پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
الجزیره نوشت: سخنگوی وزارت خارجه روسیه، ماریا زاخاروف، دولت فعلی آمریکا به ریاست دونالد ترامپ را مسئول اصلی تنش در روابط با ایران دانست، که علت آن، خروج ایالات متحده از توافق هستهای است که پس از چند سال مذاکره به امضا رسیده بود.
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: وی در گفتگو با برنامه «دیدار امروز» به حضور خود بعنوان یکی از ناظران آن مذاکرات سازنده اشاره و تصریح کرد که در آن زمان، اوباما توجهی به نظر مخالف جان بولتون نداشت.
زاخاروف گفت: واشنگتن با نقض توافق هستهای با ایران موجب افزایش تنشها در منطقه خاورمیانه شد که از مشکلات بزرگی رنج میبرد و استقرار ان در معرض خطر قرار گرفته است. این مسئول روسی افزود: حتم دارم که ایرانیها و آمریکاییها «در صورت داشتن اراده سیاسی»، توان بازگشت به میز مذاکره مستقیم بدون واسطه را دارند. اما در مورد تمایل و اراده طرف آمریکایی برای این امر تردید دارم.
سردرگمی ترامپ
زاخاروف دولت آمریکا را سر درگم و فاقد استراتژی سیاسی خوانده و معتقد است همین مساله باعث شده است مسئولیت مشکلات فاجعه بار و خطرناک در جهان متوجه دولت ترامپ شود.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین از تناقضهای نامقبول در سیاست آمریکا صحبت کرد که براساس آن، واشنگتن به استفاده از تحریمهای اقتصادی و جنگهایی در همین زمینه با بسیاری از دولتهای جهان روی آورده است تا به این شکل اراده سیاسی خود را بر آنها تحمیل کند. این در حالی است که دولتهای پیشین در آمریکا همواره بر جدایی اقتصاد و سیاست برای حفظ امنیت و صلح در جهان، تاکید میکردند.
در رابطه با تنش بین مسکو و واشنگتن، زاخاروف آمریکا را مسئول دانست، که با تنش زایی و طرد دیپلماتهای روسی، فشار بر شهروندان روس که مایل به سفر به ایالات متحده بودند و ایجاد مشکل برای روسیه از طریق متهم کردن ان به دخالت در انتخابات آمریکا، باعث شد رابطه بین این دو کشور متشنج شود.
ایران و سوریه
در خصوص امکان ایفای نقش واسطه برای مسکو، بین تهران و همسایگان آن در منطقه خلیج فارس، مسئول روسی تاکید کرد با توجه به روابط حسنه مسکو با ایران و دولتهای خلیج فارس، روسیه امادگی میانجی گری را دارد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه در مورد طبیعت رابطه با ایران در سوریه گفت: طرفین در رابطه با امور اساسی در سوریه اتفاق نظر دارند و اهداف آنها واحد و روشن است، که مهمترین آن، مبارزه با تروریسم است. اگر اختلافی وجود داشته باشد، به دیدگاه مسکو و تهران در زمینه استراتژیهای نظامی در میدان باز میگردد که به نظامیان دو کشور مربوط میشود. اما در مجموع، هماهنگی نظامی بین ایران و روسیه در عالیترین سطوح وجود دارد.
زاخاروف در قسمت پایانی صحبتهای خود ادعای برخی رسانهها در مورد احتمال برگزاری نشستی بین مسکو، واشنگتن و تل آویو به منظور مشروعیت بخشیدن به نظام بشار اسد در مقابل خروج شبه نظامیان ایرانی از سوریه، را مسخره خواند و تاکید کرد که کشورش هرگز راضی به تعیین سرنوشت هیچ دولت و نظامی نمیشود.