arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۱۹۸۹۲
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۹ - ۲۹ تير ۱۳۹۷
بلومبرگ:

نفت اضافی عربستان خریدار ندارد

تارنمای بلومبرگ نوشت: عربستان تحت فشار دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای افزایش تولید نفت شتاب کرد، اما ریاض حالا فهمیده است که شاید بازارهای جهانی نیازی به نفت اضافی سعودی ها نداشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تارنمای بلومبرگ نوشت: عربستان تحت فشار دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای افزایش تولید نفت شتاب کرد، اما ریاض حالا فهمیده است که شاید بازارهای جهانی نیازی به نفت اضافی سعودی ها نداشته باشد.

به گزارش جمعه ایرنا، نفت عربستان در ماه گذشته میلادی (ژوئن) بیشترین میزان تولید در سه سال اخیر را تجریه کرد. ترامپ از عربستان خواسته بود تا برای جبران کاهش احتمالی عرضه نفت ایران، تولید خود را افزایش دهد. 

اما سعودی ها قادر نیستند تولید اضافی خود را به فروش برسانند. به گفته منابع آگاه، برخی مقام های سعودی در محافل خصوصی گفته اند که در افزایش تولید خود تعجیل کرده اند.

«مارتین رتس» مدیر اجرایی بانک سرمایه گذاری «موگان استنلی» در لندن گفت: عربستان و دیگر اعضای اوپک قبل از آغاز تحریم های ایران تولید خود را به سرعت افزایش دادند. از همین رو، این اقدام به دلیل همزمان نشدن با تاثیرات تحریم ها باعث ایجاد فشار بر قیمت نفت شده است.

وزارت نفت عربستان سعودی روز پنجشنبه بیانیه ای غیر عادی صادر کرد که نشان از نگرانی و ناخرسندی ریاض دارد. این بیانیه هرگونه نگرانی «بی اساس» در مورد عرضه بیش از اندازه توسط عربستان را رد کرد. ریاض مدعی است که صادرات نفت در ماه جاری به ثبات رسیده و ماه آینده (اوت) کاهش پیدا می کند.

سعودی ها، برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه ماه گذشته در جلسه ای وعده دادند که برای کاهش تاثیرات ناشی از کاهش احتمالی صادرات نفت ونزوئلا ، لیبی و ایران تولید خود را تا یک میلیون بشکه در روز افزایش دهند.

این تصمیم به دلیل فشار ترامپ اتخاذ شد. از آن هنگام بهای نفت تا 73 دلار در بشکه کاهش یافته است. این امر به دلیل بازگشت بخشی از نفت لیبی به بازار و جنگ تجاری میان آمریکا و چین بوده است.

«مارک ویتنر» رئیس مرکز تحقیقات نفت «سوسیته جنرال» در نیویورک اظهار داشت: سعودی ها نگران فشار بر بهای نفت و کاهش آن هستند. آنها سعی دارند قیمت نفت را حدفاصل 70 تا 80 دلار در بشکه نگه دارند. 

عربستان ابتدا قصد داشت تولید خود را به 10.8 میلیون بشکه در روز برساند. اما افراد مطلع می گویند که این میزان تولید به قدرت تقاضای داخلی و خارجی بستگی دارد و ممکن بین 10.6 میلیون تا 11 میلیون بشکه در نوسان باشد و در همان حد بماند.

منابع آگاه خبر دادند که عربستان روز چهارشنبه به سایر تولیدکنندگان نفت اطلاع داده است که میزان تولید این کشور در ماه ژوئیه مشابه ماه ژوئن خواهد بود و زیر 10.5 میلیون بشکه در روز باقی می ماند.

به نوشته بلومبرگ، هنوز تاثیر تحریم های آمریکا بر نفت ایران مشخص نیست. این موضوع نقش مهمی در تعیین نتیجه نهایی خواهد داشت.

دولت ترامپ از 18 اردیبهشت که از برجام خارج شده، سیگنال های متناقضی فرستاده است. آمریکا ماه گذشته مدعی بود که قصد دارد صادرات نفت ایران را به طور کامل قطع کند اما «مایک پمپئو» وزیر خارجه و «استیو منوچین» وزیر خزانه داری آمریکا اخیرا گفته اند که رویکرد منعطفی در این باره اتخاذ خواهند کرد.

به گفته منابع آگاهی که با سعودی ها صحبت کرده اند و خواسته اند که نامشان فاش نشود، تا زمانی که تحریم های ماه نوامبر آمریکا علیه ایران اعمال نشود نمی توان در مورد عرضه نفت بیشتر به بازار اظهارنظر کرد.

به همین دلیل، به نظر می رسد که سعودی ها درحال حاضر برای فروش همه نفت خود دچار مشکل شده اند. یکی از علل دیگر آن است که خرید نفت خام در آسیا کاهش پیدا کرده است زیرا کشورهای این قاره درباره قدرت خرید و تقاضای خود نگرانی هایی دارند.

«آمریتا سن» تحلیلگر ارشد حوزه نفت در شرکت «انرژی اسپکتس» می گوید: افزایش عرضه نفت شورای همکاری خلیج فارس و روسیه درحالی است که بازارها امکان پالایش بیشتر ندارند. 

آمار و بررسی های بلومبرگ نشان می دهد که صادرات نفت خام عربستان در نیمه اول ماه ژوئیه با پانصد هزار بشکه کاهش تا 6.7 میلیون بشکه در روز پایین آمده است. 

در بیانیه ای که عربستان روز پنجشنبه منتشر کرد، از « ادیب الأعلمی» نماینده سعودی در اوپک نقل شده است که میزان تولید نفت این کشور در ماه جاری مشابه ماه ژوئن خواهد بود و در ماه اوت تا یکصد هزار بشکه در روز کاهش پیدا می کند.

بلومبرگ نوشته، حتی اگر تولید نفت برخی کشورها کاهش پیدا کند نگرانی هایی در مورد توان عربستان برای افزایش ظرفیت خود و جلوگیری از کمبود عرضه در بازارهای جهانی وجود دارد. 

ویتنر اظهار داشت: به سختی می توان گفت که شاهد کاهش جریان انتقال نفت ایران بوده ایم. این درحالی است که تولید نفت خام عربستان افزایش پیدا کرده و این ظرفیت اضافی در ماه های آتی یک مساله اساسی خواهد بود.

نظرات بینندگان