پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر دفتر تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: از ابتدای سال آبی جدید تا کنون حجم بارندگی درتهران ۱۰۶ میلیمتر بوده که این رقم درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۷ برابر شده است.
محمد شهریاری در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما با اشاره به اینکه حجم متوسط بارشها در این بازه زمانی ۱۲۰ درصد افزایش یافته است افزود: مصرف آب شرب تهران روزانه حدود ۳ میلیون متر مکعب است که بخشی از آن از ۵ سد اطراف تهران و مابقی از منابع آب زیرزمینی تامین میشود.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۵۵۰ میلیون متر مکعب آب در مخازن سدهای امیرکبیر، طالقان، لار، لتیان و ماملو وجود دارد گفت: این رقم در مقایسه با سال گذشته که ۶۶۰ میلیون مترمکعب بوده با ۱۲۰ میلیون مترمکعب کاهش مواجه است.
مدیر دفتر تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به اینکه امیدواریم شاهد تداوم بارندگیها برای جبران کسری مخزن سدها باشیم ادامه داد: کشور ایران با خشکسالی همیشگی همراه است و با وجود اثرات مثبت بارندگیهای انجام شده بر ذخایر آبی و وضعیت تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت، اما وزارت نیرو به دنبال اجرای طرحهایی در خصوص سازگاری با کم آبی است.
شهریاری گفت: با همراهی شهروندان در تهران و کل کشور میتوانیم منابع محدودمان را مدیریت کرده و با چالش کمتری سال آبی پیش رو را طی کنیم.
وی با بیان اینکه تامین آب کشاورزی از سد طالقان ۲۰۰ میلیون مترمکعب و از سد لتیان و لار ۵۰ تا ۶۰ میلیون مترمکعب و ۴۰ میلیون مترمکعب از سد امیر کبیر است ادامه داد: موضوع مورد نظر برای بخش کشاورزی در تهران جایگزینی پساب حاصل از تصفیه خانههای فاضلاب بجای منابع سطحی است.
مدیر دفتر تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران گفت: در شرایط نرمال نسبت اختلاط و تامین آب تهران ۷۰ درصد از منابع سطحی و ۳۰ درصد از منابع زیر زمینی است که در صورت خشکسالی شدید مانند سال گذشته این نسبت ۵۵ به ۴۵ تغییر مییابد که ۵۵ درصد منابع آب سطحی و ۴۵ درصد منابع آب زیرزمینی است.
شهریاری درخصوص وضعیت رسوب در مخازن سدهای تهران افزود: رسوب موجود درمخازن سدهایی مانند امیر کبیر با عمر ۵۰ سال، نسبت به برنامههای موجود از شرایط نرمالی برخوردار است در سد لتیان نیز سالانه رسوب زدایی انجام میشود.