arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۴۲۱۹
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۵ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۷

عضو کمیسیون کشاورزی: مدیریت مقابله با قاچاق کالا به سپاه داده شد

علی محمد شاعری عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس گفت که به دلیل ضعف مدیریت در کنترل قاچاق، مدیریت مقابله با قاچاق به سپاه واگذار شده که امیدواریم بتواند جلوی قاچاق کالاها را بگیرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

یک عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس گفت که به دلیل ضعف مدیریت در کنترل قاچاق، مدیریت مقابله با قاچاق به سپاه واگذار شده که امیدواریم بتواند جلوی قاچاق کالاها را بگیرد.

علی محمد شاعری در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از دلایل گرانی‌های اخیر به خصوص در موضوع گوشت گفت: یکی از علت‌های افزایش قیمت گوشت، قاچاق دام زنده است. در چنین شرایطی به دلیل ضعف مدیریت در کنترل قاچاق مدیریت مقابله با قاچاق به سپاه داده شده است. امیدواریم سپاه با پیشینه انقلابی خود بتواند هر چه سریع‌تر جلوی قاچاق کالاها و گوشت را به ویژه در آستانه سال نو بگیرد.

وی افزایش قیمت ارز را یکی دیگر از دلایل افزایش قیمت گوشت دانست و افزود: در حال حاضر کشش قاچاق کالا به خارج از مرزها افزایش یافته است. گوشت به آن‌طرف مرزها به خصوص عراق قاچاق شده و قیمت آن با ارز نیمایی محاسبه می‌شود و متأسفانه مبنای قیمت گوشت در داخل کشور تعیین می‌شود.

این عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه «وزارت کشاورزی پیش بینی درستی از افزایش قیمت و بازار گوشت نداشت»، گفت: سوء مدیریت در بازار یکی از ضعف‌های اصلی وزارت کشاورزی است که نتوانست پیش بینی لازم برای شش ماهه دوم سال جاری را داشته باشد. به همین دلیل بعد از افزایش قیمت ارز شاهد افزایش قاچاق بودیم که لازم بود واردات به گونه‌ای انجام شود که بازار داخل تنظیم گردد.

وی با تاکید بر اینکه «وزارت کشاورزی توان رهگیری و کنترل نظارت بر جابجایی دام‌ها در داخل کشور را ندارد» گفت: به راحتی دام از مبدأ ایران به مقصد عراق با کامیون‌ها و روش‌های دیگر جابجا می‌شود و وزارت کشاورزی هم نمی‌تواند این وضعیت را کنترل کند. لازم است این وزارتخانه در کوتاه مدت نسبت به واردات دام زنده و گوشت قرمز از خارج از کشور با دور زدن نظام بروکراسی و به صورت اورژانسی عمل کند تا بازار کنترل شود. در درازمدت هم باید از تمام ظرفیت‌های تولید داخل برای تولید گوشت قرمز استفاده کنیم تا آن را به تولید ۱.۵ میلیون تن در سال برسانیم.

به گفته شاعری در حال حاضر حدود ۸۰۰ هزار تن گوشت قرمز در داخل کشور تولید می‌شود. ما به راحتی می‌توانیم ۶۰۰ هزار تن دیگر را مازاد بر آن افزایش تولید دهیم که با این راهکار و همچنین با واردات می‌توان به سمت واقعی کردن قیمت گوشت حرکت کرد.

نظرات بینندگان