پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : «خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا در گفتوگو
با گاردین اذعان داشت که به رغم حمایت های بین المللی، برای کنار زدن نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور به حمایت ارتش نیاز دارد.
به گزارش ایرنا از گاردین، گوایدو دریکی از اولین مصاحبههای خود پس از بروز ناآرامیهای اخیر در ونزوئلا، مادورو را به فریبکاری در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت گذشته و غصب قدرت متهم و عنوان کرد که قانون اساسی به او اجازه میدهد تا در غیاب رئیسجمهوری، ریاست دولت موقت را تا زمان برگزاری انتخابات بر عهده بگیرد.
این سیاستمدار 35 ساله در اظهارات ادعایی خود افزود که مردم ونزوئلا از کابوس بیدار شده و جرئت پیداکردهاند تا برای آینده کشورشان رؤیاپردازی کنند.
او که ریاست مجلس ملی ونزوئلا را بر عهده دارد، چهارشنبه گذشته از هوادارانش برای شرکت در یک راهپیمایی اعتراضی دعوت کرد و بهطور نمادین سوگند ریاست جمهوری خورد و خود را رئیسجمهوری انتقالی کشور معرفی کرد.
در پی این تحولات، آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای نیمکره غربی خواهان کنارهگیری نیکلاس مادورو و برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه شدند.
این اقدام سبب شد که رئیسجمهوری ونزوئلا دستور قطع روابط دیپلماتیک با آمریکا را صادر و به دیپلماتهای این کشور 72 ساعت فرصت داد تا خاک این کشور را ترک کنند. با اینحال واشنگتن در اقدامی خلاف اصول روابط دیپلماتیک اعلام کرد که دستور دولت ونزوئلا برای خروج دیپلماتهای آمریکایی را نمیپذیرد.
همزمان، انگلیس، آلمان، فرانسه و اسپانیا گفتهاند درصورتیکه مادورو درخواست برگزاری انتخابات ظرف هشت روز را نادیده بگیرد، گوایدو را به رسمیت میشناسند. با اینحال، روسیه ضربالاجل تعیینشده را پوچ و بیمعنی خوانده و وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز آن را اقدامی کودکانه برشمرده است.
مادورو هم روز یکشنبه در گفتوگو با شبکه سی.ان.ان ترک، ضربالاجل تعیینشده از سوی اروپا را رد کرد و افزود: هیچکسی نمیتوان برای ما ضربالاجل تعیین کند و این اقدام یک توهین تلقی میشود.
گوایدو در ادامه گفتوگو با گاردین عنوان کرد که هرچند جنبش او از سوی کشورهای خارجی مورد حمایت قرار گرفته اما برای کنار زدن مادورو به حمایت ارتش این کشور نیاز دارد.
وی دراینباره افزود: برای اینکه بتوانیم بهصورت واقعی وارد روندی شویم که ما را به سمت دولت انتقالی و برگزاری انتخابات تازه هدایت کند، فاصلهداریم.
وزیر دفاع ونزوئلا هفته گذشته تلاش گوایدو برای برهم زدن ثبات در کشور را شرمآور خواند و به دولت مادورو اعلام وفاداری کرد. «موسیس نیم» وزیر پیشین تجارت ونزوئلا نیز در گفتوگو با گاردین ابراز نگرانی کرده است که بحران سیاسی در این کشور به ظهور متعدد گروههای مخالف و گسترش ناآرامیها دامن بزند.
در ادامه گزارش گاردین آمده است: «موگل تینکر سالاس» کارشناس مسائل آمریکای لاتین میگوید که جای تعجب دارد افراد مانند دونالد ترامپ و ژائیر بولسونارو روسای جمهوری آمریکا و برزیل در دفاع از گوایدو خود را طرفدار دمکراسی و برقراری عدالت در ونزوئلا جا میزنند. سالاس که نامه سرگشادهای را در اعتراض به دخالت ایالاتمتحده آمریکا در امور ونزوئلا امضاء کرده است میگوید که سران واشنگتن و برازیلیا حق دخالت در ونزوئلا را ندارند.
ونزوئلا به دلیل بحران اقتصادی و سیاسی، دستخوش اعتراضهای مردمی است. ناآرامی در ونزوئلا، به افزایش مهاجرت از این کشور و رشد نرخ تورم دامن زده است.
دولت ونزوئلا با حمایت روسیه، چین، ترکیه، ایران و برخی کشورهای دیگر، تحولات اخیر را تلاش برای کودتا علیه کاراکاس دانسته و دخالتهای خارجی در امور داخلی ونزوئلا را رد کرده است.
یه جوری میگی «امیدتان ...» انگار انقلاب مردم ایرانه!