران

وی اظهار داشت: طرح دریا با هدف ایجاد امنیت و آرامش برای شهروندانی که از اقصی نقاط کشور به خطه سرسبز شمال سفر می‌کنند، در تفرج گاه‌ها، محورها و معابر و نیز سواحل دریا اجرا می‌شود.

وی به نقش پررنگ نیروی انتظامی در اجرای طرح دریا اشاره و بر همکاری همه سازمان‌های ذیربط تاکید و خاطر نشان کرد: با محوریت وزارت کشور و استانداری‌ها، هماهنگی‌های لازم با مجموعه‌های دخیل در این رابطه انجام شده است؛ هر چند هنوز ناهماهنگی‌ها و مشکلاتی در این زمینه وجود دارد اما با توجه به رضایت نسبی شهروندان، طرح دریا، طرح موفقی بوده است.

وی به حمایت مسئولان سیاسی و قضائی استان از طرح دریا اشاره و بیان کرد: اگر برخی از دستگاه‌ها به وظایف خود در این طرح عمل نکنند با آنان برخورد می‌شود.

جانشین فرمانده ناجا اظهار کرد: انتظار ما این است، بخش‌های مختلف مسئولیت پذیری بیشتری از خود نشان دهند زیرا قرار نیست پلیس به جای سازمان‌های دیگر کار کند، به عنوان مثال پیمانکارهایی که با شهرداری قرار داد بسته و طرح‌های دریا را اجرا می‌کنند بایستی پاسخگوی شهرداری باشند و براساس قانون نیز بایستی علاوه بر توصیه‌های پلیسی، در حد مسئولیت‌های ایجابی قانون را رعایت کنند.

وی با اشاره به اینکه متولیان امور فرهنگی بایستی در طرح دریا، در راستای فرهنگ سازی به وظایف خود عمل کنند، گفت: پلیس در حال رصد و ارزیابی مجموعه‌ها و دستگاه‌های ذیربطی است که می‌بایست در طرح دریا فعالیت کنند؛ اکنون شرایط خوب است اما بایستی بهتر شود و قطعاً در آینده نزدیک، مشکلات رفع خواهد شد.

جانشین فرمانده ناجا بیان کرد: نیروی انتظامی اگر با جرم و تخلفاتی روبه رو شود آن را به مراجع قضائی و مسئولان امر در حوزه حاکمیت منعکس می‌کند؛ با توجه به نوع جرم برخوردهای متفاوت نیز صورت می‌پذیرد.

وی خاطرنشان کرد: پلیس قصد خدمت رسانی به مردم را دارد، آحاد جامعه باید احساس کنند امنیت شأن تأمین است و برای آرامش آنان خللی ایجاد نمی‌شود.

سردار سلیمانی درپاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مهم‌ترین مشکلات مربوط به پلاژهای خصوصی است و پلیس در این رابطه چه اقدامی انجام داده است، گفت: پلیس مانع کسب درآمد و منکر کار آنها نیست اما خواستار رعایت قانون در اینگونه موارد است؛ هرچند مشکلات حادی در این زمینه وجود ندارد اما انتظار این است که قانون بهتر از این رعایت شود که شاهد روند رو به رشد در این زمینه هستیم.

وی با اشاره به اجرای سه ماهه طرح تابستانه دریا، بیان کرد: در صورت تخطی بخش خصوصی از مقررات تعیین شده، به مراجع صلاحیت دار معرفی می‌شود البته پلیس علاقه‌مند است به این مراحل کشیده نشود و نیازی به استفاده از این گونه اختیارات نباشد.

وی ادامه داد: بخش‌های خصوصی با رعایت حقوق شهروندی و تکالیفی که برعهده دارند می‌توانند کمک کنند تا طرح دریا به خوبی اجرا شود.

جانشین فرمانده ناجا افزود: در همه موضوعات، راهبرد اساسی نیروی انتظامی امنیت است که برای اجرای وظایف با هیچ سازمان و مجموعه‌ای نه شوخی دارد و نه مسامحه می‌کند و با جد و جهد وظایف خود را انجام داده و مطالبه می‌کند؛ اگر کوتاهی صورت پذیرد حتماً اقدامات لازم را در چارچوب قانون انجام می‌دهیم، در جاهایی که لازم باشد از ظرفیت قانونی دستگاه‌های ذیصلاح استفاده می‌کنیم.

سردار سلیمانی درباره سطح رضایت مندی مردم نسبت به طرح دریا، گفت: یکی از مطالبات جدی نیروی انتظامی این است که در سواحل نباید جایی تحت عنوان ممنوعه وجود داشته باشد و این امکان برای مردم مهیا شود تا بتوانند از ظرفیت‌های بیشتری استفاده کنند تا مشکلاتی از قبیل تراکم و کمبود جا برای آنها ایجاد نشود.

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: نیروی انتظامی در مناطق ممنوعه حضور دارد و تلاش می‌کند در این مناطق حضور پررنگ‌تری داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه توسعه طرح دریا به نفع مردم است، گفت: پلیس با بسیج دریابانی سعی می‌کند درهمه سواحل با کمک گرفتن از نیروهای مردمی حضوری فعال داشته باشد؛ استفاده از این ظرفیت‌ها بیش از گذشته مورد نیاز است چرا که مجموع تفرجگاه‌هایی که مردم استفاده می‌کنند بیشتر از اماکنی است که شناسنامه دارند.

جانشین فرمانده ناجا به کاهش قابل توجه میزان تصادفات و تلفات ناشی ازآن در سال جاری اشاره و بیان کرد: هر چند در نقاط حادثه خیز نظیر گلوگاه رودبار همچنان مشکلاتی وجود دارد و نیاز به یک عزم و اراده ملی است تا کسانی که در حوزه‌های مربوطه مسئولیت دارند برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهند.

سردار سلیمانی با بیان اینکه در طرح دریا هیچ نقطه ابهامی وجود ندارد که مشکلی برای برنامه ریزی داشته باشد، افزود: امسال، وزارت کشور سازوکار خوبی در این زمینه پیش بینی کرده و وظایف همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها مشخص شده است.

وی، اجرای طرح دریا را یکی از اولویت‌های ناجا عنوان و بیان کرد: بزرگترین شعار و استراتژی پلیس؛ تأمین نظم، آرامش و خدمت به مردم است؛ ممکن است برای برخی افراد، اولویت‌های دیگری مدنظرشان باشد بنابراین بایستی مراجع ذیربط و مسئولان عالی استانی با جدیت بیشتری این موضوع را مطالبه کنند هر چند اجرای طرح دریا روندی رو به رشد را نشان می‌دهد به گونه‌ای که امسال، سالی متفاوت و موفق در اجرای این طرح بوده است.

وی درباره نقش پلیس در فرآیند و آزاد سازی سواحل، گفت: پلیس براساس حکم مراجع قضائی عمل می‌کند و نسبت به پیاده سازی آن اقدام می‌شود؛ تاکنون نشده، حکمی به پلیس داده شده باشد اما از اجرای آن شانه خالی کرده باشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه خانواده بزرگ نیروهای مسلح جز مردم هستند، گفت: ناجا نیز با چند صد هزار نیرو که با خانواده‌هایشان، جمعیتی چند میلیونی را تشکیل می‌دهند، در شمال کشور همین مجموعه خزرآباد را دارد که از آن استفاده می‌کنند.

براساس گزارش سایت پلیس، وی با اشاره به اینکه هیچ مجموعه‌ای در کشور به اندازه نیروهای مسلح به مردم توجه ندارد، اذعان کرد: نیروهای مسلح بدون حمایت، همراهی و کمک مردم نمی‌توانند مأموریت خود را انجام دهند.

نظرات بینندگان