arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۷۰۲۲
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۳ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷

لاریجانی: مفهوم نه شرقی نه غربی قلم قرمز بر روابط دیپلماتیک نیست/ ایران در موضوع موشکی یک پایه بالاتر رفته؛ دلیل بیشتر شدن حساسیت‌ها هم همین است

رئیس مجلس با اشاره به عملکرد دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت‌: دستگاه دیپلماسی کشورمان هم در جنگ و هم در سایر مشاجرات تلاش کرده است، اما با دنیا هیچ وقت قهر نکرده‌ایم. از ارتباطات‌مان استفاده می‌کنیم، ولی به هیچ قدرتی وابسته نمی شویم. مفهوم" نه شرقی نه غربی" قلم قرمز بر روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان نیست. آنان پذیرفته اند که ایران به هیچ وجه حاضر به حراج عزتش نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مفهوم نه شرقی نه غربی به معنای قلم قرمز کشیدن بر روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان نیست.

به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در افتتاح نمایشگاه ملی دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس٬ گفت: کشورهای جهان پذیرفته اند که ایران به هیچ وجه حاضر به حراج عزتش نیست.

لاریجانی افزود: سیمای مختصری از تلاش‌های مردم بزرگ ایران در نمایشگاه ملی "دستاوردهای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس" به نمایش گذاشته شده است.

رییس مجلس شورای اسلامی سپس به تشریح وضعیت جمهوری اسلامی ایران در دوران رژیم پهلوی اشاره کرد و افزود: ایران در زمان پهلوی با ۳۶ میلیون نفر جمعیت شش میلیون بشکه نفت می‌فروخت و به جز چند شهر آباد بقیه شهرها را آباد نمی‌کرد. وضع ما در زمان شاه این طور بود. در سال‌های ۵۴ و ۵۵ واردات افزایش یافت و مونتاژکار شدیم و چند دانشگاه هم داشتیم که برای این کارخانجات نیرو پرورش می‌دادند. از نظر سیاسی هم رژیم دیکتاتور کاملاً وابسته داشتیم و دو نماد تو خالی مجلس سنا شورای ملی درست کرده بودند اما مردم در آن هیچ نقشی نداشت. ایران در آن مقطع پایگاه آمریکایی‌ها بود، اما انقلاب اسلامی این وضعیت را واژگون کرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در حوزه سیاست داخلی شرایط دیکتاتوری برچیده شد و نظام در اختیار مردم قرار گرفت و مردم سالاری دینی بر ایران حاکم شد. انتخاب و تغییر مدیران ارشد نظام توسط مردم انجام گرفت. قدرت بدون اراده مردم قابل جاری شدن نبود و به همین دلیل این مساله در انقلاب اسلامی ساری و جاری شد. استقلال قوا دستاورد کمی نبود. هر چند که از نظر تاکتیکی هم مشکلاتی وجود دارد، ولی قاعده کلی، درست است. توجه، تحمل افکار دیگران، بردباری موجب حفظ منافع کشور می‌شود، اما ستیز، منافع کشور را از بین می‌برد. باید به تنوع فکری در بخش‌های اجرایی و تقنینی مجال ظهور داد.

وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در بخش بین‌الملل، گفت‌: در مسائل بین‌المللی نظریه‌ای از نظر امام (ره) مطرح شد. امام (ره) تاکید کردند به هیچ وجه به قدرت‌های شرق و غرب وابسته نخواهیم شد. بسیاری از کشورها گفتند این تئوری، توهم است و شما نمی‌توانید بدون شرق و غرب سر پا بایستید. دو قطبی در سپهر جغرافیایی بین‌الملل و کشورهای جهان سایه انداخته بود به همین دلیل وقتی جنگ بر علیه ایران راه افتاد همه کشورها بر ضد ایران به صدام کمک کردند، اما این تئوری زنده ماند. هر چند که هزینه زیادی برای ما داشت، اما دیگر کسی جرات نمی‌کند با ایران درگیری نظامی داشته باشد.

رییس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در زمینه تولیدات نظامی نیز به توانمندی‌های بالایی رسیده ایم. پایه‌های این ظرفیت در دفاع مقدس ریخته شد. ایران در موضوع موشکی یک پایه بالاتر رفته است و همین دلیل حساسیت‌ها بیشتر شده است. در مناقشه هسته‌ای نیز به هیچ کشوری متکی نیستیم. میزان پیشرفت هسته‌ای ایران با وجود تنگناها البته با زحمت زیاد حاصل شده است.

وی با اشاره به عملکرد دستگاه دیپلماسی کشورمان گفت‌: دستگاه دیپلماسی کشورمان هم در جنگ و هم در سایر مشاجرات تلاش کرده است، اما با دنیا هیچ وقت قهر نکرده‌ایم. از ارتباطات‌مان استفاده می‌کنیم، ولی به هیچ قدرتی وابسته نمی شویم. مفهوم" نه شرقی نه غربی" قلم قرمز بر روابط دیپلماتیک با کشورهای جهان نیست. آنان پذیرفته اند که ایران به هیچ وجه حاضر به حراج عزتش نیست.

لاریجانی افزود: حضور عزتمندانه ایران در منطقه معطوف انقلاب اسلامی و طراحی‌های درست است و جایگاه ایران به گونه‌ای است که هیچ کشوری نمی‌تواند امنیت پایدار را بدون ایران در منطقه برقرار کند. هر چند که این کشورها اصلاً به دنبال امنیت پایدار نیستند، بلکه آنان منافع خود را در ایجاد مناقشه تعریف کرده‌اند. از ابتدای انقلاب اسلامی برخی کشورهای منطقه به دنبال اهداف خرد و پست بوده و هستند، اما عزت ایران آنها را به این روز انداخته است که البته باید به حال آنها تاسف خورد. ایران به دنبال کسب دانش بوده و هیچ وقت به دنبال گرته برداری نبوده است. ایران در فنون مهم صاحب فن شده است و همین عامل دلیل قدرت جمهوری اسلامی ایران است. در دانش هسته‌ای، سلول‌های بنیادین و نانو تکنولوژی صاحب دانش بومی هستیم. اگر چه ممکن است ضعف و وابستگی‌هایی هم داشته باشیم که البته باید روی آنها کار کنیم تا وابستگی‌هایمان در این بخش‌ها نیز از بین برود.

رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به رغم تحریم‌های یک سال گذشته بخش‌هایی از کشور دنبال آسیب شناسی، چالش‌ها جهت رفع نقاط ضعف هستند. آیا وقتی با چنین وضعیتی روبرو هستید کشورهای استکباری شما را رها می‌کنند یا تحت فشار و آزار قرار می‌دهند و بر سر راه شما مانع تراشی می‌کنند؟ آنان از ایران می‌ترسند، چرا که تصور دارند ایران در حال پرش جدیدی است. همان طور که شاهدیم چنین رفتاری نیز با چین داشته‌اند.

وی در پایان با طرح این پرسش که حالا چه باید کرد، گفت‌: معتقدم مسیری که امام (ره) در ابتدای انقلاب برای انقلاب اسلامی تدارک دیدند باید تداوم یابد و رمز آن نیز وحدت است.

نظرات بینندگان