امام جمعه موقت تهران راهبرد دشمنان در جنگ هویتی را تضعیف بنیان خانواده دانست و گفت: برخورد با بدحجابی باید عاقلانه و هنرمندانه باشد.
به گزارش «انتخاب»، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علیاکبری امام جمعه موقت تهران در خطبه نخست نمازجمعه امروز تهران که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، اظهار داشت: جامعه انقلابی دارای ویژگیها و اخلاق خاص خودش است. این ویژگیها تحت عنوان تقوای الهی تعریف میشود. شایسته است با نگاه آسیبشناسانه به محیط اجتماعی و محیط زیست عمومی خودمان نگاه کنیم و محورها و موضوعاتی که با تقوای الهی مطلوب فاصله دارد، شناسایی و در یک اقدام جمعی برای ارتقای سطح تقوای عمومی تلاش کنیم.
به نوشته تسنیم، وی افزود: یکی از مهمترین جلوههای تقوا در جامعه ایمانی و انقلابی، عفاف و حجاب است. مساله عفاف و حجاب، حکم پرحکمت و مترقی، بدیع، فراتر از زمان و مکان و برای تامین سعادت فرد و جامعه، جامعهپرداز و جاری در همه ادیان، نص صریح و محکم قرآن کریم است. در قرآن موضوع عفاف و حجاب در مجموعهای از تاکیدها پیچیده شده است؛ تاکیدهای لفظی و معنوی. گاهی علاوه بر این حکم گفته شده، حکمت حکم هم بیان شده است و از مجموعه این تاکیدها در قرآن جایگاه شگرف و سرنوشتساز موضوع عفاف و حجاب در زیست جمعی جامعه بشری و مخصوصا در جامعه اسلامی درک میشود.
امام جمعه موقت تهران گفت: اگر به این حکم برجسته توجه کنیم، تامین کننده احترام و حق شراف زنان و زن بودن و ارتقای منزل انسانی بانوان در محیط زندگی جمعی خواهد بود. عفاف ریشههاست که در کنار حیا هم تعریف میشود. حجاب جلوه عفاف در پوشش برای حضور در اجتماع است. کنار هم قرار این دو واژه، دقیق و درست است.
وی خاطرنشان کرد: تامین کننده حق حضور و نقش آفرینی اجتماعی عفاف و حجاب است و تجویزهای ویژهاش زمینهساز حضور زنان در زندگی اجتماعی است. حجاب، جسم زن را محجوب میکند تا حقیقت انسانی او و زیباییهای فکری و اخلاقی او تجلی یابد. حجاب تامینکننده حق زیست انسانی برای بانوان است. زن مومن با حجابش به صراحت اعلام میکند که من نه طعمه هستم و نه متاعم. معیار زیست انسانی این است که حریم خصوصی و عمومی تعریف شود. اگر حریم خصوصی وارد زیست عمومی بشود، بنیانکند. بلعکس نیز آسیبزاست. عفاف و حجاب مرزهای حریم خصوصی و عمومی را تعریف کمیکند تا زندگی مردم را از سطح مبادلات حیوانی به سطح انسانی تبدیل کند. عفاف و حجاب از هوش معنوی صیانت میکند و سرمایه آنان را در اختیار جامعه قرار میدهد. حجاب آتشفشان هیجانات جنسی را مهار میکند تا پسر و دختر امکان رشد عقلانی داشته باشند. چنانچه بیحجابی محیط اجتماعی را غریزی و حیوانی میکند.
حجتالاسلام حاجعلی اکبری بیان کرد: عفاف و حجاب پشتوانه محکمی برای حفظ سرمایه بسیار بزرگ خانواده است. هم ساخت و هم صیانت و تعالی خانواده، گره خورده به موضوع عفاف و حجاب است. خانوادهسازی مطلوب و حفظ در برابر دستبرد خانوادهها، عفاف و حجاب نقش اساسی دارد.
وی تصریح کرد: در روزگار ما و در جامعه انقلابی ما، اجرای حکم پرحکمت الهی عفاف و حجاب تاکید مضاعفی پیدا میکند. دستگاه استکبار برای شکستن اراده محکم ملت ایران و رخنه در اراده ملی ایرانیان در مسیر تحقق آرمانهای بزرگ، وارد نبرد هویتی با ملت ما شده است و بدین منظور نمادهای هویتی را نشانه رفته و سرمایهگذاری عظیم و شگفتانگیزی برای ترویج ولنگاری و بیعفتی در جامعه ما انجام داده است. در جنگ شناختی سیلی از شبههها را متوجه این حکم الهی کرده است. در جنگ رفتاری نیز مروج رفتارهای مستهجن با استفاده از همه فناوریها شده است. سرمایه هویتی ما حیا و نجابت ایرانی است. مردمان جهان، ملت عزیز ایران را عفیف و خانواده دوست میشناسند. دشمن میداند که اگر حیا را هدف قرار بدهد، خانواده را تضعیف کرده است. خانواده نیز مولفه اصلی قدرت ایرانیان است. راهبرد اصلی جبهه استکبار در نبرد هویتی، استحاله دینی و ولنگاری فرهنگی و بیحیایی و هرزگی جنسی است.
امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: دشمن در انجام این راهبرد فوق تخصص دارد؛ یعنی اینکه جامعه غربی و آمریکایی سالهاست که با تمام پوست و استخوانش از دست رفتن خانواده و جامعه را دیدهاند. این را نخبگانشان میگویند، چون حریمهای خصوصی و عمومی در هم آمیخته شد. آنها همچنین به خانواده و جامعه ایرانی، حسودی میورزند. خودشان سالهاست که از دست دادهاند و دچار خسارت شدهاند. نکته اساسی این است جامعه استکباری و دشمنان، تجربه تاریخی برای رویارویی با تمدن اسلامی دارند. تمدن چند قرنی مسلمانان که در اسپانیا پرافتخار بود، با همین راهبرد توانستند سرنگون کنند. رهبر انقلاب سالها پیش یادآری کردند که دشمن به دنبال آندولسی کردن ایران است. آنان به این نتیجه رسیدهاند که اگر بخواهند ملت ایران را در ساخت فرهنگ تمدن بشری مهار کنند، ما را به بیحیایی آلوده کنند. در این میدان خطیر و سرنوشتساز عفاف و حجاب دختران و پسرانمان را هدف قرار دادهاند.
وی تصریح کرد: جامعه ما باید وارد یک فضای جدیدی در ارتباط با این عنصر مهم و اساسی بشود. کسانی که مساله عفاف و حجاب را در حد یک مساله شخصی، سلیقهای زیست فردی تقلیل میدهند، چه بخواهند و چه نخواهند در جدول دشمن بازی میکنند. مساله راهبردی است و باید در نگاه عموم به سطح راهبردی ارتقا یابد. برای حفاظت از هویت دینی و انقلابی همه باید دست به دست هم بدهیم. حجاب سنگر هویت دینی ماست. ایرانیان قرنها برای حفظ این سنگر، سرمایهگذاری و ایستادگی کردهاند. زنان جامعه افتخارآمیزترین نوع عفاف و حجاب را در انجام حکم الهی انتخاب کردهاند. چادر به تعبیر رهبرمان انتخاب ایرانی در انجام وظیفه الهی است.
حجتالاسلام حاجعلیاکبری گفت: نیازمند تعاون ملی برای شکل دادن مقاومت سراسری در برابر تصمیم خطرناک استکبار هستیم. اولین خطاب ما متوجه جوانان عزیز و وجدان زلال جوانان ایرانی است. جوانان که امید اسلام و انقلاب برای ساخت چله دوم انقلاب اسلامی هستند، به میدان بیایند و حجاب را دوباره ببینند و از خودشان سوال کنند که چرا اسلام و قرآن اینقدر نسبت به عفاف و حجاب تاکید دارد و چرا دشمنان برای از بین برد عفاف و حجاب سرمایهگذاری میکنند و چرا شهدا در وصیتنامههایشان نسبت به حجاب تاکید داشتند. درخواست ما از جوانان این است که به عنوان میراث مادری به حجاب نگاه کنند. شکوفایی استعداد جوانان در رعایت این مصداق تقوای الهی است. جوانانی که نمیدانند سوال بپرسند، جوانانی که غاغلند، خود را متنبه کنند. آنانی هم که عادت کردند یا در خانوادهشان وضعیت اینگونه، اصلاح کنند. جوانانی هم که اگر از ما، کارگزاران و یا برخوردی که به نام امر به معروف و نهی از منکر شده است، دلیل نمیشود که راه خطرناکی را در پیش گرفت.
وی افزود: به دختران عزیزم عرض میکنم که در این جهاد مقدس به میدان بیایید و به مردان و پسران هم عرض میکنم که غیرتتان را تقویت کنید. خانوادهها هم مخاطب هستند. خانوادهها چرا برای تامین سعادت دنیا و آخرت فرزندانشان کوتاهی میکنند. نخبگان، فرزانگان، شعرا، هنرمندان، اهل قلم، گویندگان شایسته چرا کمکاری نمیکنند. رسانه ملی باید دوباره شرایط خود را ببیند. روحانیون و ائمه جمعه هم باید به وظیفه خودشان عمل کنند. بخشها و دستگاههای مسئول چه در دولت، چه در حاکمیت همه باید به عملکرد خود نگاه کنند. آیا آموزش و پرورش وظیفه خود را به درستی انجام داده است؟ بخشهای تقنینی، قضایی و امنیتی نیز مسئولیتهایی دارند که باید به میدان بیایند و در برابر این چالش عاقلانه، عالمانه، مجاهدانه، مبتکرانه، هنرمندانه، فعالانه و البته با برنامه و نقش وارد شویم. نقشه خوبی طراحی شده، در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه خوبی طراحی شده است. در سازمان امور اجتماعی نیز بسته خوبی تهیه شده است. همه باید به این سند عمل کنند و از مردم کمک بخواهند.